$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

מרכז השדה: לקראת אליפות העולם, חלק ג'

אתלטיקה: איסינבאייבה חוזרת, ולאשיץ' מגיעה כאנדרדוג. לאבילני, וואט ואוחוב מחפשים מדליית זהב בקפיצות. ומה יהיה בכידון? כל מה שצריך לדעת על ענפי השדה באליפות שתצא לדרך הלילה בדאייגו, קוריאה

אופיר גולן
אופיר גולן   26.08.11 - 19:27

Getting your Trinity Audio player ready...
תחזיר לעצמה את התואר? ילנה איסינבאייבה (gettyimages)

 אין ספק שהריצה ל-100 מטרים היא האירוע הגדול ביותר של אליפות העולם. אין ספק שהריצה ל-800 מטרים תהיה מרתקת עד השניה האחרונה, אין ספק שריצת המרתון היא אירוע מרגש במיוחד. אבל עם כל הכבוד למקצועות הריצה (ויש הרבה כבוד), גם לענפי השדה יש מקום ראוי ומכובד ביותר באליפות העולם ה-13 באתלטיקה שתצא לדרך הלילה (בין שישי לשבת) בדאייגו. ומי הם השמות הבולטים שיתחרו בקוריאה? ילנה איסינבאייבה, בלאנקה ולאשיץ', רנו לאבילני, פיליפס אידוו, אירווינג סלאדינו, אנדראס ת'ורקידלסן ועוד. הולך להיות חם (ובמקרה של קוריאה הדרומית, גם לח).

גברים
קפיצה לגובה
(גמר ב-1.9, 13:10)
הענף נשלט כבר שנים בצורה אבסולוטית על ידי הרוסים וקשה להאמין שזה ישתנה גם השנה. העומק של הרוסים ששלחו לקוריאה את איבן אוחוב, אלוף עולם ואירופה באולם, את אלכסנדר שוסטוב (אלוף אירופה באיצטדיון) ואת אלכסיי דימיטריק. אנדריי סילנוב, האלוף האולימפי, סיים מחוץ לשלישייה הראשונה באליפות רוסיה וייעדר. גם אלוף העולם סרגי ריבקוב לא יגן על תוארו בשל פציעה. אלוף העולם לשעבר, דונאלד תומאס מהבהאמאס, כבר עבר השנה 2.32 מטרים וינסה לאיים על הפודיום. גם קיריאקוס יואנו הקפריסאי וירוסלב באבה הצ'כי הם קופצים מוכשרים במיוחד, שביום נתון יכולים להתברג בשלישייה הראשונה.

בנוגע לדימיטרי קרויטר שלנו, קשה לראות מצב שבו הוא עולה לגמר. כדי שזה יקרה הוא כנראה יצטרך להשוות את שיאו האישי (2.28 באולם) וייתכן שאף לשפר אותו מעט. קרויטר הצליח העונה בינתיים לעבור רק 2.20 מטרים. יש לציין כי עבורו מדובר באליפות עולם ראשונה, שבה הוא יוכל לרכוש ניסיון בינלאומי חשוב. המטרה העיקרית של קרויטר היא להשיג מדליה אולימפית במשחקי ריו 2016, כך שיש לו עוד זמן.

קפיצה לרוחק (גמר ב-2.9, 13:20)
בגיל 23 מיטשל וואט האוסטרלי הוא השם החם ביותר בקפיצה לרוחק. וואט קבע השנה 8.54 מטרים (שיא אישי) וינסה לערער את ההגמוניה של אירווינג סלאדינו הפנמי (אלוף אולימפי) ושל דווייט פיליפס האמריקני (אלוף עולם). פרט לשלושה הנ"ל, השם היחיד שמעורר עניין הוא נגונידזאשה מקושה מזימבבואה, שקבע 8.40 מטרים. אגב, מקושה הוא אתלט סופר מהיר, שכבר עצר את השעון על 9.89 שניות ב-100 מטרים.

קפיצה במוט (גמר ב-29.8, 13:25)
אלוף העולם והאלוף האולימפי בקפיצה במוט, סטיבן הוקר, הוא ללא ספק אחד האתלטים המוכשרים ביותר בעשור האחרון, אך פציעה קשה מנעה ממנו להתחרות בצורה סדירה בשלוש השנים האחרונות. באליפות העולם הקודמת בברלין הוא קפץ פעם אחת בלבד לפני שהבטיח לעצמו את מדליית הזהב. שיאו האישי של האוסטרלי עומד על 6.06 מטרים, אך העונה הצליח לעבור רק 5.60 מ'. ההערכה היא שאם הוא יתעלה על עצמו הוא מסוגל לזכות במדליית הכסף. המועמד מספר 1 לזכייה בזהב הוא הצרפתי רנו לאבילני, שכבר עבר השנה 6.03 מטרים (באולם). ברור שכל תוצאה פרט לניצחון תהווה אכזבה גדולה עבור אלוף אירופה. מלטה מוהר הגרמני ולוקאש מיכאסקי הפולני ינסו להשתחל לשלישייה הראשונה. מבחינת תוצאות, ההערכה שלנו היא שמעבר מעל 5.90 מטרים יספיק ללאבילני כדי לזכות בזהב.

קפיצה לרוחק (גמר ב-1.9, 13:20)
בגיל 23 מיטשל וואט האוסטרלי הוא השם החם ביותר בקפיצה לרוחק. וואט קבע השנה 8.54 מטרים (שיא אישי) וינסה לערער את ההגמוניה של אירווינג סלאדינו הפנמי (אלוף אולימפי) ושל דווייט פיליפס האמריקני (אלוף עולם). פרט לשלושה הנ"ל, השם היחיד שמעורר עניין הוא נגונידזאשה מקושה מזימבבואה, שקבע 8.40 מטרים. אגב, מקושה הוא אתלט סופר מהיר, שכבר עצר את השעון על 9.89 שניות ב-100 מטרים.

קפיצה משולשת (גמר ב-4.9, 13:05)
השם הגדול ביותר בעולם בקפיצה משולשת הוא טדי טאמגו הצרפתי (שיא אישי 17.98 מ'). אך טאמגו נפצע באליפות אירופה עד גיל 23 בחודש יולי ולא יהיה באליפות בקוריאה. בהיעדרו, הפייבוריטי לניצחון הוא אלוף העולם הנוכחי, פיליפס אידוו מבריטניה, שמתעלה במעמדים גדולים, למרות ששיאו האישי (17.81) רחוק מזה של בן ארצו, שיאן העולם ג'ונתן אדוארדס (18.29 מ'). שמות מעניינים נוספים: מריאן אופראה מרומניה, כריסטיאן טיילור מארה"ב (קבע השנה 17.68 מ') והאלוף האולימפי מאתונה כריסטיאן אולסון. שימו לב לתופעה הבאה, שנקראת שריף אל שריף. מדובר בקופץ אוקראיני (כן, כן אוקראיני), שרשם השנה 17.72 מטרים. אולם, בתחרויות הגדולות בהן השתתף בליגת היהלום הוא היה מאכזב במיוחד והתקשה להגיע ל-17 מטרים.

הדיפת כדור ברזל (גמר ב-2.9, 13:00)
הקרב על שלוש המדליות יהיה צמוד במיוחד השנה בקוריאה, כאשר יש מספר הודפים ברמה זהה. ההכרעה תיפול באמת על סנטימטרים בודדים. דילן ארמסטרונג מקנדה, שקבע העונה שיא אישי של 22.21 מטרים, הוא הבטחה גדולה ועשוי לנצח. בגיל 35 אנדריי מיחנביץ' מבלארוס ניפק הדיפה מדהימה השנה ל-22.10 מטרים וינסה לשחזר אותה באליפות העולם. גם תומאש מאייבסקי, האלוף האולימפי מבייג'ין 2008, חוזר לעצמו אחרי שנה חלשה ומרובת פציעות. אלוף העולם, כריסטיאן קנטוול ינסה להגן על תוארו מברלין. גם ריס הופה ואדם נלסון הוותיקים יכולים לנצח.

זריקת דיסקוס (גמר ב-30.8, 13:55)
בשדה הדיסקוס השנה אין מועמד שהוא עולה בצורה יוצאת דופן על כולם ולכן הכל באמת פתוח. המועמדים המובילים לזכייה בזהב הם אלוף העולם מברלין, רוברט הארטינג, גרד קאנטר האסטוני וזולטן קובאגו ההונגרי. שימו לב גם לבן ארצו של קאנטר, מארט ישראל. אולי הוא יביא "לנו" מדליה. בידויי פטיש, פרימוש קוזמוש הסלובני ינסה להגן על תוארו, אך הוא כבר נמצא מעבר לשיאו. כריסטיאן פארש מהונגריה נחשב לפייבוריט, אך כך גם היה לפני שנתיים ולבסוף הוא הפסיד.

זריקת כידון (גמר ב-3.9, 13:10)
התחרות השנה תהיה עם הרבה מתחרים מצוינים, אך מעל כולם בולט שם אחד - אנדראס ת'ורקילדסן. הוויקינג הנורבגי הענק כבר השליך השנה את הכידון למרחק של 90.61 מטרים והפסד שלו יהווה הפתעה יחסית גדולה. סרגיי מקארוב הוותיק (38) קבע השנה 87.12 מ' וינסה להתברג בדאייגו בין 3 הראשונים. שמות בולטים נוספים הם טרו פיטקמקי הפיני, מתיאס דה זורדו הגרמני ופטר פרידריך הצ'כי, חניכו של יאן זלז'ני האגדי.

קרב 10 (27-28.8)
אחד המקצועות הקשים ביותר באליפות, אם לא הקשה מכולם מורכב למעשה מ-10 מקצועות שונים. הפייבוריט לנצח בתום היומיים המתישים הוא האמריקני אשטון איטון, שיאן העולם בקרב 7 באולם, שהשיג העונה 8,729 נקודות. איטון "הרוויח מההפקר" לאחר שבראיין קליי המצוין נפצע ימים ספורים לפני תחילת האליפות. שיאן העולם הצ'כי, רומן שברלה, יערוך הופעה שישית שלו באליפות העולם באתלטיקה (מאז 2001).

נשים
קפיצה לגובה (גמר ב-3.9, 13:00)
בלאנקה ולאשיץ', אחת הקופצות לגובה הטובות בכל הזמנים, סובלת מעונה יחסית חלשה, כאשר התוצאה הטובה ביותר שלה השנה עומדת על 2.00 מטרים בלבד. בהשוואה ל-2010, שבה בכל תחרות בה ניצחה היא עברה את הגובה הזה. קשה להאמין, אבל הפעם ולאשיץ' נחשבת אנדרדוג, לאור העובדה שאנה צ'יצ'ארובה הרוסייה ניצחה לאחרונה באליפות רוסיה עם 2.07 מטרים. תוצאה הרחוקה בשני ס"מ בלבד משיא העולם הוותיק (מ-1987) של שטפקה קוסטדינובה. גם אנטונייטה די מרטינו, ילנה סלסארנקו ואמה גרין יאיימו על המדליות. שיאנית ישראל, דניאל פרנקל (1.94 מ') תנסה לעשות היסטוריה ולהיות בין 12 הפיינאליסטיות.

קפיצה במוט (גמר ב-30.8, 13:05)
לפני שנתיים לא ייאמן קרה. ילנה איסינבאייבה הפסידה בתחרות גדולה. זה קרה באליפות העולם בברלין, כאשר שיאנית העולם והאלופה האולימפית מרוסיה לא הצליחה לעבור אף גובה וסיימה במקום האחרון בגמר. מאז איסינבאייבה הורידה הילוך והתרחקה מהמוט ואף הייתה מספר חודשים בחוץ. שנתיים אחרי הטראומה בברלין היא חוזרת לבמה במטרה להראות שהיא עדיין קופצת המוט הגדולה בהיסטוריה וכי עדיין מוקדם להספיד אותה. כל זאת כאשר אנחנו נמצאים פחות משנה לפני המשחקים האולימפיים. יהיה מאוד מעניין לראות האם איסינבאייבה תצליח להשיב את מדליית הזהב ולהיות אלופת עולם בפעם הרביעית בקריירה.

מנגד, אלופת העולם מפולין, אנה רוגובסקה מגיעה בכושר נהדר אחרי שקבעה שיא אישי של 4.85 מטרים (שווה לשיא העונתי של איסינבאייבה) והיא תנסה לשמור על התואר מברלין, למרות שסיכוייה נמוכים מאוד. גם פביאנה מורר, ג'ן שור וסילקה שפיגלבורג יכולות ביום נתון לעמוד בראש הפודיום. אך כל כמובן תלוי - איך לא - בילנה איסינבאייבה. אנחנו הולכים איתה ביבשה ובאוויר. בעיקר באוויר ורצוי מעל 5 מטרים.

עבור ג'יליאן שוורץ מדובר בהזדמנות ראשונה ואולי גם אחרונה לייצג את ישראל באליפות העולם. שוורץ תנסה לשפר את תוצאת השנה שלה לפחות ל-4.55 מטרים ובכך לנסות להתברג בין 12 הראשונות לגמר

קפיצה לרוחק (גמר ב-28.8, 12:15)
בדומה לגברים, גם אצל הנשים יש כמה מתמודדות שהן מעל כולם. דריה קלישינה מגיעה לתחרות אחרי שקבעה השנה 7.05 מטרים והיא תנסה לנצח את אלופת העולם, האמריקנית בריטני ריס, שנמצאת בכושר פנטסטי (עברה השנה 7.19 מטרים). שימו לב לקרולינה קלופט השבדית. אלופת העולם והאלופה האולימפית לשעבר בקרב 7 ממשיכה להתחרות בקפיצה לרוחק ותנסה להפתיע ולהתברג במדליות. אולה סלאדוחה האוקראינית ואולגה ריפאקובה הקזחית הן הפייבוריטיות לנצח בקפיצה המשולשת.

הדיפת כדור ברזל (גמר ב-29.8, 14:40)
אלופת העולם מניו זילנד, ואלרי אדאמס (בעבר וילי) תנסה לשמור על התואר מברלין. אדמס הדפה השנה את כדור הברזל למרחק של 20.78 מטרים והיא תתמודד ראש בראש עם נאדזיה אוסטאפצ'וק מבלארוס, שכבר קבעה השנה 20.94 מטרים. נאדין מולר הגרמניה, יארליס באריוס הקובנית, דני סמואלס האוסטרלית ולי יאנפנג הסינית יתמודדו על הבכורה בזריקת הדיסקוס. בידויי פטיש הקרב יהיה בין שיאנית העולם אניטה וולדרצ'יק מפולין לבין טטיאנה לישנקו הרוסיה ובטי היידלר מגרמניה. יפסי מורנו מקובה ו-ונשיו זנג הסינית שוות אזכור בקטגוריה הזו. בזריקת הכידון המאבק יהיה תלת ראשי בין ברבורה ספוטאקובה (צ'כיה) למריה אבאקומובה (רוסיה) וכריסטינה אוברגפול (גרמניה).

קרב 7 (29-30.8)
מיליוני בריטים מייחלים שג'סיקה אניס תזכה במדליית זהב אולימפית בשנה הבאה באיצטדיון האולימפי בלונדון. ועבור אניס, שנמצאת תחת מפלס ציפיות כבד במיוחד, האליפות הזו מהווה חזרה גנרלית למשחקים. כלומר, היא יכולה לנסות דברים שונים, אך הדברים עדיין צריכים לעבוד כראוי. אניס אמורה לזכות בזהב, כאשר היחידות שנראה כי יכולות לאיים עליה היא טטיאנה צ'רנובה והאוקראינית נטליה דוברינסקאיה.