$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

שלזינגר: "ראו בי בוגדת, לא שמחתי במדליה של ג'רבי"

הג'ודאית שעברה לייצג את בריטניה בראיון גלוי לב ל-"מגרש פתוח": "לייצג את ישראל זה לייצג איגוד שפגע בי קשות. אם לא הייתי עוזבת אותו, לא הייתי יכולה להתחרות היום"

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   15.03.17 - 12:35

תגיות: ג'ודו

Getting your Trinity Audio player ready...

מערכת יחסים לא פשוטה, בלשון המעטה, הייתה לג'ודואית אליס שלזינגר עם איגוד הג'ודו הישראלי. אחרי שייצגה את ישראל באולימפיאדות בייג'ין 2008 ולונדון 2012, וזכתה במדליית ארד באליפות העולם ובשלוש מדליות ארד באליפויות אירופה, הודיעה שלזינגר על עזיבתה את הג'ודו הישראלי.

כשהקריירה שלה הייתה נראית קרובה לסיומה, בריטניה החליטה לקלוט את שלזינגר שאמנם גדלה בהרצליה, אך נולדה באנגליה ומחזיקה באזרחות. אחרי שעברה לייצג את ארץ הולדתה בדצמבר 2014, היא זכתה בין היתר בזהב בגראנד פרי דיסלדורף וייצגה את בריטניה בריו 2016. בראיון פתוח וגלוי לב ל-"מגרש פתוח"

"אני גרה בארץ ורק מתחרה תחת דגל בריטניה", סיפרה אליס שלזינגר והוסיפה: "אני בטוחה שההחלטה שלקחתי לפני שנתיים הייתה נכונה, אם לא הייתי מייצגת את בריטניה, אז לא הייתי היום בג'ודו בכלל. מאוד טוב לי שם והנבחרת הבריטית קיבלה אותי מאוד יפה, ככה שאין לי חרטות. זה משונה מאוד ולא פשוט להתחרות תחת דגל אחר, אבל לאט לאט מתרגלים לזה".

הג'ודאית מתארת את הדילמות והקשיים שחוותה בתקופת המעבר: "האופציה השניה פשוט הייתה לשבת בבית ולראות את התחרויות בטלוויזיה. עדיין לא התאוששתי מזה ב-100%, זה תהליך שעד היום מלווה אותי וקשה לי איתו. זה לא שרציתי לעזוב את המדינה ולייצג מדינה אחרת, זה לא היה הרצון שלי. התייחסו אליי כמו לבוגדת. עדיין קשה לי עם זה, אבל כשאני על המזרון זה עוזר לי להתנתק".

"יש הרבה אנשים שעזבו את ענף הג'ודו בגלל פוליטיקות כאלה ואחרות, אבל זה לא רק בג'ודו, זה ככה בספורט בארץ ואני לא הראשונה", תקפה שלזינגר את ההתנהלות וסיפרה על ההדחה בשמינית הגמר במשחקים האולימפיים בריו בקיץ האחרון: "זאת לא הייתה אכזבה. החלום היה לזכות במדליה, אבל עצם זה שהגעתי למזרון אחרי הכל זה רגע שיא. לא חשבתי שאצליח לעשות את זה אחרי שנתיים שלא התחריתי, עצם ההשתתפות הייתה ההצלחה שלי".

שלזינגר סיפרה על התחושות המעורבות בנוגע לזכייה של ירדן ג'רבי במדליית הארד בריו: "היא עשתה הישג אדיר וכל הכבוד לה, אבל לא שמחתי בשבילה. שמחתי אולי עבור המדינה שזכתה במדליה, אבל אם אגיד ששמחתי בשבילה אז אף אחד לא יאמין לי ואני לא רוצה להיות צבועה. ציפו שתוך שנה אחזור לשיא שלי, אז כל מי שלא מבין בספורט יכול להגיד שההחלטה לבחור בירדן נכונה".
"מבחינתי, אני תמיד מייצגת את ישראל", שמרה שלזינגר על אהבת הארץ ותקפה מנגד: "לייצג את ישראל בג'ודו זה לייצג איגוד שפגע בי ברמות הכי קשות, אז איך אני יכולה לעשות את זה? ברור שפונטי הכי עשה נזק ופגע בי, אבל היו מסביב מספיק אנשים שהיו יכולים לעזור ולא עשו את זה. המפגש הראשון עם ג'רבי לפני המשחקים האולימפיים היה מוזר, אין ביניו שום קשר היום. זה לא משהו אישי נגדה, אבל לפעמים יותר קל להתרחק מכל דבר שמזכיר את הפגיעה".

הג'ודאית שמייצגת את בריטניה ממשיכה להסתכל על העתיד: "אחרי האולימפיאדה התלבטתי אם להמשיך בג'ודו והחלטתי שזה לא הסוף. אם הצלחתי בתוך שנה לחזור לטופ העולמי, אז יש לי עוד מה לתת. טוקיו בתמונה, אבל אני לא מכוונת שלם. אני אקח את זה לאט לאט, תחרות אחרי תחרות ושנה אחרי שנה, אבל הראייה שלי היא לשם ללא ספק".