$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

האש האולימפית הודלקה, לונדון 2012 יצאה לדרך

העולם כולו התאחד בטקס נפלא בממלכה, הזיקוקים האירו את בריטניה והמופע נחתם עם הדלקת הלהבה על ידי ספורטאי העתיד והעבר ועם הזמר הדגול פול מקרטני. צוברי הוביל את המשלחת הישראלית עם הדגל. עכשיו הזמן לתחרויות

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   28.07.12 - 02:50
Getting your Trinity Audio player ready...
ועכשיו לספורט. טקס עוצר נשימה בלונדון (gettyimages)
ועכשיו לספורט. טקס עוצר נשימה בלונדון (gettyimages)

תזכרו את היום הזה, 27 ביולי, 2012. זה היום שבו נרשם עוד פרק בהיסטוריה של המשחקים האולימפיים, כאשר המהדורה ה-30 יצאה לדרך רשמית הערב (שישי) בטקס פתיחה מרהיב באיצטדיון האולימפי החדש בלונדון. 4 שנים אחרי ההצגה עוצרת הנשימה שראינו בבייג'ין, הגיע הפעם התור של הבריטים. וכן, הם עמדו בציפיות ובגדול. מ"ג'יימס בונד" והמלכה, דרך מחווה לקווין ולד זפלין וכלה במצעד המשלחות המרשים. האימפריה מכה שנית.

כ-10,000 מתנדבים לקחו חלק בטקס הפתיחה המושקע, שבויים על ידי הבמאי בעל השם העולמי וזוכה פרס האוסקר, דני בויל. נציגים מ-204 מדינות, נסיכויות, איים וכל מה שאתם רוצים, צעדו על המסלול, כאשר כ-11,500 ספורטאים ישתתפו במשחקים עצמם.

בירת בריטניה היא העיר הראשונה בהיסטוריה שמארחת את המשחקים האולימפיים בפעם השלישית, אחרי שהפעמים הקודמות היו בשנת 1908 ובשנת 1948, שנים ספורות לפני מלחמת העולם הראשונה ואחרי מלחמת העולם השניה. פאריס, בייג'ין, אתונה, סידני, לוס אנג'לס, אמסטרדם, סנט לואיס, אנטוורפן, אטלנטה, סיאול, טוקיו, רומא, מקסיקו סיטי, מלבורן, הלסינקי, מינכן וברלין שאירחו גם הן את האולימפיאדה, מסתכלות יחד עם העולם כולו על לונדון בהערצה.

מתוך 204 המדינות שנציגיהן צעדו על המסלול, יוון הייתה המשלחת הראשונה. הסיבה? פשוט מדובר במסורת ומחווה ליוונים שהחלו את המשחקים האולימפיים עוד בעת העתיקה וגם בעת החדשה, כשהאולימפיאדה הראשונה נערכה באתונה בשנת 1896. לאחר מכן עלו המשלחות לפי סדר ה-ABC. המלכה אליזבת השניה תהפוך לראש המדינה הראשון שפותח את המשחקים האולימפים פעמיים. אליזבת שמשמשת גם כמלכת קנדה (חלק מהכתר הבריטי) הכריזה על פתיחת משחקי מונטריאל 1976. אגב, אביה של המלכה, המלך ג'ורג' השישי פתח את משחקי לונדון 1948.

הטקס הגדול
23:00
, האירוע יצא לדרך עם הפתעה אחת גדולה כאשר זוכה הטור דה פראנס האחרון, בראדלי וויגינס, נכנס לאיצטדיון לקול תשואות ההמונים. ב-23:05, וויגינס צילצל בפעמון הגדול ביותר בעולם וקיבל את פני האולימפיאדה ה-30 בהיסטוריה.
23:09, קנת' בראנה, אחד השחקנים המוערכים ביותר בבריטניה, הקריא שורות משייקספיר. יש יותר קלאסי מזה? ההר שהוקם על הדשא של האיצטדיון מזכיר לנו משום מה את "שר הטבעות". איפה פרודו?
23:25, לאחר מופע שהוקדש למהפכה התעשייתית כשבשיאו הסמל האולימפי הדליק את האיצטדיון כולו, הגיעה המלכה אליזבת' השנייה לאירוע, לא לפני ש"ג'יימס בונד", דניאל קרייג, ליווה אותה תחת האבטחה שלו. ב-23:30 היא נכנסה לאיצטדיון וההמנון הבריטי הושמע.
23:40, הסופרת ג'יי.קיי. רולינג, המחברת של סדרת הספרים המצליחה "הארי פוטר", הקריאה פרק קצר מ"פיטר-פן" כחלק ממופע לציון המורשת הבריטית בסיפורי הילדים.
23:49, רואן אטקינסון, הרי הוא "מיסטר בין" שפך אותנו מצחוק עם קטע מתוך הסרט האלמותי "מרכבות האש".
00:00, להקות "קווין", "רולינג סטונס" ואחרות רבות קיבלו כבוד במחווה מיוחדת ללהקות הגדולות של בריטניה.

מצעד המשלחות הגדול
00:20,
כמיטב המסורת יוון הייתה הראשונה להיכנס לאיצטדיון האולימפי, אחריה נכנסו כל המדינות לפי סדר הא-ב.
00:42, מארחת המשחקים הקודמים, סין, נכנסה לאיצטדיון כאשר נושא הדגל היה שחקן ה-NBA, יי ז'יאנליאן. גם ליו שיאנג הצטרף אליו. סין מציינת בלונדון 60 שנים להופעת הבכורה שלה באולימפיאדות, בדיוק כמו ישראל.
01:09, שניות ספורות אחרי הכניסה של המשלחת האיראנית, הגיע הרגע של ישראל ושל שחר צוברי. מדליסט הארד מהמשחקים האולימפיים בבייג'ין צעד בראש עם הדגל. מספר חברים עלו עם מטפחות שחורות על דש הבגד כדי לציין 40 שנה לטבח י"א הספורטאים באולימפיאדת מינכן ב-1972.
01:15, אוסיין בולט, שרוצה להיות גם הפעם הכוכב הגדול של המשחקים האולימפיים, צעד בראש המשלחת הג'מייקנית והיה חייכני כהרגלו.
01:28, גם המשלחת של פלסטין, שכוללת שלושה ספורטאים נכנסה לאיצטדיון עם נושא הדגל, הג'ודוקא מוחמד אבו רמאליה. בהמשך גם רוסיה עם מריה שראפובה, סרביה עם נובאק דיוקוביץ' וספרד עם פאו גאסול צעדו לתוך האיצטדיון.
01:50, קווין דוראנט, קובי בראיינט והסייפת מריאל זגוניס הובילו את המשלחת של ארצות הברית, השניה בגודלה במשחקים, שתנסה להחזיר לעצמה את הבכורה בטבלת המדליות, אותה איבדה לסינים לפני ארבע שנים (לפי כמות מדליות הזהב).
01:55, האיצטדיון עף לשמיים, כאשר המשלחת הגדולה ביותר נכנסה פנימה - בריטניה. המוזיקה געשה, מיליוני ניירות קונפטי נסקו באוויר ואפילו המלכה התרגשה. האמת? מגיע לה ומגיע להם. טקס למופת.

הדלקת הלפיד האולימפי
02:20, מוחמד עלי והיילה גברסילאסי הובילו לאיצטדיון את הדגל של הוועד האולימפי הבינלאומי. עלי, המתאגרף הגדול בכל הזמנים ואחד הספורטאים המוערכים והאהובים ביותר שסובל ממחלת פרקינסון קשה, עשה מאמצים עצומים כדי לכבד את האירוע בנוכחותו. אחד החלקים המרגשים של הטקס.
02:22, דייויד בקהאם העביר את הלפיד האולימפי, אותו נשא בסירה לכל אורך התמזה, לחותר האגדי סטיבן רדגרייב, שמחזיק בשיא של 5 מדליות זהב ברציפות בחתירה מלוס אנג'לס 1984 ועד סידני 2000.
02:30, רדגרייב העביר את הלפיד לנציגים הצעירים של בריטניה, שאמורים לייצג אותה בריו 2016. לאחר מכן הוא הגיע לרצה למרחקים בינוניים, האלופה האולימפית מאתונה, קלי הולמס וספורטאים בריטים גדולים נוספים בהם דיילי תומפסון. הוותיקים סימנו את הדרך בשתי שורות והצעירים עברו דרכם והם אלו שהדליקו את הלהבה.
02:40, רגע השיא של הטקס, כאשר הלהבה האולימפית הודלקה ועצרה את נשימותיהם של כל הנוכחים באיצטדיון. מיד לאחר מכן לונדון כולה הוארה בזיקוקי דינור.
02:45, פול מקרטני חתם את אחד מטקסי הפתיחה הארוכים בהיסטוריה, אם לא הארוך שבהם, עם השיר של הביטלס HEY JUDE.