$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

בשל מחאת הקוונים: 3 משחקים נפתחו באיחור

פתיחת המשחקים באשקלון ובחיפה התעכבו במכוון ב-15 דקות לאור העיכוב בחתימה על החוזים החדשים ובמחלוקות מול איגוד השופטים

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   10.03.18 - 18:32

תגיות: ליגת העל

Getting your Trinity Audio player ready...
הקוון ארבלי. מחאת הקוונים באה לידי ביטוי (יוסי שקל)
הקוון ארבלי. מחאת הקוונים באה לידי ביטוי (יוסי שקל)

מחאת הקוונים עלתה הערב (שבת) מדרגה, כשהמשחקים בין הפועל אשקלון למכבי חיפה, הפועל חיפה מול מ.ס אשדוד והפועל ב"ש מול בני סכנין, במסגרת המחזור ה-26 של ליגת העל נפתחו באיחור של 15 דקות.

תחילה, הקוונים דביר שמעון וסהר ארבלי סירבו לעלות לפתיחת המשחק בין הפועל חיפה למ.ס אשדוד. שמעון, אחד הקוונים המוערכים והוותיקים באיגוד וארבלי שעד לפני שנתיים שימש כשופט ראשי ועבר למסלול קוונים, הודיעו לשופט הראשי ארז פפיר כי הם יעלו לכר הדשא באיחור של 15 דקות.

לאחר מכן, הוחלט על דחיית משחק נוסף בין הפועל אשקלון למכבי חיפה, גם כן בעקבות מחאת הקוונים דני קרסיקוב וקיריל באליקין, כשבהמשך הקוונים, רועי חסן ואבי גולדשטיין, גרמו לעיכוב המשחק של ב"ש מל בני סכנין. מנכ"ל האיגוד יריב טפר עודכן בנעשה ופנייה ליועץ המשפטי של ההתאחדות לכדורגל בעקבות התנהלות הקוונים תועבר כבר מחר.

מחאת הקוונים החלה לאור העיכוב בחתימה על חוזים חדשים ודרישות שביקשו עוזרי השופט לשיפור התנאים הסוציאליים. בין היתר דורשים עוזרי השופט תשלום על הגעה לכנסים, אימונים, שידרוג בשכר ותשלומי פנסיה שלא שולמו להם לטענתם. באיגוד ציינו כי הנושא נידון בימים אלו בבית המשפט ושכר השופטים והקוונים עלה ביותר מ-30 אחוזים החל מינואר האחרון. באיגוד טוענים כי גורמים שהיו באיגוד וכבר אינם מסיתים את הקוונים, כמו גם כאלו שהורדו ליגה או כבר לא בשיאם וגורמים בכך לבעיות מול האיגוד.

ביום חמישי פתחו הקוונים במחאה גלויה, כשישראל פלדמן ויגאל איסקוב עלו עם חולצות מחאה במשחק הדרבי בין הפועל נצרת עילית למכבי אחי נצרת ביום חמישי האחרון. בתגובה, השופט הראשי דניאל בר נתן הודיע להם שלא לעלות עם מכשיר השמע תוך כדי שהוא צעק עליהם בחדר ההלבשה: "אם אתם עושים מחאה והראש שלכם בזה, אני לא רוצה לשמוע אתכם באוזן בכלל", אמר בר נתן לשניים שלא עלו עם מכשיר השמע. ההערכה היא שהמחאה תגבר וגם בהמשך המשחקים בליגת העל יהיו מחאות מסוג זה שראינו באיצטדיון בחיפה.

תגובת ההתאחדות לכדורגל: "ההתאחדות לכדורגל מברכת ומכבדת כל התארגנות של עובדים, אבל גם אז, ואפילו אם הוכרז סכסוך עבודה, חלה חובה להתנהל על פי כללים מוסכמים, המחייבים הודעה מוקדמת, זאת בהתאם להנחיית בית המשפט. ההתאחדות לכדורגל ואיגוד השופטים יפעלו בכל האמצעים העומדים אל מול ההתנהלות הסחטנית והברוטאלית של ההסתדרות הלאומית ו-ועד השופטים ועוזרי השופטים. חמור הדבר שהצד המסרב לקיים משא ומתן, מציב דרישות כספיות לתוספות של מעל ל-100% ביחס לשכר הנוכחי ומחרים כנסים מקצועיים, בחר עתה באקט של חוסר אחריות לפגוע באוהדים, בקבוצות ובשחקנים ולנצל אותם לטובת מהלך הפגנתי חסר תוחלת".

"התאחדות הבהירה לכל אורך הדרך כי היא נכונה להמשיך במו״מ, להשאיר לבית המשפט את ההחלטה בעניין הזכויות הפנסיוניות (זאת בהסכמה עם ההסתדרות הלאומית והוועד) ולהיטיב את תנאי השופטים והעוזרים באופן אחראי", נמסר בנוסף. "לא נאפשר פורענות כלכלית ולא ניתן יד למצב בו הקבוצות ידרשו לשלם מחירים שאינן יכולות לעמוד בהן".

בהסתדרות הלאומית שמייצגת את הקוונים שלחו תגובה חריפה כנגד ההתבטאויות של גורמים בהתאחדות בכדורגל לטענתם: ״צר להסתדרות הלאומית ולנציגות העובדים על התבטאויות חסרות שחר מצד גורמים בהתאחדות לכדורגל או מי מטעמם. מאבק השופטים והעוזרים יצא לפועל לאחר ניסיון של מספר חודשים לייצר שיח קיבוצי מול ההתאחדות לכדורגל במטרה לשפר את זכויות השופטים כגון תיקון עיוות השכר לליגה א' ומטה, תשלום שכר בגין נוכחות בכנסים והשתלמויות מקצועיות ושיח אשר ההתאחדות לא מעוניינת בו".

"תחת זאת, היא ממשיכה את התנהלותה האגרסיבית כלפיי ציבור השופטים כאשר רק לפני מספר ימים זימנה זו 15 עוזרי שופטים לשימועים טרם פיטורין מתוך מטרה להלך על השופטים אימים ולפגוע בהליך ההתארגנות לאחר שהוכרז סכסוך העבודה.

נציגות העובדים לא תהסס להחריף את הצעדים וזאת כל עוד ההתאחדות לכדורגל תמשיך בהתנהלותה הקלוקלת.
נציגות העובדים קוראת לעומד בראשות ההתאחדות להתעשת ולשבת למשא ומתן אמיתי בתום לב ובנפש חפצה אל מול נציגות העובדים״.