$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

שיא הרגש: צפו באיסינבאייבה פורשת עם זהב באליפות העולם

אחת הספורטאיות הגדולות בהיסטוריה, שיאנית עולם ופעמיים אלופה אולימפית, הגיעה כאנדרדוג, אבל לאחר 4 שנים של אכזבות היא לקחה את כל הקופה. עברה 4.89 מטר וניצחה בגמר המוט לעיני הקהל החוגג. ניצחון ענק למריט ב-400 מטר

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   13.08.13 - 21:09
Getting your Trinity Audio player ready...

אחד הרגעים המרגשים ביותר באליפות העולם באתלטיקה הגיעה הערב (שלישי), כאשר הקהל כולו באיצטדיון לוז'ניקי במוסקבה קם על הרגליים והריע לאחת הספורטאיות הגדולות אי פעם. ילנה איסינבאייבה, בתחרות האחרונה שלה בקריירה, זכתה במדליית הזהב בגמר הקפיצה במוט והוכתרה כאלופת העולם בפעם השלישית. פרשה בסטייל.

קפיצה במוט נשים
עולם האתלטיקה נפרד מענקית, והיא לא איכזבה. ילנה איסינבאייבה זכתה באליפות העולם בפעם השלישית בקריירה, באצטדיון הביתי במוסקבה, עם הופעה נוספת לפנתיאון. הרוסייה האגדית, ששברה את שיא העולם 17 פעמים שונות אבל לא הייתה בכושר בשנים האחרונות, סחטה מעצמה את המיץ כדי לעבור גבהים של 4.75, 4.82 ו-4.89 מטרים בניסיונות הראשונים.

האלופה האולימפית ג'ניפר שור וגם יארסליי סילבה הקובנית הצליחו לעמוד בקצב בשני הגבהים הראשונים, אבל הן נכשלו בניסיונות שלהם לעבור 4.89. ברגע שסילבה הפילה את המוט בפעם האחרונה, איסינבאייבה נכנסה לאמוק, וטיפסה ליציע כדי להתחבק בהתרגשות עם המאמן שלה. מראות מרגשים בבירת רוסיה.

מדובר בזהב העולמי השלישי בקריירה של איסינבאייבה, אבל הראשון מאז 2007. לאחר שסיימה במקום האחרון בגמר אליפות העולם ב-2009 החליטה הקופצת לקחת הפסקה של מספר חודשים, ממנה התקשתה לחזור ליכולתה הקודמת. במשחקים האולימפיים בלונדון בשנה שעברה היא זכתה בארד ואיבדה את הכתר האולימפי לג'ן שור האמריקנית. הפעם היא עשתה זאת בגדול.

לאחר שהבטיחה את הניצחון, איסינבאייבה עוד ניסתה לשפר בסנטימטר את שיא העולם שקבעה לפני ארבע שנים בתור הדרן, אבל לא הצליחה לעבור 5.07 מטרים ב-3 ניסיונות. שור תסתפק רק בכסף אחרי שעברה 4.82 בניסיון השני, בעוד שסילבה תעמוד על השלב השלישי על הפודיום. אלופת העולם הקודמת, פביאנה מורר הברזילאית, סיימה רק חמישית.

400 מטרים גברים
לפני הגמר דיברו על קרב דו-ראשי בין קיראני ג'יימס מגרנאדה ללשון מריט האמריקני. אבל בפועל ההקפה סביב האצטדיון הייתה שייכת לאיש אחד, מריט, שלקח את אליפות העולם בפעם השלישית בקריירה. האמריקני פתח מבערים על המתחרים ואפילו פלירטט עם שיא העולם, אבל הסתפק בתוצאת השנה: 43.74 שניות. בן ארצו, טוני מקוויי, השיג שיא אישי כדי להצטרף לפודיום ולקחת כסף, עם 44.40, בעוד שלוגלין סנטוס הדומיניקני שלישי עם 44.52. איפה ג'יימס שאלתם? הוא איכזב בענק והגיע רק שביעי עם 44.99.

זריקת דיסקוס גברים
פיוטר מלאחובסקי הפולני ניסה, אבל רוברט הרטינג ברמה משלו. הגרמני השתלט מהפתיחה על הגמר עם זריקה של 68.13 מטרים בניסיון השני, ובניסיון הרביעי הוא קבע 69.11 כדי לסגור עניין. הרטינג זכה בזהב העולמי בפעם השלישית ברציפות וכמו תמיד חגג בטירוף שאין שני לו, עם קריעת החולצה והקפת האצטדיון. מלאחובסקי התקרב בזריקה החמישית שלו, ורשם 68.36 בשביל לזכות בכסף, בעוד שגרד קאנטר האסטוני גרף את הארד עם תוצאה של 65.19.

800 מטר גברים
בהיעדרו של דייויד רודישה הקנייתי, שלא הגיע למוסקבה בגלל פציעה קשה בברך, המסלול נפתח עבור מוחמד אמאן והוא עשה את העבודה. האתיופי בן ה-19 לקח את התואר הגדול בקריירה שלו, עם זהב דרמטי אחרי שעקף במטרים האחרונים את ניק סימונדס האמריקני. אמאן חצה את הקו אחרי 1:43.31 דקות, ועלה לראש הפודיום. סימונדס עם 1:43.55 לקח את הכסף ואיינלה סולימן מג'יבוטי יעטה על צווארו את הארד עם 1:43.76.

3,000 מטרים משוכות נשים
כמו תמיד, הדומיננטיות של קניה ואתיופה עשתה את שלה, כאשר את הזהב לקחה מילקה צ'מוס צ'ייווה הקנייתית. ולא רק שהיא לקחה את אליפות העולם, היא גם רשמה את תוצאת השנה בעולם עם 9.11.65 דקות, בעוד היא מקדימה את בת ארצה לידיה צ'פקורוי שקבעה 9:12.55 דקות (שיא אישי). סופיה אספה האתיופית לקחה את הארד עם 9:12.84.

קרב 7, ריצת 800 מטרים
זה אמנם רחוק מהתוצאות האגדיות של ג'קי ג'וינר-קרסי או אפילו קרולינה קלופט, אבל חנה מלניצ'נקו האוקראינית השלימה את ההישג הגדול בקריירה שלה עם זכייה באליפות העולם. האתלטית בת ה-30, שהישג השיא שלה עד כה היה ארד באליפות אירופה באולם, הגיעה שישית במקצה השלישי עם 2:09.85 דקות וסיימה את התחרות עם 6586 נקודות. בריאן תיסן-איטון, אשתו של אשטון, לקחה את הכסף עם 6530 נקודות בעוד שדפני סחיפרס ההולנדית שלישית עם 6477.

400 מטר משוכות נשים - חצי גמר
אכזבה גדולה לרוסייה. האלופה האולימפית מלונדון, נטליה אנטיוך בת ה-32, נראתה רע וכלל לא הצליחה להעפיל לגמר. מי שהרשימה במיוחד היא זוזאנה היינובה הצ'כית שקבעה את הזמן הטוב ביותר בחצי הגמר, 53.52 שניות, ונראית כמו מועמדת ודאית לזהב. פרי שייקס-דרייטון הבריטית עלתה מהמקום השני עם 53.92 שניות, בעוד שדלילה מוחמד האמריקנית קבעה זמן של 54.08.

400 מטרים משוכות גברים - חצי גמר
מדינות צפון אמריקה והקריביים השתלטו על הגמר, כאשר מי שקבע את הזמן הכי טוב בחצי הוא דווקא עומאר סיסנרוס הקובני שכלל לא היה בגמר האולימפי לפני שנה. סיסנרוס עבר את קו הסיום אחרי 47.93 שניות, תוצאת השנה בעולם. פליקס סאנצ'ס, האלוף האולימפי והפייבוריט הברור לזהב, טיפס לגמר מהמקום השני עם התוצאה הכי טובה שלו השנה, 48.10, שהייתה זהה לזו שקבע ג'הו גורדון הטרינידדי.

1,500 מטר נשים - חצי גמר
שלושה קנייתיות ואתיופית אחת העפילו לגמר וצפויות להיאבק על המדליות, אבל כלל לא בטוח שלא תהיה תחרות ממקומות אחרים. זואי בוקמן האוסטרלית עשתה את התוצאה הטובה ביותר בחצי עם שיא אישי של 4:04.82, כאשר פיית' קיפייגון הקנייתית דלקה בעקבותיה עם 4:04.83. ילנה קורובקינה הרוסיה, עם שיא אישי של 4:05.18, רשמה את התוצאה השלישית בטיבה.