$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

תיכף נשוב

בכל הליגות באירופה ישחקו בשבת מחזור מלא של כדורגל, מלבד אחת: ליגת העל שלנו, וגם הפעם הסיבה תהיה פגרת השזרוע שהפכה למנהג. רגע לפני עוד פגרה מאולצת, מנהל האיצטדיון בנתניה, אילן יבלוקובסקי, ניסה להסביר ב"מגרש הפתוח" במה ישראל שונה

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   14.10.16 - 18:30

תגיות: ליגת העל

Getting your Trinity Audio player ready...

פרמייר ליג, בונדסליגה, הליגה הספרדית והרשימה עוד ארוכה. בכל הליגות באירופה יתקיים מחזור כדורגל מלא בשבת הקרובה חוץ מבמקום אחד: ישראל. ליגת העל שוב יצאה לפגרה, בשל אחת מהסוגיות שכבר הפכו למנהג בשנים האחרונות: שזרוע החורף. 

נראה שכבר התרגלנו לריטואל הזה. בכל שנה זה חוזר על עצמו: אוהדי הכדורגל, נאלצים לנדוד פעם בשנה, ואולי אפילו יותר, למגרש חלופי בזמן שהאצטדיון בו קבוצתם מארחת נכנס להקפאה של מספר שבועות לצורך טיפול בדשא. השנה ניסו ראשי המנהלת לבצע שינוי: במקום שהמארחות ינדדו, הליגה כולה יצאה לפגרה שמטרתה יהיה ביצוע שזרוע. חלק מהאיצטדיונים אכן ניצלו את זה וביצעו דחייה, ואחרים יעשו זאת שוב על חשבון אחרים.

רגע לפני שבת נוספת בלי כדורגל, ניסינו להבין מה השתנה השנה, ולמה בישראל, בניגוד למדינות אחרות, מבצעים שזרוע. אילן יבלוקובסקי, מנהל האצטדיון בנתניה, מי שמארח כמעט כל משחק שמועבר ממקומו המקורי, הגיע ל"מגרש פתוח" וניסה לספק הבהרות.

"זה נכון ששזרוע נראה לא נורמלי, אבל ההתנהלות שלנו באצטדיונים בארץ היא גם לא נורמלית", סיפר יבלוקובסקי, "אני יכול להגיד לדוגמא שאצלי בנתניה הגענו בחודשיים לכמות משחקים של עונה שלמה".

בהמשך מנהל האיצטדיון סיפר על הסיטואציה עימה המגרשים בארץ מתמודדים: "יש לנו חוסר באצטדיונים והרבה קבוצות משחקות באותו מגרש ואנחנו צריכים לתת מענה. יש כמה אופציות: הנושא של השזרוע הוא הכרחי כי אנחנו מדינה עם אקלים שונה. שזרוע לוקח כ-3 שבועות, מהרגע שאתה מפזר את הזרעים עד שאפשר לשחק. אמרתי למנהלת שלא נוכל לטפל במגרשים בלי שתהיה פגרה ופה אני צריך לתת להם קרדיט".

אז מה השוני בישראל? "בארץ אנחנו משחקים על שני סוגים של דשא: קיצי כמו בארץ, ויש חורפי כמו ברוב אירופה. להחזיק בישראל דשא חורפי זה מאוד יקר. תחזוקה שנתית יכולה לנוע בין 300 ל-400 אלף. זה המון כסף וזה גם דורש הרבה טיפול ותחזוקה. לי יש רק עובד אחד בשם איגור שעושה הכל לבד".

יבלוקובסקי, בעל ניסיון רב בתחום, סיפר בהמשך על ההבדלים בין ישראל לארצות שונות בעולם:  "בקפריסין למשל גם משזרעים, ביוון במשך תקופה ארוכה שזרעו פעם בשנה, בטורקיה לא עושים את זה כי מזג האוויר שם יותר קר משלנו. למה בספרד לא משזרעים? כי שם לכל קבוצה יש אצטדיון, לא כמו פה ש-3 או 4 קבוצות חולקות אותו מגרש. לא נותנים פה לדשא לנוח. רק בשבוע הבא יש 5 משחקים באיצטדיון".