$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
ליגה סדירה 2024-2025
קבוצה מש’ נצ’ הפסד % נק’
1 הפועל ירושלים 7 6 1
2 בני הרצליה 7 5 2
3 הפועל תל אביב 6 6 0
4 מכבי תל אביב 6 5 1
5 הפועל חולון 6 4 2
6 הפועל גליל עליון 7 3 4
7 עירוני נס ציונה 7 2 5
8 הפועל עפולה 7 2 5
9 מכבי עירוני רמת גן 5 4 1
10 קריית אתא 7 2 5
11 הפועל גלבוע/גליל 7 2 5
12 אליצור נתניה 7 1 6
13 הפועל באר שבע/דימונה 5 2 3
14 הפועל חיפה 6 1 5
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

מיכאלי: הממשלה מרוויחה מהגזענות במגרשים

החכ"ית יזמה, יחד עם זוהיר בהלול, דיון באלימות המשטרתית

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   05.06.18 - 14:14

תגיות: ליגת ווינר

Getting your Trinity Audio player ready...

השדולה למאבק באלימות בספורט, בראשות ח״כ זוהיר בהלול וח״כ מירב מיכאלי, התכנסה היום (שלישי) בכנסת כדי לדון באלימות המשטרתית במגרשים. בכנס השתתפו נציגי אוהדים של הפועל תל אביב, הפועל ירושלים והפועל חולון (כדורסל) ובני סכנין (כדורגל). בנוסף, נכחו בדיון נציגי משרד התרבות והספורט, ועדת הספורט של הפועל בחברה הערבית וכן נציגי מההתאחדות לכדורגל, כשדווקא נציגים ממשרד הפנים לא הגיעו.

בפתיחת הדיון הוצגו קטעים מהתנגשויות בין אוהדי אוהדי הפועל ת״א למשטרה בדרבי ב-2014 וכן את האירועים ממשחק הכדורסל באשדוד בשבת האחרונה. ״זה שילד בן 10 נעצר וגז מדמיע מותז לעברם של אוהדי כדורסל, זה מצב שאנחנו לא רוצים לראות״, אמר זוהיר בהלול בפתיחת דבריו.

במהלך הדיון הציגו האוהדים סיפורים אישיים, כשהשורה התחתונה היתה שבמקרים רבים מופעל כח מופרז ע"י כוחות האבטחה במגרשים. שרה מוזס, אוהדת הפועל ת״א בכדורסל, אמרה ש״אוהדי הספורט כלל לא אלימים״ ונתנה כדוגמה את המשחק באשדוד: ״כל המהומה נגרמה בשל אטימות של שוטר, שלא נתן לילד בן ה-10 להיכנס לאולם בחזרה לקחת את התיק".

ניר רוזן, אוהד הפועל חולון, הוסיף: ״התנהגות המשטרה היא תמונת מראה להתנהגות של החברה. נוכחות המשטרה מורגשת מאוד.  העונה, בארנה, כמה שוטרי יס״מ משכו מספר אוהדי חולון בלי שום סיבה והתחיל בלאגן. במשטרה אמרו שהיו יריקות, אבל לא נמצאה לכך שום עדות".

עם זאת, נשמעו גם קולות שונים. משה עגייב, מנהל אירועי ספורט, ייצג את ההתאחדות לכדורגל: ״הילדים של היום שונים. חלקם שותים אלכוהול לפני כניסה למשחק. ראיתי ילדים שיכורים. אני לא סנגור של המשטרה, אבל יש שני צדדים למטבע. יש אוהדים אלימים, שמגיעים למשחק במטרה לעשות נזק״.

זוהיר בהלול: המשטרה היא לפעמים הבעיה ולא הפתרון
בסיכומו של הדיון, אמר ח״כ בהלול לערוץ הספורט: ״המשטרה צריכה להבין למה נוצר המצב הזה במגרשים. המשטרה היא לפעמים חלק מהבעיה ולא הפתרון. ישנו שימוש מופרז באמצעים כמו גז מדמיע. היא צריכה להתייחס לספורט בצורה יותר חיובית״. אז לאן מתקדמים מכאן? ״רצינו לבדוק את היתכנות חוק הספורט״, אמר חבר הכנסת. ״עשור עבר מאז שהוא חוקק. היום הסתבר לי שהוא לא עדכני על פי מתכונתו הישנה. לכן דרוש שינוי וזה דורש דיון מעמיק כדי להבין איך להפוך את החוק לרלוונטי יותר״.

ח״כ מירב מיכאלי היתה נחרצת: ״אין אוהדים רעים, יש אוהדים שרע להם ולממשלה לא אכפת. אפשר לייצר תנאים טובים יותר במגרשים, ללא אלימות, אבל צריך לרצות. חלקים מהממשלה מרוויחים מהאלימות והגזענות ולא רוצים לשנות את המצב הקיים״.

״שמעתי את נציגי האוהדים, לא חובה לשנות חוק, צריך לשנות מדיניות״, הוסיפה מיכאלי. ״הדבר הראשון שצריך לעשות הוא מתן הכשרות לסדרנים והכשרות לשוטרים. צריך קריטריונים אחידים להתנהגות של השוטרים. הדבר השני שהכרחי הוא טיפול במגרשים בישראל. הם כל כך לא ראויים והם מזמינים בלאגן״.