$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

הישראליות תלויות בקהל ומפסידות כסף לפי אופ"א

דו"ח חדש שפרסם הארגון האירופי סוקר את מצבן הכלכלי של כל הליגות ביבשת ב-2016. עפ"י הנתונים, בארץ משלמים הכי פחות לסוכנים וההכנסות מחוזי השידור בין הנמוכות

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   17.01.18 - 19:33

תגיות: ליגת העל

Getting your Trinity Audio player ready...

בווידאו: הניצחון של מכבי ת"א על מכבי חיפה

אופ"א פרסמה היום (רביעי) דו"ח מקיף על מצבן הכלכלי של הקבוצות והליגות האירופיות, נכון לשנת 2016 בלבד. המספרים אינם עושים חסד עם הכדורגל הישראלי. לפניכם הנתונים הבולטים כפי שהשתקפו מהדו"ח של ארגון הכדורגל האירופי שלקבוצות ליגת העל יש הרבה מה ללמוד מהם.

הנתון המדאיג ביותר הוא שישראל נמצאת בין שש המדינות "המתקשות" באיזון הספרים שלהן בסיום 2016. לפי המחקר, הקבוצות המקצועניות בישראל ובגיאורגיה הגיעו להפסד ממוצע של 30% מהתקציב השנתי שלהן והן נמצאות בקו האדום יחד עם מדינות עניות כמו מולדובה ובוסניה. בעוד רוב הקבוצות בליגות הגדולות כמו אנגליה, גרמניה, ספרד, איטליה ואפילו רוסיה הצליחו בשנה הזאת להגיע לרווח תפעולי.

ישראל וסרביה (7%) נמצאות בתחתית הרשימה של המדינות בכל הקשור להכנסות משידורי טלוויזיה (כאחוז מסך ההכנסות), כאשר רק לקבוצות הבולגריות והאיסלנדיות (5%) נתח שנתי נמוך יותר. לצורך העניין, בפרמייר ליג, 46% מההכנסות של הקבוצות הגיעו משידורי הטלוויזיה. באיטליה מדובר על למעלה מ-50 אחוזים ובספרד 37%.

עוד פרמטר מדאיג מדבר על כך שההוצאות של קבוצות ישראליות על שכר מגיעות ל-80 אחוזים מגובה התקציב. הליגה הגרמנית נמצאת במצב הבריא ביותר כאשר קבוצות הבונדסליגה מוציאות 50% בממוצע על שכר ביחס לתקציבן. הפרמייר ליג היא הליגה שמשלמת את המשכורות הגבוהות ביותר עם 154 מיליון יורו לקבוצה, בעוד בליגת העל משלמת כל קבוצה משכורות בגובה של 5.2 מיליון יורו.

נתון מעניין נוסף מדבר על כך שהקבוצות הישראליות מדורגות גבוה מאוד באירופה בהכנסות ממכירת כרטיסים. בישראל 32 אחוז מההכנסות שלהן מגיעות ישירות ממינויים וכרטיסים. בדו"ח נכתב כי בזמן שהכנסות של קבוצות מספונסרים וזכויות שידור ממשיכות לטפס, ההכנסות ממכירת כרטיסים צונחות מאז 2010. אבל בשני מקרים, בליגת העל ובליגה השבדית הן דווקא נמצאות בקו עליה. במילים אחרות, קבוצות כמו מכבי ת"א או מכבי חיפה תלויות במכירת כרטיסים ומנויים כבסיס להכנסות שלהן יותר מקבוצות ממדינות אחרות באירופה.

אולי תופתעו לשמוע שבישראל, סוכנים גוזרים קופון נמוך מאוד ביחס לשאר מדינות אירופה. למעשה הסוכנים של הקבוצות הישראליות מקבלים בממוצע על כל עסקה כ-8 אחוזים בלבד מגובה ההעברה. בעוד, בדנמרק (21%) ובפולין (20%) נהנים הקולגות שלהם מעמלות גבוהות במיוחד.