$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

מאסר בפועל לאוהד שקרא קריאות גזעניות נגד ראדי

תקדים: בית המשפט המחוזי הפך את החלטת בית משפט השלום וקבע שאוהד מכבי ת"א, שקיבל עונש על תנאי, ייכלא לחודש. עונשו של אוהד אחר נותר כפי שהיה, מאסר על תנאי

מוטי פשכצקי
מוטי פשכצקי   25.07.16 - 12:36

תגיות: ליגת ווינר

Getting your Trinity Audio player ready...
פרסום ראשון

פרסום ראשון. בית המשפט המחוזי בת"א החליט הבוקר (שני) לקבל את ערעור פרקליטות מחוז ת"א, באשר לעונש של שני אוהדי מכבי ת"א שקראו קריאות גזעניות כנגד קשר הקבוצה בעבר, מהראן ראדי. בית המשפט המחוזי הפך את החלטת בית משפט השלום, שהטיל מאסר על תנאי וקנס כנגד שני האוהדים, והחליט להחמיר עם אחד מהם, שנשלח למאסר בפועל של חודש בעוד השני, נידון לחודשיים עבודות שירות. המשפט התנהל בהרכב של שלושה שופטים בראשות השופטת דבורה ברלינר, שעד לא מזמן הייתה נשיאת בית המשפט המחוזי.

עו"ד שחר מנדלמן, שייצג את האוהד שנשלח לעבודות שירות אמר: "פסק הדין מבטא החמרה בענישה בעבירות לפי חוק איסור אלימות בספורט. לשמחתי בית המשפט הסתפק בעניינו של מרשי בעונש קצר שיכול וירוצה בעבודות שרות ולא הטיל מאסר של ממש".

כזכור, בחודש אוגוסט 2014 חמישה אוהדי מכבי תל אביב נעצרו על ידי המשטרה, בחשד לקריאות גזעניות ואלימות מילולית נגד ראדי. העצורים תועדו במספר אירועים שונים, במשחקי אימון ובמשחק גביע הטוטו של הצהובים, כשהם קוראים לעבר השחקן ואף מאיימים עליו.

במשטרה ציינו כי המעצרים בוצעו על סמך מידע מודיעיני וכן התבססו על חומרי חקירה שנלקחו ממכבי ת"א. על פי המשטרה, במהלך החקירה התבצעו צילומים באופן סמוי, כולל באימון בקרית שלום בו ספג ראדי קריאות גזעניות. בין היתר הבחינה המשטרה בהתגברות הקריאות בימים שלאחר חטיפת שלושת הנערים בגוש עציון.

כמו כן, במסגרת החקירה התברר כי אוהד שנסע עם מכבי ת"א למשחק בקפריסין, והביע תמיכה בראדי, הותקף לאחר מכן על ידי אחד החשודים. לאורך התקופה זיהתה המשטרה גרעין של אוהדים שהובילו את הקריאות, מתוכם אחד נחקר גם בחשד להסתה לגזענות. החשודים שנעצרו עומתו עם הצילומים שנאספו ובשל כך גם הודו במעשים שיוחסו להם.

מעו״ד מיטל מור מפרקליטות מחוז ת״א (פלילי) נמסר: ״ביהמ״ש קבע כי התבטאויות הנאשמים הינן התבטאויות גזעניות מכוערות, שנאמרו בעיצומו של אירוע ספורט. ביהמ״ש קבע כי עליו לתת מענה לצורך במניעת התבטאויות מסוג זה. מדובר בהחמרה ניכרת בענישה בעבירות אלו ובכך אימץ ביהמ״ש את עמדת הפרקליטות לפיה יש להעביר מסר ברור הקובע כי לא ניתן להסכים להתבטאויות גזעניות בספורט, כמו גם במקומות אחרים".