שוער: דניאל סובאשיץ' (קרואטיה)
בניגוד למחזור הראשון, בו נתקלנו בכמה תצוגות שוערות מרהיבות, המחזור השני היה שקט יותר ולכן ניתן את חולצת ההרכב לאחד משני השוערים היחידים בטורניר שטרם הוציאו כדור מהרשת שלהם. אלא שבעוד השני בקטגוריה הזו, פרננדו מוסלרה מאורוגוואי, עשה זאת מול מצרים נטולת סלאח ומול סעודיה, ועם הגנת ברזל לפניו, הרי שסובאשיץ' סוגר 180 דקות בלי לספוג נגד ניגריה ובעיקר, נגד ארגנטינה. הקרואטים נפלאים בכל מיני מקומות על המגרש (תכף נגיע לשם), אבל גם בשער יש להם מישהו יציב וזה חשוב.
- ישיר ב-17:00 ב-5SPORT וב-5SPORTHD: אורוגוואי מול רוסיה.
- ישיר ב-21:00 ב-5SPORT וב-5SPORTHD: איראן מול פורטוגל.
מגן ימני: מאריו פרננדס (רוסיה)
מי היה מאמין שרוסיה, שחטפה כל כך הרבה ביקורות, תהפוך לראשונה שמבטיחה מקום בשמינית הגמר ועוד עם כזה סטייל ו-1:8 אחרי שני משחקים? המארחת נהנית מכל רגע עד כה ומול מצרים היא קיבלה משחק נהדר מפרננדס, שגם עזר להעלים את סלאח וגם בישל את השער השני, שהרגיע את הרוסים. במשחק הקרוב הוא יצטרך להתמודד עם עוד חלוצים נהדרים, לואיס סוארס ואדינסון קבאני, בעוד רוסיה תנסה להבטיח את המקום הראשון בבית.
בלם: ג'ון סטונס (אנגליה)
היריבה שממול לא ממש הקשתה על החלק ההגנתי של אנגליה, אבל מה עוד אפשר לבקש מבלם שכובש את שני שערי הבכורה שלו בנבחרת דווקא במונדיאל? בלגיה נזקקה ליותר ממחצית כדי לפצח את הבונקר של פנמה, אנגליה עשתה זאת תוך פחות מעשר דקות, בזכות נגיחה נהדרת של בלם מנצ'סטר סיטי. לקראת ההפסקה, הוא היה שם שוב כדי להפוך את העסק למביך במיוחד עבור הפנמים. מכאן והלאה האתגרים יהפכו לקצת יותר קשים.
מגן שמאלי: רפאל גריירו (פורטוגל)
אלופת אירופה הייתה רחוקה מלהלהיב לעומת המשחק הראשון מול ספרד, אבל הצליחה לשמור במשך 86 דקות על שער היתרון של רונאלדו ולנצח את מרוקו, כדי להתקרב לשלב הבא. היא עשתה זאת בין היתר בזכות משחק הגנה שקט ומוצלח אל מול הכישרונות הנהדרים שיש לאריות האטלס בהתקפה. גריירו היה הבולט מבין ארבעת שחקני ההגנה של פורטוגל, עם כמות המסירות השנייה הכי גבוהה בנבחרת ועם כמה יציאות טובות להתקפות, ששחררו מעט לחץ.
חאמס רודריגס (קולומביה)
במשחק הראשון, בו הקפטרוס היו בחיסרון מספרי ובפיגור כבר מהדקות הראשונות, הכישרון הגדול שלהם לא ממש בא לידי ביטוי, אבל מול פולין זה התחבר וקולומביה נראתה כמו הנבחרת המבטיחה שהיא, כאשר מעל כולם ניצב חאמס. מלך שערי 2014 לא כבש אומנם, אבל שוב הוכיח שהוא מרגיש בנוח במונדיאל עם שני בישולים, היפה ביניהם היה לשער השלישי של קולומביה. הוא סיים עם 87 נגיעות בכדור ו-70 מסירות מדויקות, יותר מכל שחקן אחר במגרש. המשחק של הדרום אמריקאים עבר דרכו וזה עבד היטב.
קשר: לוקה מודריץ' (קרואטיה)
ה-MVP של המחזור, בקלות. לא ברור איך מדינת כדורגל מפוארת כמו ארגנטינה הגיעה למצב בו אלה השחקנים שהיא מציבה בהגנה ובקישור למשחק מונדיאל, אבל את מודריץ' זה לא עניין. מי שביסס את מעמדו בשנה האחרונה כאחד הקשרים הטובים בעולם נתן עוד מאסטרפיס והוביל את קרואטיה לניצחון הכי גדול שלה מאז רבע הגמר ב-1998 מול גרמניה. בניגוד למשחק מול ניגריה במחזור הראשון, הפעם הקרואטים עלו עם קישור מעובה יותר, מה שנתן למודריץ' חופש לתקוף ולעשות ככל העולה על רוחו מול היריבים הנחותים שניצבו מולו. השער האדיר היה רק הבונוס למשחק די מושלם.
קשר: איבן ראקיטיץ' (קרואטיה)
ולצדו של מודריץ', 1A אם תרצו. אם קשר ריאל מדריד היה די מושלם, הרי שזה של ברצלונה היה כמעט מושלם. הוא שיחק בעמדה קצת יותר אחורית, לא נתן לחברו לקבוצה ליאו מסי לגעת בכדור יותר מדי וסיכל כל ניסיון ארגנטינאי לעשות משהו במחצית הראשונה. כשקרואטיה קיבלה ביטחון והחלה לתקוף יותר ויותר אחרי שער היתרון המוזר שלה, ראקיטיץ' עלה קדימה ויחד עם מודריץ', לא השאיר לאלביסלסטה שום סיכוי. לקינוח, הוא גם מצא את הרשת בעצמו.
קשר: ג'ארדן שאקירי (שוויץ)
מבלי להיכנס לענייני פוליטיקה, אם שאקירי יורחק ממשחק או שניים בגלל התנועה שלו אחרי שער הניצחון הדרמטי, זה יהיה חבל מאוד לחובבי הכדורגל. הקשר שרשם העונה ירידה מבישה עם סטוק סיטי מתעלה בטורנירים הגדולים. במונדיאל הקודם הוא כבש שלושער, ביורו 2016 סיפק את המספרת המטורפת מול פולין והפעם החזיר את שוויץ מפיגור למהפך גדול, שקירב אותה לשמינית הגמר. המחצית השנייה הייתה הצגה אחת גדולה של שאקירי, שלא הפסיק לייצר מצבים מסוכנים, עד שבסופו של דבר השער הגיע, עם טאץ' נהדר בדקה האחרונה.
חלוץ: הארי קיין (אנגליה)
פנמה היא לא המדד, אבל חלוץ גדול מצליח להבקיע בכל מצב וקיין, גם אם יש כאלה שעוד מסרבים להודות בכך, הוא חלוץ ענק. חמישה שערים בשני משחקים במונדיאל הזה אומרים הכל וגם אם מול פנמה זה היה טיול קליל, וגם אם שניים משערי השלושער שלו היו בפנדלים והשלישי בפוקס, הוא עדיין היה זה ששם את הכדור ברשת. ואתם יודעים הרי עד כמה באנגליה לא ממש אוהבים פנדלים. לנבחרת שלושת האריות יש כוכב בחלק הקדמי והוא השכיח במהרה את היורו הרע. לא משנה איך ייגמר המונדיאל של אנגליה, קיין כבר עכשיו נכנס לצמרת ההופעות האנגליות בתולדות הטורניר.
חלוץ: רומלו לוקאקו (בלגיה)
עוד מכונת שערים. כמו קיין, גם לוקאקו ניצל עד תום את הבית המגוחך שנקלע אליו ובמחזור הבא, כשהם ייפגשו, לשניהם כבר יהיה קשה יותר. אבל לפחות בינתיים, לוקאקו עושה את שלו, עם שני צמדים רצופים ושליטה מוחלטת באזור הרחבה. רק כאשר הוא יצא וכמה דקות אחר כך מיטשי בטשוואי נכנס והחל להחמיץ ברמות מטורפות אפשר היה להבין כמה החדות של לוקאקו חשובה לבלגיה.
חלוץ: אחמד מוסא (ניגריה)
איסלנד, וזה לא חדש, היא אגוז קשה לפיצוח, אז כדי לנצח אותה צריך משהו מיוחד, קסם. ואת הקסם הזה סיפק שכשל בלסטר וניסה לשקם את עצמו בחצי השנה האחרונה בצסק"א מוסקבה. מאז המעבר לרוסיה, מוסא הרגיש טוב יותר וזה נמשך גם אל המשחק הזה, עם טכניקה פנטסטית בעצירת הכדור ובבעיטה בשער הראשון, וסלאלום מהסרטים בשער השני. ארגנטינה, זהירות.
ספסל -
שוער: צ'ון היון וו (דרום קוריאה)
לדרום קוריאה נשאר סיכוי קלוש לעלות (זה לא יקרה), אבל היא יכולה להיות גאה בשוער שלה, שהיה מצוין מול מקסיקו האיכותית.
הגנה: דומגוי וידה (קרואטיה)
עוד אחד שראוי למחמאות בקרואטיה, בזכות ניהול ההגנה המצוינת מול מסי, אגוארו ושות'.
יוטו נגאטומו (יפן)
המגן השמאלי של יפן היה במיטבו במשחק התוסס מול סנגל, עם בישול בשער הראשון והרבה תמיכה בהתקפה.
קישור: דוגלאס קוסטה (ברזיל)
נכנס במחצית והביא לשינוי עצום בנבחרת ברזיל מול קוסטה ריקה. פתאום, הסלסאו החלו לתקוף בלי הרף, עד שהגולים הגיעו ברגע האחרון.
קישור: טקאשי אינוי (יפן)
הקשר הפעלתן של אייבר היה במיטבו מול סנגל, עם שער השוויון הראשון ובישול יפה לקייסוקה הונדה בשער השוויון השני.
קישור: דניס צ'רישב (רוסיה)
הוא החל את הטורניר כמחליף בכלל, אך נכנס כבר בתחילת משחק הפתיחה בגלל הפציעה של דזגוייב ומאז הספיק לחגוג שלושה שערים. צ'רישב הוא האקס פקטור שרוסיה לא ידעה שיש לה.
התקפה: אדן הזאר (בלגיה)
לא רק לוקאקו. הזאר כבש צמד משלו מול טוניסיה ובאופן כללי נראה טוב. סופסוף יש מאמן שמצליח לשלב בינו לבין דה בראונה.
התקפה: כריסטיאנו רונאלדו (פורטוגל)
לא נתן הצגה כמו במחזור הראשון, אבל עדיין המלך של פורטוגל וזה שסוחב את הנבחרת על הגב שלו. רק לא לפשל במחזור האחרון.