אלו ימים מכריעים עבור ליגת הגברים בכדורעף במאבק גדול ומסקרן בין מכבי תל אביב להפועל מטה אשר/עכו. אבל מאחורי הקלעים בהנהלת איגוד הכדורעף מדברים בעיקר על עתיד ליגת הנשים, כאשר על השולחן ההנהלה נמצאת תוכניתו של אריה זלינגר להוציא את בנות נבחרת ישראל מהקבוצות ולפתוח את שערי הליגה לשחקניות זרות. במשאל חסוי שערך אתר ערוץ הספורט, מסתמן כרגע כי להצעתו של זלינגר אין רוב בהנהלת האיגוד והיא לא תתקבל, אך מכיוון שהצבעה על ההחלטה אמורה להיות לקראת סוף חודש אפריל, למאמן הנבחרת יש עוד זמן לנסות לשנות את דעותיהם של אנשי ההנהלה.
המטרה של זלינגר היא שהבנות יהיו איתו בכל ימות השנה לאימונים ויעבדו על פי התכנית שלו, ולא על פי שתי תכניות אימון שמתנגשות בין מאמני הקבוצות לבין הנבחרת, ובעיקר שמה את השחקניות תקועות באמצע. היעדים שמתכוון זלינגר להציב הם אליפות אירופה 2015 (המוקדמות מתחילות במאי), והעפלה למשחקים האולימפיים בריו 2016.
הבעיה שמתעוררת היא שאם הבנות יצאו מהקבוצות הדבר עלול להביא לפירוק הליגה שכן רוב המועדונים לא יכולים להביא שחקניות זרות ללא הגבלה מבחינה כלכלית, וספונסרים לא ירצו לתמוך בקבוצות ללא ישראליות בולטות. מכאן עולה שאלה קריטית - אם תכניתו של אריה זלינגר לא תעבור, האם יבקש להפסיק את הפרוייקט וביחד איתו תלך גם ההשקעה של הספונסר קובי ריכטר? כרגע אין תשובות.
מיכאל קישון, חבר הנהלה ויו"ר הפועל מטה אשר/עכו, העלה הצעה אחרת תחת הכותרת: 'חיזוק האגודות כבסיס לליגת על ונבחרת נשים טובה יותר'. מתוך ההצעה עולה כי לדעתו של קישון צריך לפטר את אריה זלינגר מתפקידו ולקבוע כבר מעכשיו מי יהיה המאמן החדש. בין שאר הדברים קישון מציין כי אגודה שתתאמן בצורה מקצועית לפחות 5 פעמים בשבוע כולל אימוני בוקר תתוגמל כספית, תקציב שיבוא על חשבון התקציב שכרגע מועבר לפרוייקט זלינגר.
"הצעת זלינגר תרוקן מתוכן את פעילות האגודות והחשש שלי כי באוגוסט 2015 נתעורר ללא הנבחרת ועם אגודות מרוסקות, שיצטרכו, במקרה הטוב, להתחיל פעילותם מחדש. במקרה הרע, לא יהיה מי שיקים האגודות מההריסות", ציין קישון בהצעתו.
העתיד לוט בערפל (דייויד סילברמן, איגוד הכדורעף)
זלינגר. לא כולם בעדו
לפני שבוע התכנסה ועדה מיוחדת שמינה האיגוד לבחון את ההצעה של זלינגר, ולידי אתר ערוץ הספורט הגיע פרוטוקול הישיבה. מתוך הפרוטוקול אלו הדברים של מאמן הנבחרת אריה זלינגר: "חייבים לעשות שינויים בכדורעף הנשים. המצב קשה, אין אתגר רציני לשחקניות, במידה ולא יעשה שינוי הבנות החזקות ינסו לעזוב למקומות אחרים (חו"ל). הסיכוי להגיע להישג הוא רק באמצעות הנבחרת. הליגה חלשה והבנות לא בכושר. הצעה ראשונה - יש אפשרות לסגור את הנבחרת ויש לקחת בחשבון כי זה יהיה הפסד כספי לשחקניות וגם האגודות עלולות להיפגע. הצעה שניה – להכריז על שנה אולימפית על מנת ליצור עניין בכדורעף, להציב מטרה רצינית ומאתגרת, במקביל למצוא מקורות כספיים על מנת לחזק את האגודות כדוגמת הטוטו".
אחד הדוברים שהתנגד לתכנית הוא ישראל אשר, מאמן אבן יהודה בה משחקות שתי שחקניות נבחרת, סופי נסטרוב ונסטיה צ'בוטרוב: "אין ספק שהנבחרת מועילה לליגה אך צריך לזכור שהנבחרת לא עזרה למנף את הענף ברמת החשיפה. מה המטרה: משחקים אולימפיים 2016? הסיכויים מאוד נמוכים בגלל רמת השחקניות. במידה והישראליות לא משחקות בליגה אנחנו נרד לליגה השנייה".
בסיכום הדברים של הרשקו נכתב כי "יש פערים גדולים כרגע בין הדעות ויש צורך לקהל החלטות מהירות כי יש להן השלכות כבדות על הקבוצות ועל הנבחרת". יש לציין כי שחקניות הנבחרת עצמן מביעות רצון רב לעבור לשחק תחת הנבחרת בלבד ולעזוב את הקבוצות אך הסיבה היא כלכלית, שכן בנבחרת הן מקבלות משכורות גבוהות מאוד למשך 12 חודשים בשנה בשונה מהקבוצות.