$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

מן הקצה אל הקצה: רנה מולנסטיין מגיע לשנות

כריסטיאנו רונאלדו הקדיש לו את הזכייה באלופות ב-2008, ואן פרסי כינה אותו "המאמן הטוב בעולם" ואלכס פרגוסון בחר בו להיות האיש הכי קרוב אליו. רנה מולנסטיין ההולנדי מגיע כדי להפוך את מכבי חיפה ב-180 מעלות, אך גם הוא יודע שיש לו הרבה מאוד עבודה

אור ריטר
אור ריטר   09.08.16 - 14:00
Getting your Trinity Audio player ready...

מכבי חיפה השלימה היום (שלישי) את אחד המינויים הכי נוצצים ומרשימים של מאמן בכדורגל הישראלי, כנראה אי פעם. רנה מולנסטיין ההולנדי, שזכור בעיקר כעוזרו של סר אלכס פרגוסון במנצ'סטר יונייטד, יחליף את רוני לוי על הקווים בסמי עופר וינסה להוציא את מכבי חיפה, סוף סוף, לדרך חדשה אחרי חמש שנים חשוכות.

מולנסטיין בן ה-52 מעולם לא היה כדורגלן מקצועני. הוא שיחק אך ורק כשחקן חובב ותוך כדי תנועה הפך את התחביב שלו למקצוע, כשלפני 26 שנים החל את קריירת האימון שלו בנוער של ניימיכן ההולנדית. אחרי שלוש שנים בחר במשרה מאוד לא שגרתית ועבר לאמן את נבחרת קטאר עד גיל 19 במשך שש שנים. המשרה הזו הכניסה אותו לתודעה של הכדורגל הקטארי והוא הספיק לאמן עונה אחת באל איתיחאד ועונה נוספת באל סאד מהליגה המקומית.

ב-2001 החלה הנסיקה הגדולה בקריירה של מולנסטיין. הוא צורף לצוות המקצועי של מנצ'סטר יונייטד במטרה לקדם את מחלקת הנוער ולהרחיב את שוק הכשרונות הזרים הצעירים של יונייטד. במשך חמש שנים היה אמון על אקדמית הנוער של השדים האדומים וגם אימן את קבוצת הנוער הבכירה, במדיה שיחקו תחתיו שמות מעניינים כמו קיירן ריצ'ארדסון, טום קלברלי וראיין שואוקרוס.

לא רק שמולנסטיין אימן אותם, הוא גם היה האחראי הבלעדי לפיתוח שלהם ולהפיכתם לשחקנים לגיטימיים בפרמייר-ליג, כשבאנגליה מרעיפים הרבה שבחים על העבודה שלו בקבוצת הנוער של יונייטד. במשך עונה אחת הוא גם אימן את קבוצת המילואים של המועדון, שם הוא הדריך בין היתר את ג'רארד פיקה, דארן פלטשר, ג'וזפה רוסי, דני סימפסון, ג'וני אוונס ופיל בארדסלי. בין לבין הוא הספיק לאמן גם חצי עונה בברונדבי הדנית, אבל חזר למנצ'סטר והפעם מהדלת הקדמית.

אימונים אישיים עם רוני ורונאלדו
העבודה הנהדרת של מולנסטיין באקדמיית הנוער של יונייטד לא נעלמה מעיניהם של ראשי המועדון ובעיקר של פרגוסון, מאמן קבוצת הבוגרים שבחר בו להיות עוזרו יחד עם מייק פילאן. מערכת היחסים בין פרגוסון למולנסטיין הפכה לסיפור אהבה של ממש, הסקוטי סמך עליו והחליט שיהיה אמון על הענקת אימונים אישיים לכוכבים כמו וויין רוני וכריסטיאנו רונאלדו מעבר לשעות האימונים המוגדרות. סיומת מול השער, תדרוכים טקטיים וקטעי וידאו שהוא עצמו אסף וערך. מולנסטיין עבד הכי צמוד שיש לסופרסטארים של מנצ'סטר יונייטד.

רונאלדו, בכבודו ובעצמו, דאג להחמיא למולנסטיין בכל הזדמנות אפשרית. הוא הגדיל לעשות אחרי הזכייה בליגת האלופות ב-2008 כשסיפר: "רנה שינה את התפיסה שלי לגבי כדורגל. הוא דאג לשפר אותי על המגרש, אבל חשוב מכך - השמיד את כל הגישה הילדותית שהבאתי איתי מליסבון. אני מודה לו מאוד, הוא אדם נהדר ומוח כדורגל מבריק". בכלל, מולנסטיין נחשב לשם מאוד מוערך בכדורגל ההולנדי. רובין ואן פרסי, שהספיק לשחק תחתיו במנצ'סטר יונייטד פחות משנה, כינה אותו בהולנד "המאמן הכי טוב בעולם". כינוי מחייב.

מולנסטיין נחשב למומחה פיתוח שחקנים צעירים ומאמן "אולד סקול". כזה שמאמין בעבודה קשה וסולד מהמניירות של הכוכבים הגדולים בכדורגל העולמי כיום. על זה בדיוק הוא עבד עם רונאלדו בצעירותו ואפילו העביר ביקורת ישירה על ההחלטה של יונייטד לצרף את זלאטן איברהימוביץ' הקיץ: "אצל פרגוסון זה לא היה קורה. אם הוא היה צריך להחליט 10 פעמים בנושא זלאטן, ב-9 מתוכן הוא היה מוותר עליו. הוא שחקן שלא מתאים לרוח של מנצ'סטר יונייטד והיה עדיף לצרף כישרון צעיר במקום".

במהלך השנים האחרונות והמאוד מאכזבות של מנצ'סטר יונייטד, כלי התקשורת באנגליה רדפו אחרי התייחסות של פרגוסון. הסקוטי ידוע בתור אחד שלא מתלהב לדבר יותר מדי, אז העיתונאים הבריטיים פנו למולנסטיין. הם ראו אותו, אחרי פרגי כמובן, כ"סמל ההצלחה של יונייטד בשנות האלפיים", ערכו עימו אינספור ראיונות והזמינו אותו לתכניות אירוח בטלוויזיה. מה-BBC ועד ל"סקיי".

בראיון ל"טיימס" בתום העונה הנוכחית הוא נשאל על ההבדלים בין יונייטד הכושלת הנוכחית לקבוצה הגדולה ההיא ששיחקה תחת פרגוסון ותחתיו ולא פחד לבקר את לואי ואן חאל, קולגה ובן ארצו. "בתקופה שלי ביונייטד, השחקנים יצאו מחדר ההלבשה עם שתי מטרות – לנצח ולבדר את הקהל. גם כשהפסדנו, נראינו כמו להבה בוערת ולא כמו נר לילה שתכף כבה. יונייטד של היום לא משחקת בקצב ובסגנון שראוי למועדון הזה".

ברח מרוסיה, פוטר מפולהאם
למרות הפרידה המתוקשרת של פרגוסון מיונייטד ב-2013, מולנסטיין רצה להישאר, אבל עזב גם הוא אחרי שדייויד מויס הרכיב צוות מקצועי משלו והשאיר מהקיים רק את ראיין גיגס. מולנסטיין מצא בית חדש באנז'י מחצ'קאלה הרוסית כעוזרו של חוס הידינק, שמהר מאוד עזב. אנז'י נחשבה לכוח עולה בכדורגל הרוסי וכיוונה להפוך למועדון לגיטימי גם בליגת האלופות (זכורה בעיקר בזכות החתמתו של רוברטו קרלוס לפני 5 שנים), אבל התכניות התפרקו במהרה אחרי שהאוליגרכים שהזרימו כספים למועדון עזבו. הידינק כאמור נעלם, מולנסטיין החליף אותו כמאמן ראשי אבל גם הוא ברח אחרי שבועיים, כשהבין שלאנז'י אין אופק כלכלי.

בעונת 2013/14 מולנסטיין חזר לפרמיירליג ומונה למאמן פולהאם אחרי שמרטין יול ספג חמישה הפסדים רצופים ופוטר שלושה חודשים בלבד בתוך העונה. גם מולנסטיין לא נהנה מהצלחה גדולה אצל פולהאם, שהשם הכי נוצץ שעיטר את הסגל שלה אז היה החלוץ הבולגרי, דימיטאר ברבאטוב. המאמן ההולנדי רשם ארבעה נצחונות, שלוש תוצאות תיקו ועשרה הפסדים עד שהפסד 3:2 לליברפול גרם לפיטוריו גם כן ולהחלפתו בפליקס מגאת' הגרמני.

חופשה של שמונה חודשים הספיקה למולנסטיין והוא מונה ליועץ המקצועי של פילדלפיה יוניון מליגת ה-MLS בארה"ב. דיווחים בקיץ האחרון באנגליה קישרו אותו לפליטווד טאון, קבוצה מהליגה השניה באנגליה וזו שג'יימי וארדי פרח במדיה עד שעבר ללסטר סיטי. זה לא קרה בסופו של דבר וההולנדי נחת בכרמל.

כעת הוא מתחיל משימה לא פשוטה במכבי חיפה, מועדון מפואר, אבל גוסס שחייב שיקום נרחב ורצוי כמה שיותר מהר. על הנייר מדובר במינוי סופר מבטיח, שכנראה לא היה יוצא לפועל ללא המנהל הספורטיבי, תור-כריסטיאן קרלסן והקשרים הרבים שלו באירופה. מצד אחד רזומה עשיר ומוח מבריק, מצד שני עדיין ללא קבלות כמאמן ראשי. מה שבטוח - העונה הקרובה של הירוקים תהיה מרתקת במיוחד, לטוב ולרע.