$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
ליגה סדירה 2024-2025
קבוצה מש’ נצ’ הפסד % נק’
1 הפועל ירושלים 7 6 1
2 בני הרצליה 7 5 2
3 הפועל תל אביב 6 6 0
4 מכבי תל אביב 6 5 1
5 הפועל חולון 6 4 2
6 הפועל גליל עליון 7 3 4
7 עירוני נס ציונה 7 2 5
8 הפועל עפולה 7 2 5
9 מכבי עירוני רמת גן 5 4 1
10 קריית אתא 7 2 5
11 הפועל גלבוע/גליל 7 2 5
12 אליצור נתניה 7 1 6
13 הפועל באר שבע/דימונה 5 2 3
14 הפועל חיפה 6 1 5
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

חולון והפועל: העלויות לשיטור ולשיפוט הזויות

אחרי מחאת הכרטיסים, יש מאבק חדש: הקבוצות זועמות על הסכומים שהן מוציאות לאירוח משחקים

רועי גלדסטון   30.09.14 - 17:00
Getting your Trinity Audio player ready...
העלות מוגזמת? אוהדי הפועל חולון (אלן שיבר)
העלות מוגזמת? אוהדי הפועל חולון (אלן שיבר)

בזמן שבכדורגל האוהדים הם אלה שהכריזו על מחאת כרטיסים, בכדורסל הקבוצות עצמן מתחילות להירתם למאבק בעלויות הגבוהות הנדרשות מהן, לטענתם, כדי לקיים משחקים. הפועל חולון היא זו שהרימה את הכפפה, כשבמועדון מתרעמים על העלויות הגבוהות של הרישום באיגוד הכדורסל, הוצאות השיפוט, הסדרנים והשיטור.

בעקבות כך, בחולוניה רותמים קבוצות נוספות, כמו הפועל ת"א, למאבק להורדת הסכומים, ויעלו זאת על סדר היום בישיבת המנהלת הקרובה. מנתונים שהגיעו לאתר ערוץ הספורט, מתוך תקציב של 6 מיליון שקל, בחולון משלמים 411 אלף לאיגוד הכדורסל על רישום כלל קבוצות האגודה, וכמו כן על הוצאות השיפוט. 311 אלף שקלים נוספים מוצאים מידי שנה עבור הוצאות סדרנים ושיטור, ובסה"כ מדובר ב-12% מכלל תקציב המועדון.

בעלי חולון, שלמה אייזיק, טוען: "מדובר בסכומים הזויים לחלוטין. אני בתחושה שכסף אישי פרטי שלנו ושל בעלי קבוצות אחרות, כסף שמגיע לקבוצות, לאגודות ולקהילה, משמש לכל מיני מטרות אחרות ולכל מיני טרמפיסטים, וזה לא מקדם אותנו לשום מקום. זה מעמיס עלינו הוצאות מיותרות לחלוטין, זה גורם שמעכב ותוקע. בקבוצות שהתקציב שלהן נמוך, זה הופך להיות אחוז משמעותי וזה לא הגיוני. במקום להשקיע בנוער אנחנו משקיעים בשיטור, שיפוט ואבטחה. אין לי בעיה לשלם על שיפוט, אבל אין שום סיבה לשלם פי 4, כשאותו צוות שופט למחרת בליגה לנשים למשל".

אייזיק מתכוון לכך שקבוצה ביתית בליגת העל משלמת כ-13,000 שקל עבור הוצאות שיפוט ומזכירות למשחק אחד, בעוד שבליגת העל לנשים למשל, אותו צוות בדיוק יעלה פחות מחצי הסכום. אייזיק ממשיך: "למה? בעידן של שקיפות, מחאה חברתית ואנשים פרטיים שנכנסים לעולם הספורט, זה מבחינתי הזוי לגמרי".

ידידיה רפפורט, מבעלי הפועל ת"א, מסכים עם אייזיק: "כשאתה מזמין שופטים וחברי מזכירות למשחק אימון אתה משלם 4,180 שקלים. כשאתה מזמין את אותו צוות למשחק ליגה אתה משלם 13,000 שקל. למה? הכדור הוא אחר? משחקים על חצי מגרש?".

עוד אומר רפפורט: "במקרה שלנו הוצאות השיטור והאבטחה גבוהות עוד יותר מקבוצות אחרות בליגה. האחוז שמהוות הוצאות רישום, משטרה ואבטחה הוא גבוה מאוד בתקציב". מדובר ב-450 אלף שקל בשנה שמוקדשים להוצאות שיטור ואבטחה מצד הפועל ת"א, בנוסף לכ-400 אלף שקל על הוצאות רישום ושיפוט. בסה"כ מדובר ב-850 אלף שקלים, שמהווים למעלה מ-12% מתקציב המועדון.

במנהלת הגיבו לדברים: "נושא העלויות של קבוצות ליגת העל בגין איגוד הכדורסל הועלה בישיבת דירקטוריון המנהלת האחרונה על ידי הקבוצות. המנהלת סבורה כי תשלומי אגרות השיפוט, אגרות הרישום ודמי ההעברות הינם מוגזמים וזאת בנוסף לדרישת האיגוד לתשלום של 2 מיליון ש"ח מהמנהלת, כלומר עוד 170 אלף שקלים נוספים מכל קבוצה. יושב ראש המנהלת שמואל פרנקל והמנכ"ל עדלי מרכוס מנהלים על הנושא דיונים מול הנהלת האיגוד במטרה לקצץ בעלויות הכבדות המוטלות על קבוצות ליגת העל".

תגובת איגוד הכדורסל: "כל תשלומי השיפוט הינם כחלק מההסכם עם נציגות איגוד השופטים ועל פי הסיכומים איתם. הסכום המשולם לשופטים מכסה את כל ההוצאות הנלוות של איגוד השופטים ובכך מתאפשרת פעילותו כשירות לקבוצות והמועדונים. באשר לתלונתו של ידידיה רפפורט על הוזלתם של משחקי ההכנה, מדובר במחיר מופחת למשחקי הכנה בלבד במטרה להקל על הקבוצות ואם הוא מעדיף לשלם מחיר מלא גם במשחקי ההכנה נשקול זאת. כדאי לאנשי הקבוצות הבכירות לבדוק מהי עלות השיפוט במדינות כדורסל בולטות ולאחר מכם הם יגלו שבארץ עלות השיפוט זולה מאוד".