$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

בלי פלפס: אליפות העולם בשחייה נפתחת

היורש של הפנומן, השיאים שבדרך והמשלחת מישראל: זה מה שמצפה לנו בבריכה של ברצלונה. החלק הראשון

אופיר גולן
אופיר גולן   26.07.13 - 18:10
Getting your Trinity Audio player ready...

שנה שלמה חלפה מאז החגיגה הגדולה בבריכה האולימפית בלונדון 2012 וביום ראשון ישובו השחיינים הטובים ביותר בעולם להתחרות תחת קורת גג אחת - אליפות העולם בשחייה בבריכות ארוכות בברצלונה. ההבדל היחיד: מייקל פלפס, שפרש אחרי לונדון, יצפה באליפות מהטלוויזיה. זה הזמן לנתח את השחיינים שיתחרו בפלאו סן ג'ורדי ולבדוק האם יש מישהו שיכול להיכנס לנעליו של פלפס ולקצור הצלחה בבריכה. ומחר: השחייניות.

חופשי: זמן לנקמה?
כמו בכל אליפות, גם הפעם הגמר ל-50 מטרים חופשי יהיה צמוד מתמיד. שמונה שחיינים יזנקו למים, לא יעלו לקחת אוויר אפילו פעם אחת ויקוו שהם יהיו הראשונים לגעת בקיר. את התוצאה הטובה ביותר השנה קבע ניית'ן אדריאן עם 21.47 שניות, אך מי שמגיע כפייבוריט הפעם הוא האלוף האולימפי פלורן מאנאדו הצרפתי. אלוף העולם סזאר סיילו מברזיל ינסה לשמור על התואר שהשיג בשנחאי. אנטוני ארווין מארה"ב, האלוף האולימפי מסידני 2000, חולם בגיל 32 לחולל את אחת ההפתעות הנעימות של האליפות. במרחק הכפול והיוקרתי, ג'יימס מגנוסן יחפש לנקום בניית'ן אדריאן, שגבר עליו בלונדון. מגנוסן, שקבע העונה 47.53 שניות, מגיע בכושר מצוין, אך אדריאן מסוגל להתעלות ולהשלים דאבל. ולדימיר מורוזוב, שיתחרה העונה ב-5 משחים אישיים ורוצה להיות כוכב האליפות, יתן פייט.

במשחים הארוכים יותר יהיה מעניין לראות את יאנג סון, שזכה בזהב ב-400 וב-1,500 מטרים בלונדון. הסיני המצוין (21) ינסה לשמור על התארים שזכה בשנחאי ב-800 וב-1,500 מטרים ולהוסיף לפחות עוד שתי מדליות. על הנייר, סון יכול לזכות בארבע מדליות זהב. יאניק אנייל, האלוף האולימפי ב-200 מטרים, מועמד גם הוא לזהב בברצלונה. ראיין לוכטה צפוי לקצור לא מעט הצלחה באליפות, אך דווקא במקצה הזה יש לו לא מעט מה להוכיח. לוכטה סיים רק רביעי בגמר האולימפי ודווקא כאן הוא לא בין הפייבוריטים לזהב. תוצאת השנה בעולם ב-200 מ' בכלל שייכת לדאנילה איזוטוב הרוסי, 1:44.87 דקות וגם הוא יכול להגיע לראשות הפודיום. במקצה הזה מומלץ לשים לב גם לתומאס פרייזר הולמס מאוסטרליה. אוסמה מלולי הטוניסאי זכה בשתי מדליות (זהב וארד) במשחי המים הפתוחים בתחילת השבוע והוא ייאבק גם כן על מדליות ב-800 וב-1,500 מטרים חופשי.
 
גב: שיא העולם של ארון פירסול בסכנה?
בספרינט (50 מטר גב) יש לישראל שני נציגים, יהונתן קופלב וגיא ברנע, שינסו להגיע רחוק. לפחות לחצי הגמר. קופלב, שהחמיץ את המשחקים האולימפיים, הוא אלוף אירופה המכהן בקטגוריה הזו. קאמיל לאקור, שהתאושש משנה מאכזבת ב-2012, ייאבק על הזהב יחד עם דייויד פלאמר, ג'רמי סטרביוס (בכושר מצוין) וגרהרד זנדברג מדרום אפריקה.

סטרביוס בין המועמדים לתואר גם במרחק הכפול לאחר שרשם העונה 53.09 שניות. סטרביוס ולאקור זכו יחד בכתר העולמי לפני שנתיים בשנחאי. היריבים העיקריים של הצרפתי הם האלוף האולימפי וסגנו, מאט גריברס וריוסוקה איריי (יפן). האמריקני קבע 53.38 שניות במבחנים האמריקאיים. ראיין לוכטה מגיע כדי לשמור על התואר העולמי במרחק הכפול, 200 מטרים גב. אולם, מצפה לו קרב קשה מול האלוף האולימפי טיילר קלארי, שהביס אותו בגמר בלונדון. ומה מעניין אותנו? האם יעקב טומרקין, שסיים שביעי במקצה זה בלונדון, יגיע לגמר. מצפה לו תחרות קשה עם ראדוסלב קבצ'קי (פולין), פטר ברנק (הונגריה) ומטסון לואוסון מאוסטרליה. בכל מקרה, טומרקין יהיה חייב לשפר את השיא הישראלי שקבע אשתקד - 1:57.33 דקות.

חזה: זכיה משום מקום?
קמרון ואן דה בור, אלוף העולם ב-50 מטרים והאלוף האולימפי ב-100 מטרים חזה, לא הרשים עד כה ב-2013 ומיעט להתחרות. אך עדיין צריך לספור אותו. הדרום אפריקני הענק יפתח כהרגלו בכל הכוח, השאלה היא האם יישאר לו כוח לפיניש. ב-2011 הוא הוביל במחצית המרחק, אך איבד את ההובלה בסיום לאלכסנדר דלה אואן הנורבגי. דלה אואן מת במהלך אימון חודשים ספורים לפני המשחקים האולימפיים. כריסטיאן ספרנגר האוסטרלי (זהב ב-200 מטרים ברומא 2009) קבע העונה 26.90 שניות. פאביו סקוצולי (איטליה) ודאמיר דוגוניץ' (סלובניה) ייאבקו על מדליות. מייקל ג'יימיסון מבריטניה, שהתברג על הפודיום לעיני הקהל הביתי בלונדון, הוא אחד המועמדים לנצח ב-200 מטרים. ברנדן האנסן ואריק שאנטיו האמריקנים לא יתחרו השנה באליפות העולם והשאירו את השדה פתוח לשחיינים אלמוניים יחסית מארה"ב - קווין קורדס וקווין סטיל.
 
פרפר: מחפשים יורש לפלפס.
אחרי ששלט ללא עוררין ב-100 וב-200 מטרים פרפר באליפויות העולם מאז 2001, מייקל פלפס פינה את הבמה אחרי ההדרן שסיפק במשחקים האולימפיים בלונדון. המשמעות: הפעם השדה פתוח לחלוטין והכל יכול לקרות. צ'אד לה קלוס מדרום אפריקה, שהדהים את פלפס בגמר ה-200 מטרים פרפר וזכה בכסף במחצית המרחק הוא הפייבוריט. ראיין לוכטה, שהשנה יתחרה ב-100 מ' פרפר, פאבל קוז'ניובסקי הפולני, שטפן דיבלר הגרמני וייבגני קורוטישקין הרוסי יחפשו גם הם להתברג לפודיום.
 
מומלץ לעקוב גם אחרי גראנט אירווין האוסטרלי, שהעונה כבר קבע זמן של 1:55.32 דקות ב-200 מטרים. רולאנד סקומן הוותיק (33) נחשב לאחד המועמדים לזכייה ב-50 מטרים פרפר, אך הפייבוריט הוא ססאר סייאלו. גם הצרפתים פרד בוסקה ופלוראן מאנאדו ייאבקו על הכתר יחד עם ברזילאי נוסף, ניקולס סנטוס. שימו לב גם ללארס פרולאנדר, שבגיל 39 ואחרי קריירה מפוארת, נרשם למוקדמות ה-100 מטרים פרפר.
מעורב אישי: גל נבו ישתדרג?
ראיין לוכטה, שהפסיד בקרב ענקים לפלפס ב-200 מעורב אישי, הוא הפייבוריט הבלתי מעורער לנצח בקטגוריה הזו בברצלונה והוא ינסה גם לקרוא תיגר על שיא העולם. אולם, לוכטה ויתר על הזכות להשתתף במרחק הכפול, ה-400 מעורב אישי, בו זכה בזהב בלונדון. תומאס פרייזר הולמס וקוסוקה האגינו ייאבקו על הכתר. בגזרת הישראלים, גל נבו, שסיים שישי בגמר 2009, ינסה לחזור לגמר. בשנחאי נבו חש ברע ולא עלה לגמר. בלונדון הוא סיים עשירי בשני המרחקים. הפעם הוא ינסה לעשות עוד צעד אחד קדימה.
 
שליחים:
אלה בעצם האירועים המותחים ביותר באליפות וכבר בערב הראשון יתקיים הגמר הלוהט ב-100X4 מטרים חופשי. צרפת ויאניק אנייל ניצחו את בארצות הברית בלונדון ונקמו על ההפסד המפורסם בבייג'ין. אולם, אלופת העולם היא בכלל אוסטרליה, שגנבה את ההצגה בשנחאי יחד עם איימון סאליבן וג'יימס מגנוסן. אוסטרליה, ארצות הברית, רוסיה וצרפת יכולות לזכות ביום נתון בזהב ומתוכן 3 יהיו בוודאות על הפודיום. ברזיל, סין ויפן צפויות לשמש כתפאורה בגמר. ב-100X4 מעורב וב-200X4 מטרים חופשי, האמריקנים הם הפייבוריטים. שבוע מטורף של אקשן ולהט יציפו את הבריכה, שנבנתה במיוחד באולם הרב התכליתי בברצלונה. אמנם מייקל פלפס לא בעניינים, אבל הקרב על הירושה ועל כל יתר מדליות הזהב יהיה דרמטי במיוחד. נותר רק לראות האם יהיו גם שיאי עולם. ואולי גם שחיין ישראלי בגמר.