$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

דמיון חופשי

שתיהן סיימו כסגניות בליגות שלהן בעונה שעברה, נפרדו מהכוכב הגדול ביותר ונהנות מקהל אדיר באצטדיון ביתי במיוחד. דורטמונד ונאפולי הגיעו לבית המוות מהדרג הנמוך אבל מכוונות גבוה מאוד

אריאל פוקס   18.09.13 - 12:45
Getting your Trinity Audio player ready...
לא עוד ממלאי חורים. מחיטריאן והיגוואין (gettyimages)
לא עוד ממלאי חורים. מחיטריאן והיגוואין (gettyimages)

בעידן שבו בכל עונה איש רב אמצעים רוכש לעצמו קבוצה בתור צעצוע יפה, השימוש במטבע הלשון "קבוצה סימפטית" דועך לאיטו. למרות זאת, המחזור הראשון של ליגת האלופות הצליח להראות שהסימפטיה עדיין קיימת, לפחות במשחק אחד: נאפולי מול בורוסיה דורטמונד.

באופן קצת אבסורדי, שתי הקבוצות שהוגרלו לבית ו' מהדרג הנמוך יותר, הן הקבוצות שגורמות לכך שהבית שכולל גם את ארסנל ומארסיי מסקרן במיוחד. הן אלו שמעוררות את הציפייה וההתלהבות, בטח לעומת חברותיהן בבית המוות. דורטמונד ונאפולי מביאות למשחק ביניהן סיפור. הן אמנם לא נפגשו מעולם, אך הסיפורים שלהם בעלי דמיון רחב שכל אחד טומן בחובו ייחוד משלו.

בעונה שעברה, שני המועדונים סיימו במקום השני בליגות שלהן, ונפגעו משליטה אבסולוטית של באיירן מינכן ויובנטוס. דורטמונד וגם נאפולי הפגינו איכויות גבוהות והציגו כדורגל התקפי משובח - מה שהחזיק אותן לאורך כל העונה שעברה בצמרת - אך לא הספיק להן כאמור בשביל אליפות. בסיום העונה שעברה, חוסר ודאות והרבה תהיות אפפו את שני המועדונים, מה שמוביל אותנו להחלטות ולפעולות המשמעותיות שעשו שם במועד ההעברות.

קונים ומוכרים
 
לאחר שהשתיים נאלצו להיפרד משני שחקנים איכותיים ומרכזיים - מריו גצה שערק לטובת היריבה השנואה ממינכן ואדינסון קבאני שעבר לכסף הגדול של פ.ס.ז' - נדמה היה שהקבוצות נפגעו באופן רציני וייאלצו שוב להוות כינור שני או אפילו שלישי ליריבותיהן. מה שלא נלקח בחשבון זה שלכל את מהן היו תוכניות במגירה. שונות בפועל, אך זהות בתוצאה. כאשר מביטים בתוצאה הסופית עושה רושם שההפך הוא הנכון. לא רק שהן לא נחלשו, הן אף התחזקו וכעת הן מועמדות ראויות לאליפות בגרמניה ובאיטליה ואף מתיימרות להגיע רחוק מאוד בליגת האלופות.
 
"ברצלונה קסמה לי, זה נכון, אבל עבורי זו לא קפיצת מדרגה. דורטמונד היא קבוצה גדולה לא פחות". מי שאחראי על הציטוט הנ"ל הוא מאטס הומלס, שנימק את הישארותו אצל יורגן קלופ, אך הקסם האמיתי הוא שכל אחד בדורטמונד היה יכול לומר זאת ולא היינו מופתעים כלל. כידוע, קלופ הנפלא נשאר ולא לקח חלק במשחק הכיסאות שהתרחש בקיץ האחרון בין המאמנים ברחבי אירופה ולאחר שהצליח לשמור על כל שחקני המפתח שלו משנה שעברה, פרט לגצה, החל המאמן הגרמני ברכש ממוקד והתחזקות במקומות הנכונים.

בדורטמונד רצו קודם כל למלא את החור שהשאיר אחריו גצה בקישור ההתקפי, ועקב כך הם רכשו את הנריך מחיטריאן משחטאר דונייצק. קלופ, שראה אותו מקרוב בשמינית גמר ליגת האלופות מול שחטאר, כנראה התאהב וכעת הוא גורם לכל אוהדי דורטמונד ליפול בקסמו עם 3 שערים ב-4 הופעות. לארמני הבינלאומי יש את כל הכלים לא רק להפוך לשחקן דומיננטי בקבוצה, אלא להשכיח לגמרי את השחקן שעזב אותה בקיץ. על ההשוואות הבלתי נמנעות למריו גצה, אמר מחטיריאן: "הוא טוב, אבל אנחנו שני שחקנים שונים לגמרי".
 
מי שעשוי לעזור לו להפוך את דורטמונד לאיום התקפי עצום הוא פייר אמריק אובמיאנג, שהגיע מסנט. אטיין. לשחקן הודבק הכינוי "ניימאר האפריקאי" גם בשל העובדה שהוא דומה לו מבחינה חיצונית, אך בעיקר מפני שהוא מזכיר אותו על המגרש. אובמיאנג הספיק להראות למה הוא מסוגל לאחר שערך בכורה חלומית בבונדסליגה עם שלושער אדיר והוסיף עוד צמד במחזור האחרון נגד המבורג. קלופ הבין בדיוק איפה היו נקודות החולשה של דורטמונד ופעל לשם פתרונן. צמד השחקנים החדש והנוצץ, יחד עם רוברט לבנדובסקי ומרקו רויס, משלימים את אחת חוליות ההתקפה המאיימות במפעל האירופי.

"יש כסף לבזבז"
 
התוכנית של נאפולי, בניגוד לזאת של דורטמונד, הייתה בניית פרוייקט חדש שלא היה מבייש אף משפחת פשע בעיר הדרומית ומסע רכש מסיבי שלא היה מבייש אף אוליגרך רוסי או שייח' קטארי. מלבד היותו מפיק סרטים מצליח, הבעלים אאורליו דה לאורנטיס הוא גם איש עסקים מהרמות הגבוהות ביותר. הפרוייקט הלא שיגרתי התחיל בעזיבתו של המאמן וולטר מצארי שעבר לאינטר לאחר ארבע שנים מוצלחות במועדון ובמינויו של רפא בניטס, לשעבר אלוף אירופה למי ששכח.

הפעולה הבאה הייתה מכירתו של כוכב העל שלה בשנים האחרונות, קבאני. האורוגוואי הפך למוציא לפועל עם 104 שערים ב-138 הופעות וליקיר האוהדים בעיר הדרומית. הם הכינו פיצה על שם כינויו, "אל מטאדור", והשוו אותו לסמל דרום-אמריקאי אחר של המועדון, דייגו מראדונה. את העזיבה שלו, צפויה ככל שתהיה, לקחו אוהדי נאפולי קשה מאוד - עד שהחל השלב הבא בפרוייקט של דה לאורנטיס - שהודה שהוא יותר שמח מעצוב כי "יש לי 125 מיליון יורו לבזבז".
 
נאפולי רכשה מריאל מדריד את גונסאלו היגוואין עבור 37 מיליון יורו. "פיפיטה" צריך יותר מאשר להצדיק את המחיר ויתרה מכך - את הבחירה בו כמחליף של קבאני. הוא סבל מאוד מהמלחמות על חולצת ההרכב עם כרים בנזמה וחיפש אתגר חדש. ספק אם הארגנטינאי יצליח לספק 40 אחוז משערי הקבוצה, כפי שעשה קבאני, אך הוא בהחלט תחליף ראוי. הפרוייקט המשיך בחיזוק כל חלקי הקבוצה והבאת שחקנים כגון חוסה קאייחון וראול אלביול, דרייס מרטנס המסקרן מפ.ס.וו איינדהובן ופפה ריינה.
 
כשמדברים על דורטמונד ונאפולי, אי אפשר שלא להתייחס לקהלים. שניהם מאוד חמים, מסורים, דוחפים ובעיקר מאוד מפורסמים. כל שחקן שביקר בסיגנל אידונה פארק ו/או בסן פאולו יגיד שזו חוויה בלתי נשכחת. האצטדיונים אינם "יעד תיירותי" כמו בברצלונה, מינכן או מילאנו, האצטדיונים הם היכל קודש עבור האוהדים שמהווים חלק אינטגרלי מהמועדון, והאוהדים תומכים בכל מצב.
 
בין שתי הקבוצות עובר עוד קו אחד זהה, שמוסיף לדמיון בין השתיים. שתיהן מגיעות עם 100 אחוזי הצלחה העונהו כשהן בראש הטבלה בליגה המקומית ובמומנטום מצויין. אחרי המשחק כבר לא נוכל להגיד זאת לפחות על אחת מהן, אבל כפי ששתי הקבוצות מתנהגות סביר להניח שנגיד זאת על שתיהן יחדיו.