$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

מסודר מראש?

ניצן פלד יצא עם טעם חמוץ מהגרלת הבתים בליגת האלופות ובדק מה הגישו לו? למרות האשליה, היו אלה בארסה ויונייטד שהרוויחו. הכל תמים באופ"א?

ניצן פלד   26.08.11 - 13:26

Getting your Trinity Audio player ready...
מסי. גם הוא מהרהר בתוצאות ההגרלה (Gettyimages)
מסי. גם הוא מהרהר בתוצאות ההגרלה (Gettyimages)

 הסתכלתי הבוקר שוב על הגרלת שלב הבתים של ליגת האלופות מאתמול והחלטתי לדרג בתוך כל דרג (א', ב', ג', ו-ד') את כל 8 הקבוצות, מהטובה ביותר לפחות טובה. למשל, ברצלונה הכי טובה בדרג א', ליון שנייה הכי טובה בדרג ב', באטה בוריסוב הכי פחות טובה בדרג ג', גנק נמצאת באמצע דרג ד'.

הדירוג נעשה על רגל אחת, בתוך כמה דקות – ובלי לבדוק נתונים בכלל. על סמך ידע, היסטוריה קרובה והשערה יחסית מלומדת. אין צורך לקחת קשה את הדירוג הזה ברמה של מי מספר 4 או מי מספר 5, אלא יותר להסתכל עליו ברמה של מי הקבוצות הכי חזקות ובו ומי הכי חלשות.

אח"כ עשיתי חיבור פשוט של המספרים, לפי בית. למשל – אם בבית א' באיירן מינכן מדורגת 6 (או אולי 5) בדרג א', ויאריאל 5 (או אולי 6) בדרג ב', סיטי 1 בדרג ג' ונאפולי 2 בדרג ד' – התוצאה היא 14. ככל שהציון נמוך יותר, הבית קשה יותר.

אלה התוצאות:
בית א' – 14.
בית ב' – 18.
בית ג' – 19.
בית ד' – 16.
בית ה' – 15.
בית ו' – 20.
בית ז' – 25.
בית ח' – 17.

ובאמת, בית ז', עם פורטו, שחטאר, זניט וניקוסיה, יכול היה להיות בית בליגה האירופית ואף אחד לא היה שם לב למשהו מוזר. ובית א', שמוגדר על ידי כולם כבית המוות, מקבל הכי מעט נקודות. ככה שיש היגיון מסוים בשיטה – גם אם היא לגמרי לא מדעית.

לאן אני הולך עם זה? ובכן, רציתי לבדוק עד כמה באמת הבתים לא מאוזנים. ואמנם – הם לא מאוד מאוזנים. נכון, זו הגרלה והכל יכול לקרות. אבל העובדה שיונייטד וברצלונה שוב קיבלו בתים שנראים קלים העלתה כאמור שוב את הדיבורים על כך שחלקים מההגרלות האלה מסודרים. ובאמת, כל הגרלה שכזו מספקת עוד חומרים למדורת הקונספירציות.

כשמסתכלים שוב על המספרים שלמעלה, נראה שבארסה (בית ח') ויונייטד (ג') נמצאות באמצע החבורה ושאולי אין מה לבכות. אלא שאז נזכרים שמכל בית עולות 2 קבוצות, ופתאום זה נראה קצת אחרת.

אם עושים את אותו חישוב שעשיתי קודם, אבל רק לדרגים השלישי והרביעי, אלה התוצאות:
בית א' – 3.
בית ב' – 5.
בית ג' – 13.
בית ד' – 11.
בית ה' – 8.
בית ו' – 7.
בית ז' – 10.
בית ח' – 15.

פתאום, הבתים של יונייטד ובארסה קופצים מאמצע הקבוצה ישר לטופ. הקבוצות מדרגים ג' ו-ד' שהוגרלו לבתים של שתי הקבוצות המועדפות על אופ"א פחות טובות אפילו מאלה שהוגרלו לבית ז', שנחשב על פי כל לחלש ביותר ושבדירוג הקודם נמצא אחרון, ובפער, עם 25 נקודות.

מקרי? אולי. כנראה שכן, אבל הפואנטה היא שזה באמת יכול להיות מסודרר. Fixed. מאורגן מראש. ולמה לא, בעצם? איזה אינטרס יש לאופ"א לא לארגן את הדברים האלה מראש? אדרבא, יש לה רק אינטרסים כן לארגן את זה. ובגדול, אין לי בעיה עם זה.

רוצים לארגן שבכל שנה יונייטד ובארסה יקבלו יריבה טובה או ממש טובה מדרג ב' (בנפיקה ומילאן השנה) כדי שעדיין יהיה מעניין ותחרותי לפחות לשבועיים במהלך שלב הבתים, ואז שתי יריבות פיציות כדי שלא יהיה סיכוי שיונייטד ובארסה אולי, בטעות, במקרה, לא יעלו לשמינית? יאללה, סבבה. שיהיה. גם אנחנו סוג-של-נרוויח-מזה. גם אנחנו מעדיפים את יונייטד ובארסה בשמינית על חשבון ליל או לברקוזן (מהיריבות היותר חזקות מדרג ג'). אבל מה שמעצבן זה שאופ"א מנסה להסתיר את זה. לשחק אותה כאילו זה לא ככה. להתחסד.

בדרום אמריקה לפחות לא משחקים אותה. ארגנטינה מארגנת קופה ושולחת את ברזיל למגרש גרוע, את אורוגוואי למגרש הכי רחוק, מפגישה קבוצות מאותו בית מיד בשלב הנוק-אאוט הראשון ונותנת לעצמה לשחק את המשחק האחרון של הבית אחרי שהיא יודעת איזו תוצאה היא צריכה. אז נכון, השנה זה לא עזר להם ובסופו של דבר הטורניר היה מלא הפתעות. אבל זה חלק מהכדורגל – הוא יכול לגבור גם על הגרלות מסודרות מראש. שזה כנראה הפחד הכי גדול של אופ"א. למזלם, עדיין יש הבדלים בין ליגת האלופות האליטיסטית לקופה אמריקה הלא מעונב. לצערנו, ההבדלים האלה לא תורמים לתחרותיות.