$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

"חיפה-גנק? 50-50"

גייסנו את העיתונאי גונתר דה פוס למשימת הניתוח. מהם המפתחות, מהן נקודות התורפה ומה השתנה בסגנון של הירוקים? מסקנה ראשונה: הפער מזערי

דני פורת
דני פורת   17.08.11 - 11:40

Getting your Trinity Audio player ready...
ברדה וטוז'ר, זה נוטה לטובתם? (gettyimages)
ברדה וטוז'ר, זה נוטה לטובתם? (gettyimages)

אנחנו שומעים עליה מדי שבוע. במקרה הגרוע בדמות סתימה במוספי הספורט ובמקרה הטוב כשאליניב ברדה מבקיע שער או מבשל, אנחנו זוכים לכמה שוטים נוספים במהדורת החדשות. אבל מה בעצם אנחנו יודעים על גנק? וקצת יותר חשוב, ממה צריכה מכבי חיפה להיזהר במיוחד ועל מי כדאי לה לפקוח עין כדי לחלוף על פני הקבוצה הבלגית ולזכות בפעם השלישית בתולדותיה בכרטיס הנכסף לליגת האלופות? אלה המפתחות של אלופת בלגיה, וגם נקודות התורפה:

הכוכבים
ילה פוסן: דור שני לכדורגלנים, אחרי שאביו רודי שיחק בעברו בגנק ובשרלרואה. חלוץ בן 22 שהופיע 9 פעמים במדי הנבחרת הלאומית ונחשב לאחד הכשרונות הגדולים במדינה. את העונה שעברה היה אמור לפתוח כשחקן ספסל, אבל פציעת מרווין אוגונג'ימי סללה לו את הדרך להרכב. פוסן לקח את ההזדמנות בשתי ידיים והבקיע בתשעת המשחקים הראשונים בליגה בדרך ל-20 שערי ליגה בסך הכל. יתרה מזאת, פוסן זוכה לפופולריות רבה בקרב האוהדים ובשנה שעברה היה הראשון לתפוס את המגאפון ולשיר עם הקהל בחגיגות האליפות.
חסרונות: "הוא סקורר גדול שמסוגל להבקיע מכל זווית", אומר עליו העיתונאי גונתר דה פוס מהעיתון ניוזבלאד, ומסייג: "עם זאת הוא לוקה בטכניקה, כך שבשמירה אישית אפשר לנטרל אותו".

דניאל טוז'ר: קשר הונגרי בן 25 שנרכש לפני 3 שנים מא.א.ק אתונה תמורת 1.5 מיליון יורו. צעדיו הראשונים בכדורגל הבלגי לא היו פשוטים והוא התקשה להותיר רושם. אולם, תחת המאמן פרנקי ורקאוטרן חל שינוי גדול במשחקו של טוז'ר, שהפך בשנתיים האחרונות לבורג מרכזי בקבוצה ובנבחרת ההונגרית. בחיפה יצטרכו להישמר מהבעיטות החופשיות המיוחדות שלו ובביצוע כדורי הקרן החדים והמסוגננים.
חסרונות: "לטוז'ר יצא שם של שחקן עצל שלא אוהב לרוץ הרבה", טוען דה פוס. "חוץ מזה, הוא לא תמיד מספיק פיזי כדי להתמודד מול קשרי היריבות במרכז השדה".

תומאס בופל: השחקן הכי מנוסה בסגל של גנק. השתתף כבר פעמיים בעבר בליגת האלופות (במדי פיינורד וגלזגו ריינג'רס). הקשר הימני בן ה-30 איבד תחילה את מקומו בהרכב לרכש החדש אנתוני ואן דן בורה, אבל מאחר שהאחרון מושעה והעובדה שקווין דה ברוין פצוע, בופל יפתח מול מכבי חיפה. הוא מצטיין בכדרור ובעל שקט נפשי עם הכדור. בשנים האחרונות לא זומן כמעט לסגל הלאומי, למרות שבעברו שותף 35 פעמים במדי השדים האדומים.
חסרונות: "בופל עבר פציעה קשה בברך ב-2007 שקטעה לו את הקדנציה בסקוטלנד. מאז התקשה לחזור ליכולת הטובה שלו", מסביר דה פוס. "פרט לכך, הוא נחשב לשחקן איטי".

המאמן
פרנקי ורקאוטרן: הקיצוני שמאלי של נבחרת בלגיה המפוארת של שנות ה-80'. "הנסיך הקטן", שאימן בעבר גם את הנבחרת הלאומית וזכה באליפות עם אנדרלכט, לקח את המושכות בגנק שהייתה במשבר באמצע עונת 2009/10 והצליח להחזיר אותה לאירופה עם ניצחון בפלייאוף על סט. טרוידן. בעונה שעברה הוליך את גנק לזכיה באליפות תוך הצגת כדורגל התקפי.
חסרונות: בשבוע שעבר הדהים את ראשי גנק כהודיע כי חתם באל-ג'זירה מאיחוד האמירויות ועשוי לעזוב אחרי המפגש הראשון מול מכבי חיפה. הברז שדפק ורקאוטרן לבלגים מעמיד את חניכיו במבחן פסיכולוגי. איך יגיבו לעזיבתו? "זה צעד מוזר מאוד", הודה ילה פוסן בכלי התקשורת, "הוא יצטרך לספק נימוקים טובים לעזיבה הזאת".

הסגנון
גנק היא ספקית השערים מספר 1 בבלגיה. אשתקד הבקיעה הקבוצה מלימבורג 80 שערים ב-40 משחקי ליגה, כאשר גם מאז פתיחת העונה היא נוהגת לכבוש בכל משחק. גנק מתמחה בעיקר ביציאה מהירה מההגנה להתקפה ובמשחק מסירות על הקרקע – ההיפך המוחלט מהקלישאה לפיה הכדורגל הבלגי כולו מבוסס על כוח. למעט ברדה ופוסן, בחוד ההתקפה נמצא גם חלוץ בלגיה המוכשר אוגונג'ימי, שסובל מפציעה במפשעה אבל אולי יחזור לגומלין בקריסטל ארנה.
חסרונות: הפציעה הקשה בקרסול של קווין דה ברויין, השחקן הכי יצירתי של גנק, אמורה לפגום משמעותית במשחק ההתקפה שלה. נקודות חולשה נוספות הן המגן הימני טימותי דורוואל (חסר ניסיון ונמוך מאוד) ומרכז שדה לא מאוד אגרסיבי (טוז'ר ודייויד הוברט). גם השוער לאז'לו קוטלס אינו ברמה של טיבו קורטואה, שעזב בקיץ.

ההיסטוריה
עד כה ערכו הקבוצות הבלגיות שבעה מפגשים מול יריבות ישראליות במסגרות השונות של גביעי אירופה. המאזן: 5 ניצחונות אדומים מול 2 תוצרת כחול-לבן. מעולם לא קרה שקבוצה בלגית הפסידה לישראלית על אדמות וולוניה ופלנדריה. הדבר משחק לטובת גנק, שתארח את הגומלין באיצטדיונה הסופר ביתי הקריסטל ארנה המלא ב-25 אלף צופים בכל התמודדות.
חסרונות: למרות ההיסטוריה העשירה של הבלגיות באירופה, גנק נחשבת לקבוצה חסרת ניסיון במעמדים אלה ולראיה היא שיחקה באירופה 32 משחקים בלבד, לעומתה 82 של חיפה. באופן מפליא, המאזן של השתיים במפעל האירופאי עומד על 50 אחוזי הצלחה. הישג השיא של יריבת חיפה היה ההופעה הבודדת בליגת האלופות בעונת 2002/3, בזמן שהירוקים כבר העפילו לשם פעמיים בעבר.

המפגש בין חיפה לגנק יהיה פרמטר מצוין לבדיקת המרחקים בין הכדורגל הישראלי לבלגי, הבדלים שנראה כאילו צומצמו בשנים האחרונות. חיפה תגיע עם בטחון רב עקב הניסיון המצטבר שיש לה במעמדים האלה, אבל תהיה קצת מוטרדת מההגנה הפצועה והלא מגובשת שלה. מהעבר השני, גנק תנסה להתגבר על בעיית הפציעות ופרשת ורקאוטרן ולהשתמש בנשק החזק שלה: ההתקפה. גם בארץ השפלה מעריכים שהסיכויים הם די שווים. "זה משחק של 50-50 שיוכרע על חודו של שער, בדיוק כמו שקרה במפגשים הקודמים של חיפה וגנק מול מאריבור ופרטיזן בלגרד (בהתאמה)", מהמר דה פוס. וגם אנחנו.