$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

10, מי יודע? המשלחת הישראלית לריו 2016

שנה לפני פתיחת ריו 2016, ערוץ הספורט עושה לכם היכרות עם המשלחת הישראלית: מי הספורטאים שהבטיחו את מקומם, כמה צפויים להצטרף ועל כמה מדליות אפשר לפנטז?

שירי אלג'ם
שירי אלג'ם  05.08.15 - 14:45
Getting your Trinity Audio player ready...

שנה, זה הזמן שנותר עד לטקס הפתיחה החגיגי שיוציא לדרך את המשחקים האולימפיים בריו 2016. שנה אחת בלבד עד לאירוע הספורט הגדול והנוצץ ביותר בהשתתפות 206 מדינות מרחבי העולם, במהלכה העיר תמשיך להתמרק, והספורטאים הישראלים יתנו הכל כדי לזכות בכרטיס המיוחל לשם.

בוועד האולימפי הישראלי מדברים על משלחת שתכלול בין 35 ל-40 ספורטאים, מתוך 11-14 ענפים שונים. לאחר שהמשלחת חזרה נטולת מדליות מלונדון 2012 - לראשונה מאז ברצלונה 1992 - המטרה שהציבו בוועד האולימפי, נכון לעכשיו, היא להשיג מדליה אחת לפחות מהאולימפיאדה ה-16 שבה תשתתף ישראל. "אם נחזור עם מדליה אחת זה יהיה ראוי", אמר יו"ר הוועד האולימפי, יגאל כרמי. בנוסף, במשלחת מכוונים ל-8 עד 10 גמרים.

אז אילו ישראלים כבר הבטיחו את השתתפותם באולימפיאדה?

יעקב טומרקין (שחייה):
טומרקין היה לספורטאי הישראלי הראשון שהשיג את הקריטריון לריו, כשעשה זאת במשחה 200 מעורב אישי (1:59.49 דק') במסגרת גביע המדינה בשחייה בוינגייט כבר ב-17 באפריל. יום לאחר הבטיח את השתתפותו גם במקצה החזק שלו - 200 מטר גב (1:58.20 דק', שיא ישראלי). שבועיים חלפו והשחיין בן ה-22 רשם הישג מדהים נוסף כשזכה בכרטיס למשחה שלישי בריו, הפעם ב-100 מטר גב, כשהוא שובר פעמיים באותו יום את השיא הישראלי ומעמיד אותו על זמן פנומנלי של 53:90 שניות והופך לישראלי הראשון שיורד מ-54 שניות. כזכור, טומרקין מחזיק בהישג השיא של שחיין ישראלי כשבאולימפיאדת לונדון 2012, סיים במקום ה-7 בגמר ה-200 מטרים גב.

אנדריאה מורז (שחייה):
האמריקאית, שעלתה לישראל בקיץ 2014, הייתה לישראלית הראשונה שזכתה בכרטיס לאולימפיאדה, כשעצרה את השעון על 25.12 שניות במקצה ל-50 מטר חופשי, תוך שהיא קובעת שיא ישראלי חדש בגביע המדינה. מורז מקווה לייצג את ישראל גם במקצים ל-100 ו-200 מטר חופשי.

עמית עברי (שחייה):
תחרות גביע המדינה בווינגייט האירה פנים גם לשחיינית הבכירה, במסגרתה קבעה שיא ישראלי ב-100 מטר חזה (1:07.74 דק') מה שעניק לה את הכרטיס לריו. כידוע, עברי ייצגה את ישראל בלונדון 2012 בשני מקצים: 100 מטר פרפר ו-200 מטר מעורב אישי, בו עלתה לחצי הגמר וסיימה במקום ה-13, הישג שיא לשחיינית ישראלית.

גל נבו (שחייה):
השחיין הוותיק שיחרר הרבה לחץ בתחילת מאי כשקבע את הקריטריון ב-200 מטר מעורב אישי (2:00.25 דק') באליפות האקדמיה שהתקיימה בווינגייט. כמובן שהמטרה של נבו, שבאמתחתו 7 מדליות מאליפויות אירופה (6 מתוכן באליפויות לבריכות קצרות), להשיג את הקריטריון גם במשחה החזק שלו, 400 מטר מעורב אישי. כזכור, בלונדון ייצג נבו את ישראל בשלושה מקצים: 200 מטר מעורב אישי (עשירי, לא העפיל לגמר), 400 מטר מעורב אישי (עשירי, לא העפיל לגמר) ו-200 מטר פרפר.

מרגריטה דורז'ון (אתלטיקה, הטלת כידון):
מטילת הכידון שעלתה לארץ מאוקראינה באפריל 2014 וקיבלה אזרחות בדצמבר של אותה השנה, הייתה לאתלטית הראשונה שהבטיחה את השתתפותה בריו, תוך כדי שהיא עושה זאת בסטייל גדול. היא עשתה זאת בחודש מאי בתחרות הגולדן ספייק המסורתית מסבב ה-IAAF באוסטרבה, צ'כיה בה סיימה ראשונה לאחר שהטילה את הכידון למרחק של 63.85 מטרים וקבעה שיא ישראלי חדש. מאז כבר הספיקה לשבור אותו ולקבוע שיא בינלאומי חדש (בפעם השלישית השנה) - 64.56 מטרים. דורז'ון היא מועמדת בכירה לגמר, וביום טוב אולי אפילו יותר מכך. 

חנה קנייזבה-מיננקו (אתלטיקה, קפיצה משולשת)
שלושה ימים לאחר דורז'ון הצטרפה לרשימת האתלטיות שיתחרו בריו גם קופצת המשולשת, לאחר שקפצה 14.35 מטרים בתחרות  אנהאלט בדסאו שבגרמניה. קופצת המשולשת, שסיימה במקום הרביעי באולימפיאדת לונדון כשייצגה את אוקראינה, מחזיקה בשיא הישראלי 14.61 מטרים, אותו קבעה בתחילת יוני, וכמובן שהציפייה ממנה היא לפחות גמר.

סרגיי ריכטר (קליעה)
הקלע הבכיר שיחרר הרבה לחץ במשחקי אירופה בחודש יוני בבאקו, כשהשיג את הקריטריון ברובה אוויר מ-10 מטרים, כשעל הדרך זכה גם במדליית הארד היוקרתית במהדורה הראשונה של משחקי היבשת. כזכור, ריכטר שהוכתר כאלוף אירופה ב-2013, פספס בצורה אכזרית את הגמר באולימפיאדת לונדון, כשנקודה בלבד הפרידה בין המקום התשיעי שאליו הגיע לבין מקום בגמר שכלל את שמונת המדורגים הראשונים.

זיו קלונטרוב (שחייה)
השחיין בן ה-18 הדהים את כולם כשזכה במדליית הזהב במשחקי אירופה בבאקו, שנחשבו לאליפות אירופה לנוער, במקצה 50 מטר חופשי, כשהוא עצר את השעון על 22.16 שניות, וקבע גם על הדרך שיא ישראלי חדש. כמובן שהתוצאה הזו העניקה לשחיין הצעיר את הכרטיס למשחקים האולימפיים.

דונלד סנפורד (אתלטיקה, ריצת 400 מטר)
האתלט הבכיר של ישראל קבע את הקריטריון לאולימפיאדה ב'קלאסה'. לאחר שלא הצליח לעשות זאת במשחקי אירופה בבאקו ולאחר מכן באליפות ישראל, האצן 'התפוצץ' על המסלול בתחרות במוסקבה בחודש שעבר, כשעצר את השעון על 45.04 שניות- תוצאה שמהווה שיא ישראלי חדש (שיפור של 23 מאיות משיאו הקודם). כזכור, סנפורד, שזכה במדליית ארד באליפות אירופה בקיץ שעבר,  לא הצליח להעפיל לחצי הגמר באולימפיאדת לונדון, כשלצערו 'פרשת הנעליים' המביכה מלווה את הזיכרון שלו משם.   

דימה קרויטר (אתלטיקה, קפיצה לגובה)
הקופץ לגובה בן ה-23 הצטרף רק לפני שלושה ימים לרשימה המכובדת. לאחר תקופה נהדרת שלו (תוך פחות מחודש הבטיח את השתתפותו באליפות העולם וזכה במדליית כסף באליפות אירופה עד גיל 23) ניצח בתחרות בלוקסמבורג כשקפץ 2.29 מטרים, שיפר את שיאו האישי והשיג את הכרטיס המיוחל למשחקים האולימפיים. 'ילד הפלא' של האתלטיקה הישראלית, שהוכתר כבר ב-2009 לאלוף העולם בקדטים, ורצה לפרוש לפני כשנתיים בשל פציעה ממושכת שדחקה אותו לשוליים - חזר ובגדול!

אילו ישראלים נוספים אנחנו צפויים לראות בריו בקיץ הבא?
בחלק גדול מהענפים שיטת השגת הקריטריון פועלת לפי ניקוד מצטבר ודירוג או לפי מיקום באליפות העולם שעדיין לא התקיימה, ובכל זאת ישנם עוד מספר ספורטאים כחול-לבן שאנחנו יכולים כבר עכשיו להצביע עליהם ככאלה שאמורים לקחת חלק במשחקים הקרובים.

בהתעמלות אומנותית אנחנו צפויים לראות את הנבחרת הקבוצתית של ישראל ששומרת בשנה האחרונה על מקומה בצמרת העולמית עם הישגים פנטסטיים, המתעמלת הבכירה של ישראל נטע ריבקין, שעבורה זו תהיה אולימפיאדה שלישית, ו-ויקטוריה פילנובסקי בת ה-20. המתעמלות תוכלנה לקבוע באופן סופי את השתתפותן במשחקים באליפות העולם הקרובה שתיערך בשטוטגרט בספטמבר.

ההתעמלות מכשירים אלכס שטילוב צפוי לייצג את ישראל בפעם השלישית במשחקים אולימפיים. המתעמל הבכיר של ישראל ינסה לקבוע את הקריטריון כבר באליפות העולם הקרובה שתיערך באוקטובר, שם המדליסטים בכל מכשיר יזכו לכרטיס הכניסה לריו. היות ומדובר במשוכה גבוהה לשטליוב תהיה אפשרות להיכנס לריו גם דרך תחרות מבחן ספציפית. שם המשימה קלה יותר, והיא להתברג בין 24 הראשונים בקרב רב.

הוועד האולימפי מדברים על נבחרת ג'ודו שתכלול בין שישה לשמונה ג'ודאים, ביניהם סגנית אלופת העולם ירדן ג'רבי (עד 63 ק"ג) ואלוף אירופה שגיא מוקי (עד 73 ק"ג). עבור הג'ודאים אליפות העולם שתתקיים בסוף החודש היא סופר חשובה, ותעניק את הניקוד הגבוה ביותר מבין כל התחרויות.

ההיאבקות אנחנו צפויים לראות את אילנה קרטיש (חופשי, עד 69 ק"ג), סגנית אלופת אירופה בשלוש השנים האחרונות. קרטיש תנסה לקבוע את הקריטריון באליפות העולם הקרובה שתתקיים בספטמבר בלאס וגאס, שם עליה להתברג בין שש הראשונות בקטגוריית המשקל שלה.

בשייט, גלשני RSX, יהיו לישראל שני נציגים- אצל הנשים מעיין דוידוביץ', מדליסטית הארד מאליפות העולם בשנתיים האחרונות, כשאצל הגברים המאבק בין שחר צוברי, מדליסט הארד מבייג'ין לבין נמרוד משיח, על הכרטיס הבודד נמצא בשיאו.