$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
ליגה סדירה 2024-2025
קבוצה מש’ נצ’ הפסד % נק’
1 הפועל ירושלים 7 6 1
2 בני הרצליה 7 5 2
3 הפועל תל אביב 6 6 0
4 מכבי תל אביב 6 5 1
5 הפועל חולון 6 4 2
6 הפועל גליל עליון 7 3 4
7 עירוני נס ציונה 7 2 5
8 הפועל עפולה 7 2 5
9 מכבי עירוני רמת גן 5 4 1
10 קריית אתא 7 2 5
11 הפועל גלבוע/גליל 7 2 5
12 אליצור נתניה 7 1 6
13 הפועל באר שבע/דימונה 5 2 3
14 הפועל חיפה 6 1 5
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

היועמ"ש באיגוד דרשה הבהרות מאשדוד ונתניה

החשד לפיו הועבר כסף תמורת מקום בליגה, כפי שנחשף באתר ערוץ הספורט, רק צובר תאוצה. על פי מידע חדש: כדי להפעיל לחץ, נתניה מסרה כי בידיה הצעות מקבוצות נוספות. בקרה התקציבים בודקת את הנושא

רועי גלדסטון   26.05.15 - 14:27
Getting your Trinity Audio player ready...
אז לאן הלך הכסף? גם הבקרה בודקת
אז לאן הלך הכסף? גם הבקרה בודקת

איגוד הכדורסל לא יושב בחיבוק ידיים. יום לאחר החשיפה אתמול (שני) באתר ערוץ הספורט, בנוגע להסכם שנחתם בין מכבי אשדוד לאליצור ברק נתניה בקיץ הקודם, באיגוד עושים מעשה. ליועצת המשפטית, עו"ד רונית אמיר יניב, ישנו חשד לכאורה לרישום כוזב במסמכי תאגיד, ועל כן שלחה בקשת תגובה רשמית לשני המועדונים, כשהיא מבקשת הבהרות על טיב ההסכם. לאתר ערוץ הספורט נודע כי אמיר יניב שוחחה אתמול עם יו"ר ברק נתניה צביקה ליבר, המשמש גם כאחד מראשי סיעת עוז באיגוד, וביקשה ממנו הבהרות.

בתוך כך, הרשות לבקרת תקציבים מסרה היום את תגובתה לחשיפת המסמכים: "מדובר בפרשה מורכבת אשר נבדקת על ידי הרשות לבקרת תקציבים וממצאיה הועברו ליועצת המשפטית, ותוך עדכון מנהלי האיגוד. נציין כי הפרסומים בתקשורת מתייחסים רק לחלק מהממצאים וישנם חשדות להפרות נוספות, לכאורה, של הוראות תקנוני האיגוד מצד שתי הקבוצות ובעלי התפקידים בהם".

כזכור, המסמכים שנחשפו מעידים לכאורה על תשלום שהועבר מאשדוד לנתניה., שעל פי החשד שימש כדי "לקנות" את מקומם של האשדודים בליגת העל אחרי שהקבוצה ירדה, כאשר נתניה ויתרה לכאורה על זכותה לשחק בליגה הבכירה בתמורה לתשלום. בין המסמכים גם קבלה על תשלום של כרבע מיליון שקלים, שהקבוצות הצהירו כי מטרתו לממן שיתוף פעולה מקצועי בין המועדונים, שיכלול שחקנים צעירים ומבטיחים. בפועל, ועל פי עדויות של בעלי תפקידים בקבוצות, שיתוף פעולה כזה לא קרה מעולם.

הסיפור רק הולך ומסתבך. על פי מידע שהגיע לאתר ערוץ הספורט, בצורה בלתי פורמלית, אכן דובר במסגרת ההסכם על כך שאשדוד תתפוס את מקומה של נתניה בליגת העל, אולם היום מתברר כי אנשי נתניה ציינו לכאורה בפני האשדודים שבידיהם הצעות דומות נוספות, מארבע או חמש קבוצות שרוצות לעלות ליגה, כולל אליצור אשקלון ובית"ר ירושלים, שתביא משקיע ותשלם את הסכום הנקוב.

על ידי כך, לכאורה, נתניה לחצה על אשדוד לחתום על ההסכם. "באשדוד עשו חשבון. אמנם אתה מכיר חשבוניות של 270 אלף שקל, אבל בתחילה הסכום היה גבוה יותר, כ-400 אלף שקל", סיפר אחד המעורבים בפרשה, "זה סכום נמוך בשביל לקבל מקום בליגת העל. תחשוב, קבוצה משקיעה מיליונים במהלך השנה ומי מבטיח לה שהיא תעלה ליגה? פה היא משלמת 400 אלף שקל והיא בליגת העל".

בכיר באיגוד אמר הבוקר בנושא: "אם אכן העובדות נכונות, מדובר במקרה חמור ביותר, שאסור לעבור עליו לסדר היום. הנוגעים בדבר יצטרכו לעמוד לדין משמעתי נוקשה ביותר. מוזר שלא שמענו את קולה של סיעת עוז בנושא".

גם בעיריית נתניה לא נשארים לפרשה. ראש העיר, מרים פיירברג, שוחחה בנושא עם המנכ"ל אבי בן חמו, עם אנשי המחלקה המשפטית ועם המבקר דב כץ. מוטי שעיבי, מנהל אגף הספורט בעיריית נתניה אמר לאתר ערוץ הספורט: "בכירי העירייה מודעים לנושא והנחו את מבקר העירייה לבדוק אותו".