למרות שמעולם לא זכתה בתואר אירופי, בית"ר ירושלים עדיין נחשבת למועדון מוכר ברחבי היבשת, אך לא מהסיבות הנכונות. הקבוצה מהבירה, שאוהדיה יצאו פעם אחר פעם נגד צירוף שחקן ערבי לקבוצה, והיו מעורבים בתקריות אלימות, משכו בעבר מספר פעמים את תשומת הלב של רשתות התקשורת בעולם שערכו מספר כתבות עומק על הנושא.
הערב (רביעי) פירסם אתר האינטרנט "גול" הגרמני כתבה מקיפה בה הוא מגולל את מקרי העבר והאידיאולוגיה של הקהל הצהוב שחור. במהלך הכנת הכתבה מצוטטת בעלי הפועל ב"ש, אלונה ברקת, שלא נוהגת להתראיין לעיתים קרובות, ועל פי אותו דיווח התייחסה לנושא האלימות.
"אוהדי בית"ר שלחו לי הודעות נאצה והביעו עמדה פומבית נגדנו", צוטטה ברקת בהתבטאות יוצאת דופן, "בדיוק מאותה סיבה חשוב שאנחנו כבעלי קבוצות נפעל מזווית חברתית. יש לנו אווירה נהדרת בקבוצה, אנחנו מתנהגים באפס סובלנות כלפי גזענות ושואפים להעביר משהו דרך כדורגל. הגעתי לכדורגל כדי לעשות משהו טוב ולהשפיע".
הפועל ב"ש ואלונה ברקת הכחישו את קיום ראיון ואמרו בתגובה: "אלונה ברקת לא התראיינה למגזין הגרמני "גול" ובנוסף לכך איננו נוהגים לדבר על קבוצות אחרות וגם לא על קהלי קבוצות אחרות".
במהלך הכתבה על הקבוצה מהבירה, התראיין גם מגן הצהובים שחורים, מרסל הייסטר, שניסה לשדר מסר מרגיע: "חששתי להגיע לקבוצה בהתחלה, אבל מהר מאוד הבנתי שוזו החלטה נכונה. ישראל היא מדינה מאוד דתית והקהל הוא מאד נלהב. מעולם לא נתקלתי כאן בגזענות. פוליטיקה היא לא משהו שמשפיע על הקבוצה שלי".
"באתי לכדורגל כדי להשפיע ולשנות" (לירון מולדובן)
"מתנהגים באפס סובלנות לגזענות" (אלן שיבר)
"אין גזענות בבית"ר". הייסטר (דני מרון)