$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

גלעדי: מתבייש בסכומים שמוקצים לספורט

חבר הוועד האולימפי הבינ"ל: "חייבים לפעול כדי להקצות יותר כסף". יו"ר איגוד הג'ודו, משה פונטי: "קרוב לחצי מיליון שקלים מהתקציב הולכים כל שנה לחובות"

דניאל רוט   01.05.12 - 16:45
Getting your Trinity Audio player ready...
מתבייש. אלכס גלעדי
מתבייש. אלכס גלעדי

אחרי שנבחרת ישראל עשתה השבוע את הבלתי יאמן, הג'ודו הישראלי יכול להגיד בפה מלא כי שלושה חודשים לפני המשחקים האולימפיים הוא נמצא בשיאו. באליפות אירופה שנערכה בסוף השבוע האחרון הנבחרת חזרה ארצה עם ארבע מדליות: אריק זאבי זכה בזהב, ירדן ג'רבי בכסף ואליס שלזינגר וסוסו פללאשוילי במדליות ארד.

אמש, משה פונטי יו"ר איגוד הג'ודו הציף את נושא התקציב בגיבויו של שני הרשקו, מאמן נבחרת הנשים ומאמנו של אריק זאבי. פונטי טען כי מעצמת הג'ודו הצרפתית נהנית מתקציב של 50 מיליון יורו, אך למרות ההבדלים העצומים בתקציב, המאזן בטבלת המדליות היה כמעט זהה (6 לצרפתים, 4 לישראלים - יותר ממדינות כמו הונגריה והולנד). מי ששמע את הדברים והגיב בפליאה הוא הנציג הישראלי היחידי בוועד האולימפי הבינלאומי, אלכס גלעדי. גלעדי נדהם לשמוע את דבריו של פונטי והחליט לברר בעצמו את הנתונים.

גלעדי פנה אל מזכ"ל הועד האולימפי הצרפתי ושמע ממנו כי התקציב של הג'ודו בצרפת עומד על 33 מיליון יורו, וזה רק מהכנסות. לאחר שקיבל את הנתונים אמר גלעדי בהתרשמות מהולה בצער לאתר ערוץ הספורט: "יש להשתחוות בפני הועד האולימפי הצרפתי. עלינו להתבייש בתקציב הישראלי ולהתבייש במה שאנו עושים למען הספורט הישראלי, בוודאי בענף כמו ג'ודו, שבו אנחנו טובים מאוד".

לשם השוואה, תקציב איגוד הג'ודו בישראל עומד על כ-4.5 מיליון שקלים בשנה. הועד האולימפי בישראל מעניק לג'ודו תקציב של 275,000 ש"ח, 900,000 ש"ח נוספים מגיעים מתמיכות שונות וממנהל הספורט, עוד 100,000 שקלים נוספו השנה לטובת ההכנות האולימפיות וכן שני מיליון שקלים מהטוטו, שמהווים את התחזוקה העיקרית. שאר התקציב מגיע בעיקר מהכנסות עצמיות של האיגוד, כגון תחרויות ורישומי ספורטאים.

משה פונטי, יו"ר איגוד הג'ודו סיפר לאתר ערוץ הספורט: "קרוב לחצי מיליון שקלים מהתקציב הולכים כל שנה לחובות. בעקבות פירוק איגוד הג'ודו, עלינו להחזיר שני מיליון שקלים בארבע שנים. אנחנו נמצאים במצב שאין לנו אפילו כסף לשלוח את הספורטאים הבכירים שלנו לתחרויות חשובות בחו"ל. לגבי דור העתיד בכלל, לקראת ריו 2016, קשה לנו מאוד להשקיע בספורטאים. חזרנו מהאליפות הנוכחית עם הישגים טובים יותר מההישגים של הצרפתים ולראות את ההבדל בתקציב בין המדינות זה פשוט איום".