בית עליון ותחתון
קבוצה מש’ נצ’ הפסד יחס נק’
1 מכבי רעננה 26 22 4 2047:2291 48
2 מכבי ראשון לציון 26 19 7 1992:2195 45
3 הפועל אילת 26 18 6 2118:2304 44
4 א.ס. רמת השרון 26 12 19 2162:2311 42
5 עירוני נהריה 26 15 11 2057:2099 41
6 אליצור יבנה 26 14 12 2240:2348 40
7 א.ס. אשקלון 26 14 12 2159:2196 40
8 מ.ס. צפת 26 13 13 2152:2051 39
9 מכבי רחובות 26 13 13 2008:2054 39
10 הפועל מגדל עמק יזרעאל 26 11 15 2239:2172 37
11 הפועל בני כפר קאסם 26 10 16 2251:2051 36
12 אליצור שומרון 26 8 18 2286:2183 34
13 הפועל כפר סבא 26 8 16 2327:2216 34
14 מ.כ. עוטף דרום 26 1 25 2400:1967 27
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

הלאומית חוזרת: גליל שוב פה, איפה ווטסון?

אבישי גורדון מחייה את כפר בלום, הזר הוותיק בק. אתא, ועמית תמיר בר"ג. כל מה שיש לדעת על הליגה השנייה

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   16.10.12 - 13:50
Getting your Trinity Audio player ready...
גורדון בגלגול הקודם בגליל. חוזר למקורות (מנהלת הליגה)
גורדון בגלגול הקודם בגליל. חוזר למקורות (מנהלת הליגה)
הליגה הלאומית לגברים תצא הערב (שלישי) לדרך, כשלראשונה היא פועלת תחת מנהלת הליגה בראשה עומד היו"ר משה קליסקי. בליגה ישחקו גם העונה 14 קבוצות ובסיום העונה הסדירה הליגה תחולק לשתיים, 8 הראשונות ישחקו בפלייאוף. משחקי רבע גמר וחצי הגמר יהיו בשיטת הטוב משלושה משחקים וסידרת הגמר בשיטת הטוב מחמישה משחקים, כשהאלופה תעלה לליגת העל. 6 האחרונות ישחקו בבית תחתון בשיטת ליגה בת סיבוב אחד כשהתוצאות מהעונה הסדירה נחשבות. שתי האחרונות ירדו בסיום העונה לליגה הארצית. לכל קבוצות הליגה 2 זרים וחלקם ינסו לעשות את הדרך שעשו שחקנים כמו אדריאן יוטר ולחתום על חוזה בליגת העל בעונה הבאה, אבל הבסיס של הליגה הוא ישראלי. הכניסה לכל המשחקים עד שלב הפלייאוף חינם והקהל מוזמן.

לא מעט שחקנים עם עבר בליגת העל ישחקו השנה בליגה הלאומית ולא מעט קבוצות בנו סגלים חזקים. אם הליגה "איבדה" את הפועל תל אביב, היא זכתה מחדש בהפועל גליל עליון, שמחזירה לחיים את האולם המיתולוגי בכפר בלום והקבוצה של זיו ברתנא כבר נתנה הצהרת כוונות עם ניצחון על ברק נתניה מליגת העל בגביע המדינה. הגליל החזירה הביתה את אבישי גורדון הוותיק ואת אנטון קזרנובסקי ותעשה חיים קשים לכולם.

המשחק המרכזי במחזור הראשון יפגיש את עירוני רמת גן והפועל נס ציונה (19:40). ר"ג תחת עמי נאווי, בנתה סגל חזק ותנסה לחזור לליגת העל. השמות הבולטים אצלה הם עמית תמיר, איתי גרינבוים, ולאדי ירמישין ואיגור מאיור, שחקן נבחרת העתודה. נס ציונה של נדב זילברשטיין נראתה טוב בהכנה, כשבסגל שלה מככבים טל דן, מהישראלים הבולטים בליגה, אייל אנגל וגיל אמיתי אחרי שהיה בעונה שעברה על הספסל של הפועל חולון.

משחק מעניין יהיה בבאר יעקב, כשסגנית האלופה תארח את אליצור קרית אתא. באר יעקב עברה שינוי על הקווים, כשירון אביב החליף את עידן פלדה המצליח. כריס ווטסון עזב ויועד בית יוסף עלה כיתה, אבל שוב באר יעקב מציגה סגל חזק עם אבי אליהו, צפריר וולפר, ינעם אירם וג'רמין הול מהזרים הותיקים והיעילים בליגה. קרית אתא תשחק באולם חדש וגם הסגל שלה תחת שרון אברהמי מבטיח. האחים נניקשווילי שם כמובן ויחד איתם שני גבוהים טובים ומנוסים - כריס ווטסון וקובי אייזיק.

הפועל עפולה תארח את אליצור רמלה. עפולה של אבנר יאור בנתה קבוצה שתאבק על העלייה. עוז בלייזר, קפטן נבחרת העתודה המצליחה, יהפוך לשחקן משמעותי בליגה ואיתו חברו לנבחרת הצלף לירז אריאלי. עפולה תקבל שלשות גם מדרור דוידי הוותיק ואלעד אליהו זה סגל שיכול ללכת עד הסוף. רמלה של אוהד יתום איבדה את אילן ברקוביץ', אבל קיבלה את מלך ההטבעות רועי בוכבינדר ואת דניאל תמיר לקו את הקדמי ואת תמיר שמחוני ואוהד כהן לקו האחורי.

הפועל קרית טבעון תארח את אליצור יבנה. הקבוצה המאוחדת של טבעון/מגידו החזירה לקווים את ארז ביטמן וזה נראה חיבור טבעי. רימון, אח של דגן לבית יבזורי, יוביל סגל צעיר יחד עם סיימון פארין המתאזרח מקנדה שבא מחיפה ותומר בר אבן שגדל במכבי ת"א. אליצור יבנה אומנם איבדה את צפריר וולפר, אבל לנתי כהן יש את אלעד הופמן, מהישראלים הטובים בליגה, איגור נסטרנקו ונועם מטלון וזו שוב קבוצה חזקה ומסוכנת.

הפועל נהריה המתחדשת תארח את הפועל כפר סבא. לנהריה יש את האולם היפה בליגה ושי מינסטר בנה סגל חזק עם ניר גולן, מוטי מוסקוביץ', אבירם זליקוביץ' שעלה עם הפועל ת"א ורמון קלמנטה מהזרים הבולטים בליגה בעונה שעברה. כפר סבא צנועה בהרבה. דרור בריגר יאמן סגל צעיר עם שי קליינמינץ ועומר כהן.

מכבי קרית ביאליק העולה החדשה תארח את הפועל גליל עליון לדרבי צפוני אחד מבין רבים השנה. את ביאליק יאמן הרכז לשעבר זיו תבור והישראלים הבולטים הם ליעד פרומן וטל פרסלני.

מכבי קרית גת תארח את מכבי הוד השרון. קרית גת הראתה בגביע שיש לה קבוצה חזקה העונה ורוני צוקרמן המאמן זכה בפיס עם זר בדמותו של וויל האריס שיהיה מהבולטים בליגה. בגזרת הישראלים חן גונשור יוצא מכבי ראשל"צ, אור רון וגרי גנדל הוותיק מרכיבים קבוצה חזקה וטובה. הוד השרון של רועי חגאי החתימה את ערן אסנטי מנתניה ויחד עם אופיר הובר שמחכה לשנת הפריצה, אלן סקוורר, עידו סטולרו וניב סולמון בוגר הפועל חולון, הם יעשו צרות לגדולות והחזקות.