הציפיה הסתיימה ובשעה טובה יצאה לה הלילה (בין שישי לשבת) לדרך אליפות העולם באתלטיקה קלה, שנערכת הפעם באיצטדיון קו הציפור בבייג'ין. העולם ציפה ליוסיין בולט וגם קיבל הופעה לא רעה מהפנומן שהחל את דרכו במקודמות ל-100 מטרים, כאשר גם ג'סטין גאטלין נראה נהדר. חנה קנייזייבה מיננקו פתחה מצוין וכבר בקפיצתה הראשונה השיגה את המקום בגמר הקפיצה המשולשת. האירוע שפתח את יום התחרויות הראשון היה ריצת המרתון לגברים, שגם סיפקה הפתעה. באירוע שנעל את יום הפתיחה - גמר 10,000 מטרים לגברים - ניצח מו פארה האגדי ובכך זכה בזהב רביעי באליפות העולם.
קנייזייבה מיננקו, אחת משתי התקוות למדליה של המשלחת, היתה הישראלית הראשונה להיכנס למעגל התחרויות. קנייזייבה הגיעה למוקדמות בידיעה כי תוצאה של 14.25 מטרים תעלה אותה לגמר וכבר בניסיון הראשון שלה ניתרה למרחק של 14.27 מטרים וסגרה עניין, בדרך לתוצאה החמישית בטיבה במוקדמות. גבריאלה פטרובה (14.44) וקתרין איברגן (14.42) סיימו בשני המקומות הראשונים.
"אני מרגישה מצוין. רציתי שזה יהיה קצר ולשמחתי נכנסתי לגמר כבר אחרי הניסיון הראשון", אמרה הקופצת אחרי סיום שלב המוקדמות והוסיפה: "חבל לבזבז אנרגיות חשובות במוקדמות. עכשיו אנוח היטב כדי להגיע לגמר הכי טוב שאני יכולה".
הגמר יערך ביום שני (24.8) בשעה 14:30. ביוני האחרון קבעה הישראלית שיא ישראלי מרשים של 14.61 מטרים. באליפות העולם האחרונה במוסקבה ב-2013 היא העפילה לגמר וסיימה במקום השישי עם תוצאה של 14.33 מטרים.
אחרי שמיעט להשתתף בתחרויות לאורך העונה, יוסיין בולט סיפק תצוגה די מעודדת על המסלול בבייג'ין. שיאן העולם שובץ למקצה השביעי והאחרון וגם ניצח בו עם תוצאה של 9.96 שניות. אלא שבולט האט בצורה ניכרת ואופיינית לקראת הסיום ונראה שיש לו עוד הרבה מה להציע לפני חצי הגמר. מי שהמשיך להרשים הוא ג'סטין גאטלין. האמריקני, שמחזיק בתוצאת השנה ונחשב לאיום הגדול ביותר על הג'מייקני, קבע את הזמן המהיר ביותר במוקדמות - 9.83 שניות (נהנה מרוח גבית של 2.1 מטרים בשניה). גם טרייוון ברומל (9.91), ג'ימי ויקו (9.92) ואסאפה פאוול הוותיק (9.95) נראו טוב מאוד. טייסון גיי עלה לחצי הגמר אבל רק עם תוצאה של 10.11 שניות.
מו פארה, אחד הרצים למרחקים ארוכים הטובים בהיסטוריה, זכה הפעם לפייט ראוי בגמר 10,000 המטרים, אבל אף אחד לא יכול היה לקחת ממנו את התואר בסופו של דבר. הבריטי בן ה-32 זכה בזהב רביעי בקריירה באליפות העולם, כשעצר את השעון על 27:01.13 דקות. אם יזכה בזהב גם בריצה ל-5,000 מטרים, פארה יהפוך לראשון בהיסטוריה שמשלים שלושה דאבלים (זכה בשתי הריצות יחד בלונדון 2012 ובאליפות העולם 2013). במדליית הכסף זכה קיספנג הקנייתי ובמדליית הארד הסתפק פול טאנוי הקנייתי.
בולט נראה לא רע (GETTY)
דאג גם לצלמים (GETTY)
אגדה חיה. פארה (GETTYIMAGES)
הגיבור הגדול בריצת המרתון היה גירמאי גברסלאסי, בחור בן 19 מאריתריאה, שחצה ראשון את קו הסיום עם תוצאה של 2:12:27 שעות. המשמעות: מדליית זהב ראשונה באליפות העולם למדינה האפריקנית הצנועה, שלאורך מרבית השנים נותרה בצילה של השכנה אתיופיה.
ימאנה טסגאיה (אתיופיה) זכה במדליית הכסף לאחר שהגיע לקו הסיום 40 שניות אחרי המנצח. מוניו סלומון מוטאי מאוגנדה השלים את המקום על הפודיום (2:13:29). ברשימת המאוכזבים היה סטפן קיפרוטיץ', האלוף האולימפי ואלוף העולם היוצא, שסיים שישי. בנוסף, שיאן העולם דניס קימטו (קניה) ובן ארצו ווילסון קיפסאנג, שניים מהפייבוריטים לניצחון, כלל לא סיימו את הריצה בת 42 הקילומטרים ו-195 מטרים.
בריצה ל-400 מטרים משוכות נרשמו שתי הפתעות. ראשית כל האלוף מ-2013, ג'הו גורדון הודח כבר במוקדמותץ האצן מטרינדד הגיע לאליפות בכושר רע וסיים הרחק במקום השביעי במקצה שלו עם תוצאה חלשה מאוד של 49.91 שניות. מעט אחריו הודח גם בראשון ג'קסון, אחד המועמדים הבכירים לזכיה. האמריקני שמחזיק בתוצאת השנה בעולם השיג תוצאה עלובה בסטנדרטים שלו (50.14) וגם הוא סיים את המקצה רק במקום השביעי.
עוד הלילה נערכו הריצות המוקדמות ל-800 מטרים גברים. את התוצאה הטובה ביותר השיג פרגוסון צ'רויוט רוטיץ' מקניה (1:45.83 דקות). גם מחזיק תוצאת השנה אמל טוקה הבוסני (1:46.12), נייג'ל אמוס (1:47.23) ושיאן העולם דייויד רודישה (1:48.31) עלו לחצי הגמר.
גברסלאסי עשה היסטוריה במרתון (GETTY)
היו כאלה שהתקשו הרבה יותר (GETTY)