$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

"האופציות: ניתוק, הנשמה או תרומת איברים"

ביה"ח איכילוב: "בשעה 13:15 אובחן מוות מוחי ונשימתי. המשפחה תבחר כיצד לנהוג". פרופ' נתן בורנשטיין: "כרגע האיברים נשמרים במצב שמאפשר תרומה"

שירלי בר דיין
שירלי בר דיין   28.12.10 - 17:25

Getting your Trinity Audio player ready...

משפחתו של אבי כהן, יחד עם כל עולם הספורט הישראלי, נאלצה היום (שלישי) להשלים עם הבשורה הקשה מכל כאשר בביה"ח 'איכילוב' נקבע כי שחקן העבר בן ה-54 סובל ממוות מוחי ואפסו הסיכויים להחלמתו מתאונת הדרכים הקשה בה היה מעורב בשבוע שעבר.

תמיר כהן: "אבא נפטר. נצטרך זמן לעכל"

בנו של אבי ושחקן נבחרת ישראל, תמיר, מסר הודעה קצרה לתקשורת ולאחר מכן נמסרה ההודעה הבאה גם מטעם בית החולים.

"היום בשעה 13:15 אובחן מוות מוחי ונשימתי אצל אבי כהן. במצב זה קיימות למשפחה מספר אפשרויות: תרומת איברים להצלת חיים, ניתוק ממכשירי הנשימה או הפסקת טיפול רפואי מלבד הטיפול הנשימתי עד להפסקת פעולת הלב (ניתוק התמיכה הנשימתית רק לאחר הפסקת פעילות הלב). הוועדה שקבעה את המצב הנ"ל כללה שני רופאים מומחים שלא היו חלק מצוות הטיפול של המטופל".

עדיין לא ידוע באיזו אפשרות תבחר משפחת כהן בימים הבאים.

פרופ' נתן בורנשטיין, מנהל יחידת שבץ ומח באיכילוב ויו"ר האיגוד הנאורולוגי בישראל, הרחיב על שאירע: "מוות מוחי זה מצב עובדתי שבו המח אינו עובד יותר. ברגע שאין פעילות בגזע המח נקבל מוות מוחי. יש פרוצדורות מאוד מוגדרות ולכן ישנה ועדת מומחים שבודקת תפקוד נאורולוגי וזרימת דם למח. למרבה הצער, זה המצב שאובחן אצל אבי כהן אחרי שכל האינדיקציות התקבלו".

"כעת הלב עדיין פועם ולפיכך האיברים יכולים להישמר ברמה שאפשר לתרום אותם אבל זה תלוי במשפחה. האופציה השנייה היא שהמשפחה לא תסכים לתרומה ואז היא צריכה להחליט האם לנתק ממכשירי ההנשמה או לא. מבחינה חוקית, מדובר במוות לכל דבר. ההחלטה היא אך ורק של המשפחה ולא ייעשה שום דבר ללא אישור. כל עוד הלב פועם, ואין לדעת כמה זמן זה יימשך, יש פרוצדורות ששומרות על האיברים על מנת שיהיו כשירים תרומה.

"במדינת ישראל היום, כמו במרבית מדינות המערב, מוות מוחי הוא גם מוות הלכתי אבל המשפחה יכולה להמשיך את פעולות ההחייאה וההנשמה עד שיידום הלב. לא מדובר בזמן רב, בדרך כלל מספר ימים".