$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
ליגה סדירה 2024-2025
קבוצה מש’ נצ’ הפסד % נק’
1 הפועל ירושלים 7 6 1
2 בני הרצליה 7 5 2
3 הפועל תל אביב 6 6 0
4 מכבי תל אביב 6 5 1
5 הפועל חולון 6 4 2
6 הפועל גליל עליון 7 3 4
7 עירוני נס ציונה 7 2 5
8 הפועל עפולה 7 2 5
9 מכבי עירוני רמת גן 5 4 1
10 קריית אתא 7 2 5
11 הפועל גלבוע/גליל 7 2 5
12 אליצור נתניה 7 1 6
13 הפועל באר שבע/דימונה 5 2 3
14 הפועל חיפה 6 1 5
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

מחכים לשינוי: מאמני הליגה נגד החוק הרוסי

מתוך פרוטוקול הישיבה: השחקן הישראלי מוגן, אבל לא ישתפר

עמרי מנהיים
עמרי מנהיים   26.04.18 - 14:30
Getting your Trinity Audio player ready...

נושא החוק הרוסי עלה שוב לכותרות בימים האחרונים, לאחר שבישיבת המנהלת היה רוב מכריע שלא לחדש את ההסכם (שיפוג בקיץ הנוכחי) מול ארגון השחקנים. אלא שכבר זמן רב שבמנהלת חושבים על ה"יום שאחרי", ולפני כחודשיים - ב-26 בפברואר השנה, זימנו ראשיה את כל מאמני הליגה לפגישה ודיון על הנושאים החשובים, ובין היתר - גם על החוק הרוסי.

מלבד הפועל ירושלים, כל הקבוצות שלחו נציגים: 9 מאמנים ראשיים הגיעו, כאשר הקבוצות היחידות שלא שלחו את מאמנן הן מכבי חיפה (עופר רחימי היה באותו זמן עם הנבחרת) ומכבי אשדוד (בראד גרינברג שהה בקוסובו). מצידה של המנהלת, היו היו"ר שמואל פרנקל, המנכ"ל עדלי מרכוס והדובר שלומי פרי.

לידי אתר ערוץ הספורט הגיע פרוטוקול הישיבה. פרנקל פתח ואמר שפורמט של עולה אחת מן הליגה הלאומית יישאר, כאשר הוא גם ציין בנוסף את העובדה שכל קבוצה מקבלת סיוע של בין 2 ל-3 מיליון שקלים, שכן כאשר הוא הגיע, הסיוע עמד על 800 אלף שקלים. לאחר מכן, המאמנים אמרו את דעותיהם בנוגע לחוק השנוי במחלוקת, כאשר אפשר לקבוע בבירור - גם הם (ולא רק הדירקטורים) מתנגדים אליו נחרצות.

אריק שיבק אמר: "זו בעיה לא לשחק עם ההרכב הכי חזק שלך. ראינו מה למשל להפועל חולון. היא בנויה מצוין לחוק הרוסי, אבל לא הצליחה באירופה. אני לא בר להעביר כאן ביקורת, אבל צריך להקים צוות חשיבה כדי להבין איך לא נותנים לחוק הרוסי ללכת לכיוונים לא טובים. בגלל החוק הזה, יש שחקנים ישראלים 'שהאוכל בא להם קל מדי'".

נבן ספאחיה אמר שרמת הליגה עלתה בהשוואה לקדנציה הקודמת שלו בישראל, אך החוקים הקיימים עושים נזק: "השאלה היא מה הליגה הזו רוצה. תחת החוק הרוסי, השחקן הישראלי יהיה מוגן, אבל לא ישתפר. זה אומר משהו, שישראל היה המדינה היחידה שמשחקת על פי החוק הזה. השוני בחוקים בין הליגות מקשה מאוד".

דן שמיר התייחס: "צריך להבין שבשלב הזה, החוק הרוסי לא עזר יותר מדי. לדוגמה, נבחרת ישראל הפסידה בטאלין. יש כאן הרבה חוקים ולאורך זמן, הם פוגעים וייפגעו בכדורסל הישראלי, יש רגולציית יתר שפוגעת בקבוצות". לאחר מכן, מאמן הפועל חולון הציע אלטרנטיבות: "אפשר לרשום ארבעה זרים ללא חוק רוסי, או לשמר את החוק הרוסי אבל לרשום זרים בלי הגבלה".

דני פרנקו הוסיף ש"החוק הרוסי הוא גם עול כלכלי, ואפשר לראות שגם ברמה המקצועית, לנבחרת, הוא לא עזר". אריק אלפסי היה נחרץ: "החוק הרוסי מזיק, גם כי בסופו של יום, הוא גורם לריבוי מתאזרחים, שזו דרך לעקוף אותו".