במהלך חודש אוקטובר, אופ״א ו-Fare (כדורגל נגד גזענות באירופה) מארגנות ברחבי אירופה כ-50 אירועים במסגרת ה-Action Week, שבוע הגברת המודעות נגד גזענות בכדורגל. אחד מהאירועים המרכזיים התקיים היום (רביעי) בתיכון ליאו בק חיפה בשיתוף ההתאחדות לכדורגל, עיריית חיפה, מכבי חיפה, הפועל חיפה וארגון השחקנים ושאותו יזמה הקרן החדשה לישראל.
באירוע נערך פאנל בהשתתפות עשרה שחקנים ומאמנים ביניהם: אלישע לוי, דקל קינן, יואב זיו, מיכל רביץ, עאהד עזאם, עבאס סואן ונוספים שסיפרו על חוויות שצברו במהלך השנים ועל ההתמודדות עם גזענות ואלימות בכדורגל הישראלי. כמו כן השתתפה גם נציגת אופ״א, סגנית יו״ר Fare הגברת רלוקה נגולסקו שאמרה: "זו הזדמנות מצויינת לחלוק את הרעיון שכדורגל לא קשור לדת וגזע".
אלישע לוי שיתף מחייו האישיים: "יש חשיבות גדולה מאוד לשילוב הפריפריה. אני גדלתי בבית שאן והגעתי במסלול מאוד ארוך לתפקיד הכי חשוב בכדורגל הישראלי. כל אחד יכול להצליח במדינה שלנו ואני שמח על כך. כשאימנתי את בני סכנין שזו קבוצת הדגל של המגזר, למדתי המון. היא אחת הקבוצות המעורבות בכדורגל שלנו, חלקנו חגים ונהנינו מאוד".
"למדתי המון בסכנין". אלישע לוי (יוסי שקל)
המאמן הלאומי סיפר גם על אירועי גשר בין תרבויות בנבחרת: "אני שם דגש על זה אצלי בנבחרת. כשאנחנו עושים קידוש בנבחרת שחקנים מהמגזר אומרים אמן". כאשר נשאל על ההמנון ועל כך ששחקנים ערבים לא שרים אותו אמר: "אני לא אכריח אף שחקן לשיר את ההמנון".
גם שחקן העבר אלון חרזי נשא דברים:"תמיד יהיו אנשים קיצוניים בכל חברה, אנחנו צריכים לנסות למגר אותם. מהזווית שלי אני רואה התקדמות גדולה במיגור הגזענות. זו לא בעיה רק שלנו אלה בכל העולם".
בהמשך התקיים במגרש בקריית חיים טורניר בהשתתפות שש קבוצות ילדים שדוגלות בדו-קיום וחיים משותפים (מכבי חיפה, הפועל חיפה, בני זמר, בני סכנין, מכבי נצרת ומכבי גלית אל כרמל) ובסופו קיבלו הילדים מדליות וגביעים.
"צריך למגר את הקיצוניים". חרזי (אלן שיבר)