נבחרת ישראל בג'ודו תנחת הלילה (שני) בישראל הישר מתחרות המאסטרס שנערכה ברבאט, מרוקו, ונראה כי לכל חברי הנבחרת ישנה בטן מלאה על מה שקרה במדינה המוסלמית, ועל היחס העוין לו "זכו" הג'ודאים הישראלים.
"אני מאוד מאוכזב, אך לא מהתוצאות, אלא מהיחס של הצופים כלפי הספורטאים שלנו. הם ספגו קללות וגידופים לפני הקרבות ולאחריהם" אמר יו"ר איגוד הג'ודו, משה פונטי.
"זו הייתה חוויה קשה, שעברתי לראשונה בחיי הספורטיביים. אם אני מרגיש כך, מה יגידו הספורטאים? אני שואל את עצמי האם נכון היה להגיע למדינה הזו? אני מגיע למסקנה אחת ויחידה, אבוא לכל מדינה ערבית שרק יאפשרו לי להגיע אליה" המשיך פונטי. "בעניין הספורטיבי, אין ספק שאנחנו נסיק מסקנות ונדע לתקן את הטעויות. כל התחרויות הן הכנה לדבר האמיתי, האולימפיאדה, ולשמחתי היא לא במרוקו".
גם מאמן נבחרת הגברים, אורן סמדג'ה, החליט שהוא לא יכול לשתוק, וגולל לפרטי פרטים את המסע למרוקו: "למרות הקשיים בארגון הנסיעה באופן רישמי מישראל, איגוד הג׳ודו העולמי ערב לכך שנבחרת ישראל תשתתף ותהיה תחת אבטחה מקומית ובאחריותו. הוחלט ליסוע ולהשתתף בתחרות חשובה זו בשנה אולימפית שבה כל ניקוד חשוב על מנת לעמוד בקריטריון הבינלאומי לכך".
המדליסט האולימפי המשיך: "על מרוקו תמיד שמעתי מחברים שנולדו וגדלו שם, הם הזכירו את המדינה כטובה ליהודים, מכבדת ומסבירת פנים לאורחיה". אנשים רבים כמו סמדג'ה חשבו שהמדינה המוסלמית היא אינה עויינת, אך עם נחיתת הנבחרת בנמל התעופה ברבאט, כל האשליות התנפצו.
הייתה לו בטן מלאה על הנסיעה. סמדג'ה
"זה התחיל בעיכוב של כל המשלחת ללא כל סיבה בכניסה למדינה, באולם ללא כיסאות וללא אוכל ושתייה למעלה מ-8 שעות. הרשויות תירצו את העיכוב בכך שלא היו ויזות למשלחת, ולאחר מכן תירצו כשאמרו כי לאחד מהנוסעים היה נשק במזוודות. כמובן שאין שום אמת בטענות אלו. רק לאחר שיושב ראש איגוד הג׳ודו העולמי איים על המארגנים שיבטל את התחרות אם לא ירשו למשלחת להיכנס למדינה, נעתרו הרשויות ואיפשרו את הכניסה. יחידת האבטחה של המלך הגיעה וליוותה אותנו למלון".
"ביום התחרות הראשון, שוב החלו המקומיים ביחס עוין כלפי הספורטאים שהתבטא בכמה תקריות:
1. דגל ישראל לא הונף באולם התחרות, ועקב כך ביקש הנציג של איגוד הג'ודו העולמי להוריד את כל הדגלים של כל המדינות המשתתפות.
2. פסילת חליפות ללא הצדקה, לקראת העלייה לקרב של שגיא מוקי. רק בהתערבות הנציג של האיגוד העולמי, איפשרו לשגיא לעלות עם החליפות שלו. יש לציין שלג'ודוקא יש חליפה רישמית שנתפרה במידותיו במיוחד.
3. קריאות בוז רמות מצד הקהל המקומי בכל עלייה וירידה של ספורטאי נבחרת ישראל.
4. טעויות שיפוט חוזרות שמנעו ניצחונות מספורטאי הנבחרת".
המאמן בהווה ידע להעריך את החניכים שלו: "ספורטאיות וספורטאי נבחרת ישראל גיבורים בעיניי ואני גאה בהם. למרות כל הקשיים, הם לחמו וייצגו את המדינה בכבוד. לסיכום, אני רוצה להודות לאיגוד הג'ודו העולמי ולעומד בראשו על שעשה כל שביכולתו ואיפשר לנו להשתתף בתחרות הזו".
למרות ההוקרה, סמדג'ה היה החלטי לגבי המדינות המארחות: "יחד עם זאת אני רוצה לפנות מכאן ליו"ר איגוד הג'ודו העולמי ולכל רשויות הספורט שייתנו יד וינקו את הספורט מהפוליטיקה ומעוינות מכל סיבה שהיא. כנראה שמדינות שלא יידעו לארח ולכבד את הספורטאים המתחרים במדינתם לא ראויות לארח תחרויות כאלו".