לב סקוריש
עולם הספורט נמצא בחיפוש מתמיד אחרי "היורש". של מראדונה, של ג'ורדן, של בולט. כך גם באתלטיקה הישראלית, שנמצאת בתקופה קשה מאוד בשנים האחרונות מאז פרישתו של אלכס אברבוך ב-2009. ובכן, נדירות הן הפעמים שהספורטאי האגדי מייבא, יוצר ומעצב בעצמו את יורשו. אם עדיין לא שמעתם על קופץ המוט הצעיר לב סקוריש - אז זה הזמן. סקוריש בן ה-18 הוא בן טיפוחיו של אברבוך ומועמד אמיתי להפוך בשנים הקרובות לאתלט הבכיר של ישראל. וכן, גם הוא הגיע אלינו מסיביר, בדיוק כמו אברבוך.
בשנה האחרונה זכה סקוריש במדליית ארד באליפות העולם לקדטים והעפיל לגמר אליפות העולם לנוער לאחר שעבר 5.20 מטרים. שם הוא שילם שכר לימוד ראשון, כשעבר רק 5.10 מ' ודורג במקום ה-12 והאחרון. השנה הקרובה היא שנת מפתח עבור סקוריש, וגם אברבוך יודע זאת. הפוטנציאל העצום של הילד יצטרך להתחיל לבוא לידי ביטוי על פני השטח, וליתר דיוק - מעל הרף.
שיאו של סקוריש עומד כעת 5.22 מטרים והתקווה היא שהשנה הוא יבצע זינוק משמעותי וישפר שיאו לאזור ה-5.40 מטר. אם יעשה זאת, כבר נוכל לחלום בגדול. על פניו נראה כי הסיכויים שיגיעו לריו 2016 יהיו נמוכים, אבל תקוות וחלומות על טוקיו 2020 כבר נעוצים היטב במוחו של סקוריש. ומה עוד מחכה לו בדרך? אליפויות אירופה ואליפויות עולם למכביר. אם אברבוך יצליח להעביר לסקוריש את המסירות, הנחישות והווינריות שליוו אותו במשך שנים, אז הפריצה של חניכו היא רק עניין של זמן. ומי יודע, אולי תשע"ה היא הזמן.
סקוריש, מכוון גבוה (טיבור יגר)
שגיא מוקי, פורץ בכוח (gettyimages)
שגיא מוקי
הג'ודוקא בן ה-22 עבר עונה יוצאת דופן מבחינה אישית, ולמרות שבאליפות העולם לא הצליח לזכות במדליה ויצא מאוכזב, עדיין נראה שיש כאן חומר גולם שעשוי להגיע למלוא הפוטנציאל בריו 2016. מוקי, חניכו של אורן סמדג'ה, זכה במדליית זהב בגראנד סלאם בבאקו, הוסיף מספר מדליות בסבב גביע העולם, ויתרה מכך: עלה למקום השני בדירוג העולמי במשקל עד 73 ק"ג. בענף שבו ישראל חגגה כבר 3 מדליות אולימפיות (יעל ארד, אורן סמדג'ה ואריק זאבי), נראה כי מלבד ירדן ג'רבי - יש תקווה ישראלית נוספת לקראת המשחקים האולימפיים בברזיל וקוראים לה שגיא מוקי.
יכול מאוד להיות שדווקא העובדה שכבר בגילו הצעיר התאכזב מכך שלא הצליח לזכות במדליה באליפות העולם, יכולה לעודד אותו ואת קברניטי הספורט הישראלי, שכן אם פעם שלחנו ספורטאים בגילאי 20 להשתפשף באליפויות גדולות לקראת העתיד, היום ספורטאים בגיל הזה כבר נוסעים במטרה לחזור הביתה עם מתכת על הצוואר.
ניקול טרוסמן
טניסאית השולחן בת ה-18 יכולה לשחזר את ההישג של מריה קרבצ'נקו ולהגיע למשחקים האולימפיים כשהיא בת 20 בלבד. טרוסמן זכתה לפני פחות מחודשיים בשתי מדליות ארד באליפות אירופה לנוער ולפני שנתיים הייתה שותפה לנבחרת אירופה בתחרות גביע היבשות, שם זכתה בשלוש מדליות - בקטגוריה הקבוצתית, קטגוריית היחידות והקטגורייה הזוגית. באותה שנה, 2012, הוכרתה לאלופת אירופה ביחידים ובזוגות.
טרוסמן מסומנת ככישרון ענק כבר מגיל 10, ועשור לאחר מכן, אם אכן הכל יילך כשורה, תמצא עצמה בריו 2016 אחרי שצברה נסיון רב באליפויות בינלאומיות, ומתוך מטרה לצבור נסיון נוסף, אולי בדרך למשחקים האולימפיים ב-2020.
ניקול טרוסמן, בדרך לריו (gettyimages)
דוד גמבורג, יש לו מה למכור (gettyimages)
הדר הלר, הכוח העולה בים (ג'יימס רובינסון טילור)
דוד גמבורג
השחיין שרק בדצמבר יחגוג 22 הוכיח באליפות אירופה בברלין שאפשר לבנות עליו לעתיד. לפני שנה הוא שבר את שיאו של יואב ברוק ב-100 מטר חופשי, ובברלין הוכיח שגם בגב יש לו מה למכור: גמבורג סיים במקום שמיני במשחה ל-100 מטר גב בתוצאה של 54.87 שניות, כבשלב חצי הגמר קבע שיא אישי חדש של 54.76 שניות.
אם בעבר נבחרת השחייה התהדרה באיתן אורבך, יואב גת, גיא ברנע ויעקב טומרקין - נראה שגדל פה שחיין גב נוסף שיכול להגיע לרמות הכי גבוהות. בריו 2016 גמבורג יהיה בן 24, ואחרי שכבר התנסה באליפות אירופה וזכה במדליית ארד באליפות אירופה בנוער - העתיד נראה ורוד במיוחד.
הדר הלר
אם יש ענף, מלבד הג'ודו, שישראל יודעת לטפח בו כישרונות בכל פעם מחדש - זה השייט. הדר הלר בת ה-18, היא הכח העולה בים. הלר, אלופת אירופה וסגנית אלופת העולם בגלשני ניל פרייד, חזרה לפני כשבוע מאליפות העולם לבוגרים - שם צברה נסיון לקראת המטרה האמיתית: מקום בריו 2016.
הלר, קרובת משפחתו של שחר צוברי, שזכה במדליית ארד בבייג'ין 2008, לא תזכה (כנראה) במדליה בריו, אבל אם בגיל 20 תצבור נסיון במעמד המכובד והמלחיץ הזה, יכול מאוד להיות שהספורט הישראלי ירוויח אותה לקראת המשחקים האולימפיים בעוד 6 שנים, כשהיא בת 24.