מאור בוזגלו קרע פעם נוספת את הרצועה הצולבת וגמר את העונה, אבל עד כמה הפגיעה שלו חמורה? מנהל המרפאה האורתופדית לפציעות ספורט בבית החולים "שיבא" ומומחה בכירורגיה אורתופדית, ד"ר רן טיין, התארח הערב (שלישי) באולפן "חדשות הספורט" וניתח את הפציעה של כוכב מכבי חיפה מבחינה רפואית והסביר על ההשלכות שלה.
"בערך 6 עד 30 אחוזים מהאנשים שעוברים שחזור של הצולבת נפצעים באותה הברך או בברך השנייה", אמר ד"ר טיין. "כשמדברים על אפשרות חזרה למגרשים, ישנם שלושה גורמים חשובים. הראשון - המבנה האטומי של השחקן. איך העצמות שלו בנויות, עד כמה השרירים גמישים והגנטיקה בכלל. השני - האם השתל שהשתמשו בו בניתוח הגיע מהשחקן עצמו או מתורם? האם הוא מכיל עצם וגיד או רק גיד? והשלישי - שיקום. בעבר היו מדברים על הזמן, אבל היום בעיקר על המצב שבו השחקן חוזר. בוחנים אותו ומשווים בין שתי הרגליים. האם השרירים מאוזנים והאם הוא מתפקד?".
"הנחישות שלו מגדילה את הסיכוי". בוזגלו
מה ההסבר לקריעת הרצועה? "ברגע שהשחקן נוחת על הקרקע ואין לו יציבות מכל מיני סיבות, עצם השוק נעה קדימה ומסתובבת וזה בעצם גורם לקרע, יש מנגנון שקורע את הרצועה הקדמית. בדרך כלל, המנגנון שגורם לקריעה של הרצועה הקדמית הוא בסיבוב לאחורה. תוך כדי סיבוב ותנועה קדימה, זה בעצם מותח את הרצועה וקורע אותה. יש עוד מנגנונים שונים כמו עודף יישור, אבל זה המנגנון הקלאסי".
על הפציעה של בוזגלו עצמו הד"ר סיפר: "לא מכיר את המקרה הזה ספציפי, אבל תמיד צריך לזכור שאנחנו מדברים ועוסקים בסטטיסטיקה. החזרה לספורט בתפקוד הקודם נעה בין 70 ל-90 אחוזים אחרי שיקום של כ-8-9 חודשים בקרע הראשון. במקרה של קרע חוזר (כלומר, אחרי קרע שני) זמן ההחלמה הוא 12 חודשים. אחוזי ההצלחה אחרי קרע שני, כשמדברים על חזרה לאותו תפקוד ואותה רמה - הם בין 60 ל-70 אחוזים".
"אני לא מכיר את מאור ויש גם אנשים שלא חוזרים בכלל, אבל לשמוע אותו ואת איך שהוא מדבר מעלה את אחוזי ההצלחה", החמיא לו טיין. "חלק גדול מהחזרה מפציעה שכזו הוא מנטלי. כשאדם מגיע בנחישות ומדבר כמו שהוא מדבר, זה מעלה בצורה משמעותית את אחוזי ההצלה ואני אופטימי לגביו".
האם הוא יצליח להתאושש? (צילום: אלן שיבר)