$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

המספר הנוסף

מסי ורונאלדו ממשיכים לשבור שיאים. לפניכן הצצה למספרים של השניים בליגה בספרד ואולי דרך זה תשובה לשאלת השאלות: מי השחקן הטוב בעולם?

דני פורת
דני פורת   13.04.12 - 19:34
Getting your Trinity Audio player ready...
אז מי משפיע יותר?
אז מי משפיע יותר?

ספרד: התחממות בגזרת רונאלדו-מסי
מעבר למאבק על תואר האליפות בספרד ובאירופה, הגזרות של ריאל מדריד וברצלונה מתחממות גם בקרב על הפרס המשני: מי יהיה הפיצ'יצ'י של הליגה? בצד האחד של  הזירה, כריסטיאנו רונאלדו בעל נעל הזהב של אירופה מאשתקד. מהעבר השני, ליונל מסי, מחזיק בתואר שחקן השנה בעולם בשלוש השנים האחרונות.

ל-CR7 מאזן מפלצתי של 40 שערים (בדיוק כמו לליברפול כולה!), ואילו הפרעוש עם שער אחד פחות. ברור שהמנצח בתחרות יזכה גם במלכות השערים באירופה. יתר היריבים בליגות הבכירות פשוט לא
עומדים בקצב המטורף של השניים: לרובין ואן פרסי יש 27 שערים, מאריו גומז 25, כמו גם לבאס דוסט מהירנביין. לזלטאן איברהמוביץ' 23, לימה מבראגה עם 19 ואוליביה ז'ירו ממונפלייה עם 18.

בעיתון אל פאיס ניתחו את ההשפעה של שני כוכבי העל על הקבוצות שלהן והנה התוצאות. 40 השערים של רונאלדו מהווים 38.5% מכלל הגולים שהבקיעה ריאל. למסי יתרון זעיר בקטגוריה הזאת עם 41.5% מהשערים של ברצלונה. הפורטוגלי שומר על יציבות גדולה יותר והתרומה שלו במשחקי הבית והחוץ זהה לחלוטין - 20 שערים.

הארגנטינאי מצטיין בעיקר בקאמפ נואו (26) והרבה פחות במשחקי החוץ (11). לרונאלדו יש יתרון ברור בגובה ו-4 שערים הבקיע בנגיחה, בעוד מסי חגג רק פעם אחת בראש. מסי מצטיין בשתי קטגוריות נוספות: הוא הבקיע 10 שערים במהלכים אישיים, בעוד שלרונאלדו רק שער אחד כזה. למסי יש גם פחות פנדלים (5) מול היריב המושבע שלו (11). לאחרון יש יתרון בכל המסגרות (61 שערים מול 52 של רונאלדו), אבל מי שחקן דומיננטי יותר בליגה? מבולבלים? גם אנחנו.

אנגליה: סוד ההצלחה של ניוקאסל
הריצה היפה של ניוקאסל בפתיחת העונה נראתה לכולנו כמו סוג של קוריוז, אבל עמוק בחודש אפריל כבר ברור לכולם: מדובר בהפתעה הכי יפה של הפרמיירליג העונה. אחרי 5 ניצחונות רצופים, המגפייז כבר מפנטזים על העפלה לליגת האלופות, כשרק הפרש שערים עדיף של טוטנהאם מפריד בינם לבין המקום הרביעי וחזרה לליגה של הגדולות.

מדהים, אבל רק לפני 14 חודשים אוהדי ניוקאסל הביעו את מחאתם על המכירה של הכוכב
הגדול, אנדי קארול, לליברפול תמורת 35 מיליון פאונד. כעת, לא רק שקארול התגלה כפלופ באנפילד, את הכסף שקיבלה הקבוצה מהחלוץ הכושל השקיעה בצורה הכי נבונה שיש. לפניכם הפרמטרים להצלחה על פי הסקאוט הראשי של ניוקאסל, גרהאם קאר: 1. גיוס שחקנים מתחת לגיל 26, 2. עדיפות לשחקנים מצרפת או הולנד, 3. מעקב מדוקדק של למעלה משנתיים אחרי כל שחקן.

דמבה בה, שפתח את העונה בסערה, הגיע בהעברה חופשית מווסטהאם והבקיע 16 שערים. חלוץ סנגלי אחר, פאפיס סיסה, נרכש בחלון העברות מפרייבורג (10 מיליון פאונד) והצדיק מהר מאוד את הסכום עם 10 כיבושים ב-9 משחקים. הקשר המחונן יוהאן קבאיי הגיע מאלופת צרפת ליל תמורת 5 מיליון פאונד וכבר מבוקש ע"י מנצ'סטר יונייטד.

ביתר הסכום הביאה ניוקאסל את דוידה סנטון (במקום חוסה אנריקה שעזב לליברפול), והאריכה את החוזים של שלושה שחקני מפתח אחרים: השוער המצטיין טים קארול, הבלם פבריסיו קולוצ'יני והקשר צ'ייק טיוטה. תוסיפו לכך את החזרה מהפציעה של חאתם בן ארפה והתרומה האדירה שלו (כולל השער מול בולטון שהיה אחד היפים השנה בליגה) להתקפה של הטונס ותקבלו את אחד הסיפורים הכי מרעננים של העונה.

צרפת: בחירות גורליות לנשיאות
ב-22 לאפריל יילכו אזרחי צרפת אל הקלפי ויבחרו את הנשיא הבא של צרפת. מנהיג המפלגה הסוציאליסטית, פרנסואה הולנד, מוביל ביתרון קל על פני הנשיא המכהן ניקולה סרקוזי. הסקרים מנבאים שהנשיא החדש ייבחר רק בסיבוב השני, אז יהיה משקל גדול לקולות שיגיעו ממנהיגי הימין (מארי לה פן) והשמאל (ז'אן לוק מלנשון) הקיצוני.

ואיך כל זה מתקשר לכדורגל אתם שואלים? ובכן, אם להאמין לתעמולת הבחירות ניצחון של הולנד עלול לפגוע בצורה קשה בכדורגל הצרפתי. מערכת הבחירות הנוכחית תוכרע בזירה הכלכלית: פרט להקפאת מחירי הדלק, הקדמת גיל הפנסיה ושידרוג של מערכת החינוך הצרפתית, הסוציאליסטים מתכננים גם שינוי במדרגת המס, לפיה עשירי צרפת המשתכרים למעלה ממיליון יורו בשנה ייאלצו לשלם מס הכנסה בגובה של 75%.

נשיא הליגה הצרפתית, פדריק טירייה, מעריך כי בין 120 ל-150 שחקנים (רבע מכלל השחקנים בליגה) ייפגעו משמעותית מהסנקציות החדשות של הולנד, כאשר עד כה נאלצו כוכבי ליג1 לשלם רק 41% מס. בגרמניה, אנגליה, איטליה וספרד המיסוי על המשתכרים בדרגת השכר הגבוהה ביותר עומד על בין 43 ל-52 אחוזים. מי שבעיקר ייסבלו אלה הקבוצות הגדולות ובראשן פ.ס.ז' שנרכשה לפני כשנה ע"י חברת השקעות קטארית וביצעה כבר רכש עתק של קרוב ל-100 מיליון יורו ב-10 חודשים האחרונים.

"זו מכת מוות לכדורגל הצרפתי", טוען טירייה, "מה אנשים בסה"כ רוצים לראות? משחקים טובים במיוחד בשעות משבר. פחות כוכבים על המגרש משמעו מעט צופים, הטלוויזיה תשלם פחות והספונסרים ייעלמו". תהיו בטוחים שכוכבי הליגה בצרפת ישימו סרקוזי בקלפי.