$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

"בית המוות" ביורו: הולנד, גרמניה ופורטוגל

וואו, איזו הגרלה קיבלנו בקייב שבראשה בית 2 האדיר. האלופה שובצה גם עם אירלנד וקרואטיה. אנגליה, צרפת, אוקראינה ושבדיה יתמודדו בבית 4. ואי אפשר בלי "הבית המשעמם" שכולל את פולין, רוסיה, יוון וצ'כיה. שיגיע כבר חודש יוני..

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  02.12.11 - 20:05

חיכינו לזה זמן רב ולא התאכזבנו. הגרלת הבתים של יורו 2012 עמדה בציפיות וסיפקה לנו בתים מעניינים ואטרקטיביים כשבראשם בית מספר 2 שכולל את גרמניה, הולנד, פורטוגל ודנמרק. קשה, אטרקטיבי ורווי כוכבים. בקיצור כל סופרלטיב מתאים ל"בית המוות הזה". גם אלופת אירופה זכתה לבית לא פשוט שכולל את איטליה, קרואטיה ואירלנד. אנגליה? הם יפגשו את צרפת כבר בשלב המוקדם. וכמובן יש גם בית משעמם ואפור.

הטורניר עצמו ייפתח ב-8 ביוני בוורשה כשפולין תפגוש את יוון. לבטח רוב אוהדי הכדורגל היו מצפים למשחק ראשון יותר מעניין אבל לא נורא, נקבל פיצוי הולם מיד לאחר מכן. מדוע אתם שואלים? כי כבר במחזור הראשון של המשחקים נקבל מספר מטעמים. ספרד פותחת מול איטליה, גרמניה נגד פורטוגל ואנגליה וספרד נפגשות כבר בפתיחה של בית 4. הגמר? הוא יתרחש בקייב ב-1 ביולי. אז תשריינו מקום ביומן.

בואו נתחיל לעשות סדר ונפתח עם אלופת העולם ואירופה. ספרד שובצה מדרג 1 וקיבלה את איטליה (דרג 2), קרואטיה (דרג 3) ואירלנד (דרג 4). כזכור הספרדים והאיטלקים נפגשו ברבע גמר יורו 2008 בדרך לזכיה ספרדית (ושבירת הדימוי הלוזרי). גם ההולנדים שהגיעו לגמר המונדיאל בדרא"פ זכו לדירוג גבוה. זה לא ממש סייע להם כאשר קיבלו את היריבה הכי חזקה מדרג 2 ויריבתם המושבעת (הגמר ההוא ב-74..), גרמניה. בנוסף הם "זכו" ליריבה הכי קשה מהדרג השלישי, פורטוגל, ולקינוח יתמודדו מול דנמרק, שתעשה צרות ליריבותיה. בכושר הנוכחי, הגרמנים פייבוריטים בבית הזה אבל בקרב המשולש האדיר שכולל גם את סניידר וחבורתו וכמובן את כריסטיאנו רונאלדו, קשה לנבא מי תיקח את הכרטיס הנוסף.

שתי המארחות, פולין ואוקראינה, דורגו כראשי בתים. זה לא ממש עזר לאוקראינים כי הם יאלצו להתמודד מול אנגליה (דרג 2, רוני כאמור מושעה מ-3 המשחקים הראשונים), צרפת (דרג 4!) ושבדיה. על הנייר, הצרפתים והאנגלים (שנפגשו בשלב הבתים ביורו 2004) אמורים לעלות לשמינית אבל שתי הנבחרות הללו יודעות להסתבך, אז אל תהיו מופתעים אם השבדים והאוקראינים (עם שבצ'נקו) יתפסו מקום ב-8 הגדולות.

הפולנים שגם כן דורגו ראשונים זכו לבית אפור שכולל את רוסיה (דרג 2), יוון (דרג 3) וצ'כיה (דרג 4). מצד אחד משעמם ומצד שני פתוח לחלוטין כשהרוסים מסתמנים כפייבוריטים ואילו הצ'כים נראים כמי שיכולים לתפוס את המקום השני אבל מי כמונו יודע שאסור להספיד את היוונים.

בית 1: פולין,  רוסיה, יוון, צ'כיה
פולין
הישג שיא ביורו: שלב הבתים ב-2008.
הכוכבים: וויצ'יך שצ'סני (ארסנל), רוברט לבאנדובסקי ויעקב בלז'קובסקי (דורטמונד)
שימו לב ל...: אוברניאק (ליל)
הנבחרת של פרנצ'יסק סמודה אינה מזכירה כלל את הנבחרת הגדולה של ראשית שנות השמונים, אבל מקווה שהדחיפה של הקהל הביתי תצליח להוביל אותה לפחות לרבע הגמר. הסגל הפולני לא מונה שמות גדולים, מלבד אחד. חלוצה של בורוסיה דורטמונד, רוברט לבאנדובסקי, שמחורר רשתות בבונדסליגה יהיה זה שיצטרך לסחוב את הנבחרת המזרח אירופית על גבו.

רוסיה
הישג שיא ביורו:
זכייה ב-1960 (עוד כשהייתה ברית המועצות)
הכוכבים: אנדריי ארשאבין (ארסנל), אלכסנדר קרז'אקוב (זניט) ויורי ז'ירקוב (אנז'י מחצ'קלה)
שימו לב ל...: אלן ז'גוייב (צסק"א מוסקבה)
הנבחרת הרוסית פספסה את הרכבת למונדיאל 2010, אבל פיצתה את האוהדים עם העפלה מהמקום הראשון ליורו וחזרה מהירה למרכז הבמה. המאמן דיק אדבוקט, שירש את התפקיד מבן ארצו חוס הידינק, ממשיך להתבסס על רוב הסגל שהגיע לחצי גמר היורו ב-2008 ועל הטוטאל-פוטבול שהנחיל קודמו. הבעיה הגדולה היא הירידה הדרסטית בכושרו של הכוכב הגדול אנדריי ארשאבין והיעדר מחץ בחלק הקדמי.

יוון
הישג שיא ביורו:
זכייה ב-2004
הכוכבים: גיורגיוס קראגוניס (פנאתינייקוס), גרגוריוס סמארס (סלטיק) וקוסטס קאצורניס (פנאתינייקוס)
שימו לב ל...: קיריאקוס פאפאדופולוס (שאלקה)
לנו בארץ קשה מאוד לפרגן לנבחרת האפורה מאתונה, אבל עם העובדות בשטח אי אפשר להתווכח מאז מונה פרננדו סנטוס לתפקיד המאמן. הנבחרת שלו הפסידה רק פעם אחת ב-18 המשחקים האחרונים, וגם זה במשחק ידידות. היוונים עדיין שומרים חסד לשחקנים הוותיקים, כגון קוסטס קאצורניס, גיורגיוס קראגוניס, אנגלוס חריסטאס ואפילו תאופניס גקאס. כמו בשני הטורנירים האחרונים, גם הפעם היוונים יגיעו בעיקר כדי להתגונן וינסו לעקוץ במצבים נייחים.

צ'כיה
הישג שיא ביורו:
זכייה ב-1976 (עוד כשהייתה צ'כוסלובקיה)
הכוכבים: תומאס רוזיצקי (ארסנל), פטר צ'ך (צ'לסי) ירוסלב פלאשיל (בורדו)
שימו לב ל...: תומאס פקהרט (נירנברג)
מאז התנתקה מסלובקיה, צ'כיה מקפידה שלא להחמיץ אף אליפות אירופה. אלא שבניגוד לנבחרות הקדומות, זו הנוכחית לא אמורה להוות פקטור משמעותי בטורניר ותפתיע אם תעבור את שלב הבתים. הנבחרת של מיכאל בילק תהיה נתונה לחסדיו של תומאס רוזיצקי הוותיק בהתקפה, כשבחלק האחורי פטר צ'ך ימשיך להנהיג קו הגנה ממושמע ומסודר. שורה תחתונה: לא קם יורש לפאבל נדבד ואפילו לא לקארל פובורסקי.

בית 2: גרמניה, הולנד, פורטוגל, דנמרק
גרמניה
הישג שיא ביורו:
3 זכיות (1972, 1980, 1996)
הכוכבים: מירוסלב קלוזה (לאציו), מסוט אוזיל (ריאל מדריד) ובסטיאן שוויינשטייגר (באיירן מינכן)
שימו לב ל...: מריו גצה (דורטמונד)
עם כל הכבוד לספרדים (ויש הרבה), זוהי הנבחרת המלהיבה והאטרקטיבית ביותר ביבשת בשנתיים האחרונות. אחרי עוד קמפיין מושלם, רבים בטוחים שהפעם החבורה של יואכים לב תחזיר את הגביע למולדת. אולי בניגוד לעבר, ללב יש כיום לא רק 11 מופלאים, אלא גם ספסל עמוק ואיכותי שכולל, בין היתר, את מריו גצה, מרקו רויס, אנדרה שורלה ושלל שחקני הגנה טובים. אם לשחקן כמו גומז (מלך שערי הבונדסליגה, להזכירכם) לא מובטח מקום בהרכב, זה אומר הכל.

הולנד
הישג שיא ביורו:
אלופה ב-1988
הכוכבים: ווסלי סניידר (אינטר), רובין ואן פרסי (ארסנל) ואריאן רובן (באיירן מינכן)
שימו לב ל...: קווין סטרוטמן (פ.ס.וו איינדהובן)
הסגל של ברט ואן מרווייק הוא לא מאוזן ואיכותי כמו זה של ספרד או גרמניה, אבל נבחרת האורנג' הציגה עוד קמפיין מצוין עם תשעה ניצחונות ב-10 משחקים (ההפסד הגיע במשחק לפרוטוקול). אחרי שהגיעה, בניגוד לכל הציפיות, עד לגמר המונדיאל, תנסה הולנד לעלות שלב אחד בסולם, להביא גביע הביתה אחרי יותר מ-20 שנים ולהוריד אחת ולתמיד את תווית הלוזרית מעליה.

פורטוגל
הישג שיא ביורו:
פינאליסטית ב-2004
הכוכבים: כריסטיאנו רונאלדו ופפה (ריאל מדריד), נאני (מנצ'סטר יונייטד)
שימו לב ל...: ז'ואו מאוטיניו (פורטו)
למרות הפוטנציאל הגדול שטמון בסלסאו, היא מגיעה בפעם השנייה ברציפות לטורניר גדול רק אחרי משחקי ההצלבה. אם לא די בכך, המאמן פאולו בנטו, שהחליף את קרלוס קירוש, היה עסוק בתקופה האחרונה בניקוי אורוות כשהדיח לצמיתות את ''המורדים'' ז'וזה בוסינגווה וריקרדו קרבאליו. האופטימיים שבאוהדי פורטוגל יכולים לתלות את תקוותיהם בכריסטיאנו רונאלדו, שהפך השנה בריאל מדריד וגם בנבחרת לשחקן מעט פחות אנוכי ממה שהתרגלנו. נקודת תורפה: בפורטוגל יש קשרים התקפיים נהדרים, אבל חלוצי מטרה הם מצרך נדיר בחצי האי האיברי.

דנמרק
הישג שיא ביורו:
זכייה ב-1992
הכוכבים: ניקלאס בנדטנר (סנדרלנד), כריסטיאן אריקסן (אייאקס) ודניס רומדאל (ברונדבי)
שימו לב ל...: מיכאל קרון-דלי (ברונדבי)
הדנים יופיעו בטורניר הגמר בפעם השביעית מתוך שמונת הטורנירים האחרונים, הישג פנטסטי למדינה שקטנה אפילו יותר מישראל. הסקנדינבים הציגו קמפיין אחרון מרשים אחרי שניצחו את פורטוגל וסיימו במקום הראשון בדרך להשגת הכרטיס האוטומטי. מורטן אולסן מאמן את הנבחרת כבר למעלה מעשור וימשיך להתבסס על שני שחקני קו מהירים ושני חלוצים. היהלום שבכתר הוא כריסטיאן אריקסן, ילד הפלא של אייאקס, שיצטרך להוביל את האדומים קדימה.

בית 3: ספרד, איטליה, קרואטיה, אירלנד
ספרד
הישג שיא ביורו:
אלופה ב-1964 וב-2008
הכוכבים: צ'אבי הרננדס ואנדרס אינייסטה (ברצלונה) ואיקר קסיאס (ריאל מדריד)
שימו לב ל..: דויד סילבה (מנצ'סטר סיטי)
אלופת אירופה ואלופת העולם היא הפייבוריטית הגדולה להניף את הגביע גם ב-1 ביולי בקייב. עם סגל נוצץ, סגנון משחק ייחודי וחיבור שאין שני לו, החבורה של ויסנטה דל בוסקה רוצה להיות הראשונה שזוכה בשלושה טורנירים רצופים, כאשר נראה כי הדבר היחידי שיכול לפגוע בה זה השובע. "לה רוחה" סיימה את קמפיין המוקדמות במאזן מושלם ובסך הכל מחזיקה במאזן מופרע של 30 ניצחונות מתוך 31 המשחקים הרשמיים האחרונים. נקודה נוספת: ססק פברגאס עדיין מחמם את הספסל של ספרד, וכל מילה נוספת מיותרת.

איטליה
הישג שיא ביורו:
זכייה ב-1968
הכוכבים: אנטוניו קסאנו (מילאן), אנדראה פירלו וג'ורג'יו קייליני (יובנטוס)
שימו לב ל...: קלאודיו מרקיזיו (יובנטוס)
צ'זארה פראנדלי נטל את שרביט האימון ממרצ'לו ליפי אחרי הכישלון הגדול בדרום אפריקה, ועשה עד כה עבודה לא רעה, הן בהצערת הסגל (קנאברו, קאמורנזי וזאמבורטה כבר מזמן לא איתנו) ובייצוב ההגנה שספגה אחרי מעט שערים בקמפיין המוקדמות (שניים בלבד). בנוסף, המאמן שיקם הקריירה הבינלאומית של אנטוניו קסאנו, שבמידה ויתאושש מאירוע הלב שעבר צפוי להוביל את הכחולים. בניגוד לשנים עברו אף אחד לא ממש סופר את הסקודרה אזורה, ואולי דווקא זה יהיה מה שיעזור לה.

קרואטיה
הישג שיא ביורו:
רבע גמר ב-1996 וב-2008
הכוכבים: לוקה מודריץ' (טוטנהאם), איביצה אוליץ' (באיירן מינכן) ודריו סרנה (שחטאר דונייצק)
שימו לב ל...: מריו מנז'וקיץ' (וולפסבורג)
אחרי ההפסד ליוון במוקדמות נראה היה שסלאבן ביליץ' איבד את מגע הקסם שלו, אבל 0:3 סופר-מרשים בטורקיה שלח את הבלקנים לטורניר הגמר, העלה את המוראל והחזיר את הבטחון לאומה הפטריוטית. קרואטיה תקום ותיפול על היכולת של קשר טוטנהאם לוקה מודריץ', שימשיך לנהל את העניינים במרכז המגרש. איביצה אוליץ', שחוזר מפציעה קשה ולא מרבה לשחק בבאיירן מינכן, הוא גם כן בורג מרכזי במערך. לביליץ' בעיה בעמדת השוער, כשההתלבטות היא בין סטיפה פליטקושה לוורדן רונייה.

אירלנד
הישג שיא ביורו:
שלב הבתים ב-1988
הכוכבים: רובי קין (ל.א. גלאקסי), שיי גיבן (אסטון וילה) ודמיאן דאף (פולהאם)
שימו לב ל...: איידן מגידי (ספרטק מוסקבה)
המתחרה העיקרית של יוון על תואר הנבחרת המשעממת ביורו. המאמן ג'ובאני טראפטוני החזיר את האירים לבמה המרכזית אחרי שנגזל מהם הכרטיס למונדיאל בעקבות אותה נגיעת יד מפורסמת של תיירי הנרי. האיטלקי הקשיש בנה נבחרת שדומה בסגנון המשחק שלה לקאטנצ'יו: הגנה, הגנה ועוד הגנה. המלצה שלנו: שתו איזה כוס קפה שחור לפני שאתם ניגשים לצפות בדבר הזה.

בית 4: אוקראינה, אנגליה, שבדיה, צרפת
אנגליה
הישג שיא ביורו:
חצי גמר ב-1996
הכוכבים: וויין רוני (מנצ'סטר יונייטד), פרנק למפארד (צ'לסי) וסטיבן ג'רארד (ליברפול)
שימו לב ל...: אשלי יאנג (מנצ'סטר יונייטד)
על פי הלך הרוח בממלכה, דומה כי הפעם אפילו האוהדים האנגלים הורידו פרופיל ולמעשה הבינו עם מי יש להם עסק. הנקודות החיוביות הן שהפעם לאנגליה יש על מי לסמוך בין הקורות (ג'ו הארט ממנצ'סטר סיטי) ושיש מחליף לריו פרדיננד שנוטה להיפצע (ג'וליאן לסקוט), אולם הבעיות בהתקפה לא נפתרו ואף התעצמו עם הרחקתו של וויין רוני מכל שלב הבתים. השם אמנם הולך לפניהם (משום מה), אבל זכייה של אנגליה בגביע תהווה הפתעה לא קטנה.

שבדיה
הישג שיא ביורו:
חצי גמר ב-1992
הכוכבים: זלאטן איברהימוביץ' (מילאן), קים קלסטרום (ליון) ואולה טויבונן (איינדהובן)
שימו לב ל...: אמיר באיירמי (טוונטה)
אחרי שהחמיצה את המונדיאל, הנבחרת הסקנדינבית הגיבה עם קמפיין מוקדמות מרשים ביותר, שכלל ניצחון יוקרתי על הולנד במחזור הסיום ועלייה כסגנית הטובה מכולן. פרט לכך נראה שאין חדש תחת השמש. שחקניו אריק המרן ימשיכו לבנות על הפיזיות ולשחק על כדורים ארוכים לעברו של זלאטן איברהימוביץ', שחולם סוף סוף להביא קבלות גם במדים הלאומיים ולהעפיל עם נבחרתו לפחות שלב אחד.

צרפת
הישג שיא ביורו:
שתי זכיות (1984, 2000)
הכוכבים: פרנק ריברי (באיירן מינכן), הוגו לוריס (ליון) וכרים בנזמה (ריאל מדריד)
שימו לב ל...: יאן מבילה (ראן)
אחרי הפיאסקו בגביע העולמי, בלם העבר לורן בלאן הוזעק כדי להציל את הכבוד שנרמס בדרום אפריקה. הטריקולור אמנם לא הרשימה במיוחד במשחקי המוקדמות ואף נזקקה לפנדל מול בוסניה כדי להימנע ממשחקי הפלייאוף, אבל מנגד כבר לא הפסידה 17 משחקים רצופים. כדי להצליח, הצרפתים יהיו חייבים שפרנק ריברי יביא איתו את היכולת מבאיירן מינכן, שכרים בנזמה ימצא את הרשת ושסמיר נאסרי יגלה סוף סוף בגרות. זה אמנם לא נראה ככה היום, אבל לצרפתים בהחלט יש את הפוטנציאל ללכת עד הסוף.

אוקראינה
הישג שיא ביורו:
השתתפות ראשונה
הכוכבים: אנדריי שבצ'נקו ואנדריי ירמולנקו (דינמו קייב), אנטולי טימושצ'וק (באיירן מינכן)
שימו לב ל...: אלכסנדר אלייב (דינמו קייב)
שחקן העבר האגדי אולג בלוחין חוזר לקדנציה שנייה על הקווים לאחר שהוביל את אוקראינה לרבע גמר המונדיאל ב-2006. הישג דומה בקיץ הבא יספק את האומה. עבור החלוץ אנדריי שבצ'נקו מדובר בטורניר האחרון לפני שהוא תולה את נעליו. האוקראינים מבוססים על שתי האימפריות של הכדורגל המקומי – ההגנה ברובה של שחטאר דונייצק ובהתקפה מככבים שחקניהם של דינמו קייב.