$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

רעידת אדמה: דני קליין התפטר מתפקידו בי-ם

מה שהיה נראה בלתי אפשרי עד לקיץ האחרון, התממש. לאחר קרוב ל-17 שנים במועדון, יושב הראש הנצחי הגיש מכתב התפטרות לדירקטוריון. הסיבה לעזיבה: העובדה שלא קיבל מחבריו פניה באשר להארכת חוזהו הנוכחי שעומד להסתיים

רועי גלדסטון   15.05.12 - 15:21
Getting your Trinity Audio player ready...
רעידת אדמה בבירה (קובי אליהו, וואלה)
רעידת אדמה בבירה (קובי אליהו, וואלה)
פרסום ראשון

רעידת אדמה בהפועל ירושלים, אולי בכדורסל הישראלי כולו: אחרי קרוב ל-17 שנים כיושב ראש המועדון, דני קליין הגיש מכתב התפטרות לדירקטוריון הפועל ירושלים ואמור לסיים את תפקידו עם תום חוזהו בקיץ הקרוב. המכתב נמסר לכל חברי הדירקטוריון - היו"ר עורך הדין יעקב לירז ויתר החברים, רואה חשבון קובי נבון, רואה חשבון צביקה וייספלד, אלי גונן, ליאור חורב, ועורך הדין אפי אברמזון.

בין היתר כתב קליין שהוא לוקח על עצמו את האחריות למצבה של הקבוצה ואחרי שנים של הצלחות והישגים הוא החליט לפנות את מקומו. קליין הסביר באותו המכתב שערב סיום ההסכם עימו איש לא דיבר איתו על הארכת תוקפו ומכך הוא הסיק שאינו רצוי עוד במועדון. "לצערי הרב, הופצו שמועות על מכתב התפטרות שהוגש הבוקר על ידי. שמועות אלה אינן נכונות, ותוכן הדברים שהופצו בתקשורת רחוק מלשקף את העובדות. האמת היא כי הגשתי לדירקטוריון החברה מכתב לפני כחודש ימים, שבו הודעתי כי הסכם עבודתי לא חודש ע"י החברה, ועל כן הופסקה עבודתי עם פקיעת החוזה בסוף חודש מאי", אמר קליין בתגובה.

"אני יכול להבין את המכתב של דני. כשאדם עומד בראשי מערכת והיא לא מגיעה להישגים הנדרשים לאורך תקופה, קורה בכל מקום שאותו אדם חושב על לקיחת אחריות", אמר גורם המעורה בפרטים לאתר ערוץ הספורט. "להפועל ירושלים תקציב של 25 מיליון שקלים, אין ספק לעוף מול יריבה שמתוקצבת בפחות מ-6 מיליון שקלים זה כשלון".

יו"ר הדירקטוריון, יעקב לירז, אישר את הידיעה לאתר ערוץ הספורט והוסיף: "אין התפתחות כרגע. לא השבנו למכתב ההתפטרות. הנושא עוד צריך להתדיין בישיבת הדירקרטוריון הקרובה".

על מנת להבין את הסיבות למהלך של קליין יש צורך להבין את המבנה הניהולי הסבוך בירושלים. עד לתחילת העונה הנוכחית שניים מחברי ההנהלה, דני קליין ודני כהן, היו חברי דירקטוריון והיו אמונים בעצמם על בחירת האנשים שינהלו בפועל את הקבוצה. מדובר במצב אבסורדי לפיו אותו דירקטוריון היה אמור לדרוש הסברים מההנהלה במקרה של כשלון ולתת מילה טובה והארכת חוזה במקרה של הצלחה, וכאן המנהלים ישבו בתוך הדירקטוריון עצמו.

בקיץ 2011, כאמור, המצב השתנה ולאחר שגומא אגיאר הפך לבעלים הושג הסכם לפיו 4 נציגים בדירקטוריון החדש יהיו מטעמו ואילו 3 מטעם עמותת הפועל ירושלים. על פי גורמים בקבוצה, המבנה הנוכחי בריא יותר אבל במקביל הוא זה שהביא להיחלשותו של קליין ולהיעדר היכולת לקבל גיבוי מלמעלה.

דני קליין הפך ליושב ראש הפועל ירושלים ולאיש המזוהה איתה יותר מכל מ-1996. הוא היה שותף לזכיה בארבעה גביעי מדינה וכמו כן לזכיה ההיסטורית בגביע יול"ב ב-2003/4. במקביל, קליין מעולם לא הצליח להגשים את חלום האליפות עבור האדומים, שהגיעו לבאר מספר פעמים, הקרובה ביותר שבהן בגמר הפיינל פור 2007, אבל מעולם לא הניפו צלחת. מספר פעמים הם אף נכשלו ולא סיימו בין ארבע הראשונות.

האירועים שזכורים יותר מכל בנוגע לקליין הם עלייתו ליציע בגמר הגביע ב-1998 על מנת להגן על אוהדי ירושלים שהתקוטטו עם שוטרים, וכמו כן פרשת הדרכון הצ'כי המזוייף של קני וויליאמס, פרשיה בגינה הוגש נגדו כתב אישום. קליין אף הורשע בסעיף של קבלת דבר בתחבולה ונאלץ לבצע עבודות שירות.