בוועד האולימפי השיקו היום (ראשון) פרויקט חינוכי הנקרא "אולימפיזם", שמטרתו היא להטמיע ערכים אולימפיים ובמרכזם - מצוינות, ידידות וכבוד - בקרב תלמידי בתי הספר בכיתות ז'-י'. על הפרויקט יהיו אחראים היחידה לספורט הישגי (בראשות הילה דוידוב) והפיקוח על החינוך הגופני במשרד החינוך. התוכנית מתבססת על התפיסה לפיה ספורטאי צמרת נחשבים מודל לחיקוי ומשפיעים על בני נוער ומבוגרים ומהם ניתן ללמוד ערכים וכישורים כגון שליטה עצמית, דבקות במטרה, התמדה וקבלת החלטות.
"אנחנו מתרגשים לפתוח ולהשיק את הפרויקט "מחנכים לערכים אולימפיים"", אמר מנכ"ל הוועד האולימפי, גילי לוסטיג, "אנחנו שמחים על שיתוף הפעולה עם משרד החינוך. שמנו לעצמנו למטרה לחנך את הילדים, כשהשאיפה היא שכל ילד וילדה ייחשפו לערכים האולימפיים. הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא דרך בתי הספר. נתחיל עם 14 בתי ספר ב-2015, שיהוו פרויקט ניסיוני. המטרה היא להתרחב לכלל בתי הספר כבר בשנת 2016".
עופר שמעוני, המפקח על החינוך הגופני במשרד החינוך, הוסיף: "יש לנו שנים רבות שיתוף פעולה עם הוועד האולימפי, אך הפרויקט הזה מהווה עליית מדרגה. המטרה היא שערכים של מצוינות, ידידות וכבוד יועברו לתלמידים בבתי הספר. יש כאן חינוך דרך הספורט".
גם יעל ארד, המדליסטית האולימפית הראשונה וחברת הנהלת הוועד האולימפי, הוסיפה: "הפרויקט הזה הוא סמן ימני של המאמץ הענק שמושקע בוועד האולימפי כדי לא רק לדבר, אלא בראש ובראשונה לעשות. התוכנית הזו תחדד את המסר שאפשר להצליח ובגדול. לא משנה באיזה תחום".