זה נראה כמו זיכרון רחוק, אבל העונה הקודמת של ברצלונה הייתה פצצה מתקתקת שהגיעה לשיא בחודש ינואר. הקטאלונים פתחו את שנת 2015 עם הפסד 1:0 לסוסיאדד במשחק שבו ליאו מסי וניימאר לא פתחו בהרכב, המתיחות בין הארגנטינאי ללואיס אנריקה הלכה וגברה, והכיסא של מאמן בארסה לא הפסיק להתנדנד. ואז בארסה חזרה לקאמפ-נואו, אירחה את אתלטיקו מדריד, ניצחה 1:3 עם שערים של מסי, ניימאר ולואיס סוארס ולא עצרה עד לטרבל.
ג'ורדי קרויף, שחקן בארסה בעבר והמנהל המקצועי של מכבי ת"א בהווה, התייחס לאקסית בראיון ל"סקיי ספורטס" ודיבר גם על המהפך שעברו הקטאלונים בעונה שעברה. "ב-2-3 החודשים הראשונים של לואיס אנריקה בתפקיד, הוא ניסה להנהיג כדורגל ישיר יותר עם לחץ גבוה על היריבה", אמר ההולנדי, "הוא השתמש בסוארס ובניימאר באגפים, ובעוד שזה המקום של ניימאר, סוארס מסוכן יותר ברחבה. אח"כ לואיס אנריקה החזיר את בארסה לשחק קצת יותר כמו שהיא הייתה רגילה, סוארס עבר לשחק כחלוץ ולקשרים היה יותר שטח פנוי. זה עשה את ההבדל עבור בארסה".
קרויף ששיחק בקבוצה הבוגרת של בארסה במשך שנתיים בשנות ה-90, דיבר גם על ההבדלים בין אז להיום: "הרעיון הכללי נשאר אותו דבר - לשלוט בכדור ולשלוח כמה שיותר שחקנים למחצית המגרש של היריב. באופן כללי, הכדורגל השתנה, המשחק יותר מודרני, יותר פיזי ופחות טכני. המאמנים שהצטרפו לבארסה לאורך השנים שידרגו אותה ובמיוחד פפ גווארדיולה שהנהיג את הלחץ על היריב כדי להחזיר את הכדור אחרי שמאבדים אותו".
אז למה יש יותר עדיפות - הפילוסופיה או השחקנים שיש בקבוצה? "בבארסה הפילוסופיה קודמת", אמר קרויף", במועדונים הגדולים, היציבים, אתה מקבל את הזמן ליישם את הפילוסופיה שלך, נותנים לך שקט כדי לעבוד. מצד שני, ברוב הליגות והמועדונים, כשהלחץ גובר אחרי כמה תוצאות לא טובות, המאמן הוא האדם הראשון לאבד את המשרה שלו ואז אתה משתמש בשחקנים שיש לך. במקומות כאלה אין לך זמן ליישם את הפילוסופיה שלך, אלא נדרש ממך להוציא את המיטב מהסגל שלך. בבארסה זה שונה, זה מועדון שתמיד יילך עם הפילוסופיה שלו - החל ממחלקת הנוער".
"הנהיג כדורגל ישיר יותר". לואיס אנריקה (Getty)
המעבר של סוארס לאמצע עזר להם. מסי וניימאר עם דני אלבס (Getty)