כבר שנים ארוכות שבנבחרת ישראל מדברים על "מהפכת צעירים", בטח בקמפיין הנוכחי והדי אבוד מראש במוקדמות מונדיאל 2018. כל הפרשנים ואנשי המקצוע זעקו שזו ההזדמנות לבנות סגל צעיר, רענן ומבטיח שיוביל את הנבחרת בשנים הבאות. בפועל, עדיין לא זכינו לבשורה יוצאת דופן.
הזימונים בשבוע שעבר הם נחמדים, אבל לא יותר מזה, כי סביר להניח שלסגל האמיתי שייסע לספרד יגיעו לפחות עשרה ליגיונרים שלא נכחו במחנה בשבוע שעבר וזה יקרה על חשבונם של אותם שמות שזכו ללבוש את המדים הלאומיים לראשונה. אז בזמן שבנבחרת המהפכה המיוחלת עדיין מתעכבת, בהפועל באר שבע היא קורמת עור וגידים ממש ברגעים אלה.
החתמתו של אורן ביטון היא המשך ישיר למגמה של אלונה ברקת וברק בכר - הצערת הסגל והכנת תשתית לשנים הבאות. המגן השמאלי בן ה-22 מצטרף למיכאל אוחנה וניב זריהן וכפי שפרסמנו לראשונה, אל השלושה האלה יצטרף בקיץ גם דור אלו. ברקת ממשיכה במגמה הברורה שלה להחתים את הישראלים הכי טובים ומבטיחים בכדורגל הישראלי ואם עד העונה היא השקיעה הרבה מאוד כסף בלהביא שחקנים ישראלים מוכחים ולשלם להם משכורות גבוהות, עכשיו בבאר שבע משנים גישה.
החתמה שמעידה על מגמת הצערה. אורן ביטון (סוכנות ג'יני)
כבר לא משלמת שכר גבוה. ברקת (צילום: אלן שיבר)
האדומים משלמים הרבה מאוד כסף על שחקנים צעירים עם פוטנציאל גדול, אבל המשכורות נמוכות באופן יחסי לכוכבים שנמצאים היום בסגל של בכר. לצורך העניין, על מיכאל אוחנה שילמה ברקת מיליון יורו על חצי כרטיס והשאלה של דן ביטון לשנתיים, אבל השכר שלו מוערך ב-160 אלף דולר לעונה, עם שדרוגים זעירים בעתיד. ניב זריהן עלה קצת פחות, 600 אלף יורו על כל הכרטיס והשאלתו של לוסיו לאשדוד, אבל בעונה הקרובה שכרו יעמוד על כ-140 אלף דולר.
כך הדברים גם עם דור אלו שיגיע ממכבי פתח תקווה בקיץ. ברקת ולוזון סגרו על דמי העברה של כמיליון יורו על חצי כרטיס והשכר שלו יהיה די דומה לזה של אוחנה וזריהן. כך פעלה ברקת גם עם איזי שרצקי במקרה אורן ביטון. כפי שפרסמנו, הבעלים של האלופה העבירה לשרצקי 3.5 מיליון שקלים (כ-800 אלף יורו) על 70 אחוזים מהכרטיס והשכר, כבר הבנתם, ינוע באזור ה-100 אלף דולר בעונה הראשונה.
חשוב להדגיש שכל ההחתמות של האלופה בשנה החולפת הן לטווח הארוך. "אלונה תישאר כאן עוד הרבה מאוד שנים וההחתמות האחרונות מעידות על כך", אמר גורם במועדון והוסיף: "היום קשה להביא ישראלים בכירים ומוכחים, הם דורשים משכורות שלפעמים נראות לא הגיוניות ואלונה הבינה שיהיה לה מאוד קשה להתחרות עם מכבי תל אביב, אז עדיף לה להשקיע במה שנראה כהרבה כסף על כרטיס של שחקן צעיר עם פוטנציאל וזה מתקזז כשמחברים לעסקה את השכר השנתי שלו לאורך כל אורך החוזה".
סכום העברה גבוה, אבל שכר נמוך בהרבה. אוחנה (צילום: אלן שיבר)
חושב על הטווח הארוך. ברק בכר (צילום: אלן שיבר)
כמובן שאוחנה וזריהן הם דוגמא מצוינת ומוחשית לכך. למי שהרים גבה על ההחתמות של השניים, קיבל תשובה מוחצת ובאופן די מיידי, עם יכולת טובה של אוחנה שהשתלב בצורה מרשימה מאז שהגיע בקיץ וצמד גדול של זריהן מול בית"ר ירושלים שמעיד על יכולת טכנית יוצאת דופן. "נדע למצוא את האיזון גם עם השחקנים הוותיקים והמנוסים שלנו בעונה הבאה", אמרו בבאר שבע.
לקראת העונה הבאה, שיר צדק, מיגל ויטור, לוואי טאהא, דודו גורש, גיא חיימוב, בן תורג'מן, מתן אוחיון, ג'ון אוגו, וובה בראון, טוני וואקמה, בן שהר ומאור מליקסון מחזיקים בחוזים לעונה הבאה וצפויים להישאר בבירת הנגב. אליהם יצטרפו ככל הנראה גם מהארן ראדי שיחתום בקרוב על חידוש חוזה וכמובן שגם אליניב ברדה ישחק בקבוצה גם בעונה הבאה.
השחקנים האלו ימשיכו להוות את השלד של האלופה ועל הדרך גם ישמשו כ"המבוגרים האחראיים" לכל הרכישות האחרונות של ב"ש, אבל המגמה הזאת היא לא מוחלטת. כלומר, במקביל יגיעו גם שחקנים מנוסים יותר בקיץ. כפי שפורסם לראשונה כאן אצלנו, השם הבולט ביותר ברשימה של בכר הוא זה של דן איינבינדר, שמסיים חוזה בקיץ. בנוסף יגיעו גם שני זרים על חשבונם של מיחאי קורהוט ואובידיו הובאן.
בשורה התחתונה, הפועל ב"ש מבינה שהסגל הנוכחי הגיע לסוג של מיצוי ואחרי שהמהפכה הראשונה של אלונה, שנמשכה 9 שנים, הסתיימה בהצלחה אדירה עם הפיכתה של באר שבע מקבוצה בליגה הלאומית, לאלופת המדינה אחרי 40 שנה עקרות. כעת מתחילה מהפכה חדשה, "מהפכת הצעירים", וגם כאן לברקת יש מטרה ברורה - לשמור את הפרוייקט שלה בדיוק במקום בו הוא נמצא עכשיו - פסגת הכדורגל הישראלי.
ברקת עם ברדה. שינתה את התפיסה (צילום: אלן שיבר)
הוותיקים ימשיכו להוות את השלד העיקרי (צילום: דני מרון)
מהפכה חדשה בהפועל ב"ש (צילום: אלן שיבר)