$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

צפו בביצועים: סטף קרי אלוף השלשות, לאבין הימם בהטבעות

התחרויות באולסטאר 2015 עלו על הציפיות. צלף הווריירס קבע שיא עם 27 נק' בגמר והקדים את קיירי ארווינג. הרוקי של מינסוטה החזיר את ההתלהבות לתחרות ההטבעות במחווה ל"ספייס ג'אם" וסדרת ביצועים לא מהעולם הזה

אור זיו
אור זיו   15.02.15 - 06:40
Getting your Trinity Audio player ready...
בשנים האחרונות אמרו על אירועי השבת באולסטאר, שהם איבדו עניין. אז אמרו. לפנות בוקר (בין שבת לראשון), קיבלנו בברוקלין מופע נהדר של ביצועים, במיוחד בשתי המנות העיקריות. סטף קרי הוכתר לאלוף השלשות, וזאק לאבין ממינסוטה התעופף בענק בדרך לזכייה בתחרות ההטבעות.

תחרות ההטבעות

הליגה החזירה את התחרות לפורמט הישן - נגמרה ההצבעה של הצופים בבית, הכוח חזר לפאנל של 5 אגדות עבר באולם. זה עבד. אמנם התחרות החלה על מי מנוחות, אך ויקטור אולדיפו מאורלנדו (שנכנס למגרש בטוקסידו ושר את "ניו יורק, ניו יורק" של פרנק סינטרה) וזאק לאבין ממינסוטה (שעלה יחד עם שני ראפרים ששרו את שיר הנושא של "ספייס ג'אם") הרימו את הקהל.

אולדיפו ביצע סיבוב של 540 מעלות שהסתיים עם הטבעה מאחורי הראש, בעוד לאבין, שלבש את המדים של מייקל ג'ורדן מהסרט, התעלה כשתפס את הכדור באוויר, העביר אותו בין רגליו והטביע בעוצמה ביד אחת מאחורי הראש. שניהם קיבלו 50 מושלם, ולאבין הגדיל ועשה כשזכה שוב ל-50 בביצוע השני שלו. יאניס אנטטוקומפו איכזב והצליח להשלים רק דאנק אחד, וגם מייסון פלאמלי לא הצליח להקפיץ את הקהל הביתי - ושניהם הודחו.

בסיבוב הגמר, אולדיפו ירה לעצמו ברגל כשלא הצליח לבצע את הדאנק הראשון שלו וקיבל ציון כמעט-מינימלי של 31. אבל לאבין היה בשלו. הרוקי שנבחר במקום ה-14 בדראפט האחרון המשיך להראות יכולת ריחוף מדהימה, ובשני הדאנקים הנוספים שלו סגר עניין. רק בעוד חודש הוא יחגוג 20, ועל כן הוא השחקן השני הכי צעיר שזוכה בתחרות ההטבעות - אחרי קובי בראיינט. אפשר להגיד שתחרות ההטבעות חזרה. אפשר גם להגיד שמהיום אתם מכירים את זאק לאבין.

תחרות השלשות

כבר שבועות ארוכים דיברו על התחרות הזו כבעלת רשימת המתמודדים הכי חזקה אי פעם. ואפשר להגיד שהצלפים עמדו בציפיות ואף התעלו עליהן. לסיבוב הגמר עלו סטף קרי וקליי תומפסון, הספלאש בראד'רס מגולדן סטייט, לצד קיירי ארווינג מקליבלנד. הם נישלו בשלב הראשון את ווסלי מת'יוז, שהשיג 22 נקודות, קייל קורבר והאלוף היוצא מרקו בלינלי (18 כ"א), ג'יי.ג'יי רדיק (17) וג'יימס הארדן (15 בלבד).

תומפסון, שרשם את התוצאה הטובה ביותר בסיבוב הראשון עם 24, לא הצליח לשחזר את ההישג ונעצר על 14 בלבד בסיבוב הגמר. גם ארווינג החטיא יותר מדי פעמים ורשם 17 נקודות. ואז הגיע קרי, שפשוט נכנס לזון - לא משהו שלא ראינו בעבר.

בשלב מסוים, כוכב הווריירס דייק ב-13 זריקות רצופות. בסה"כ הוא סיים עם 27 נקודות מתוך 34 אפשריות, וקבע שיא חדש לתחרות השלשות - למרות שהכוכבית היא שבשנתיים האחרונות נוספו עוד 4 כדורי בונוס שלא היו בשנים עברו. קרי זכה בתואר אלוף השלשות לראשונה בקריירה, אחרי שנכשל בניסיונו לעשות זאת בשלוש השנים שעברו.

אתגר הכישורים

התחרות שמרכזת את מיטב הרכזים בליגה כדי לבדוק מי הכי מיומן ומדויק עם הכדור, הלכה דווקא לשחקן שנחשב למומחה ההגנתי שבחבורה. פטריק בברלי מיוסטון הצליח לחזור מפיגור בסיבוב הגמר מול ברנדון נייט ממילווקי ולגרוף את התואר.

בניגוד לשנים עברו, התחרות לבשה צורה של פלייאוף - שני גארדים התמודדו ראש בראש בכל פעם, עד שנותרו שניים אחרונים. בברלי גבר בחצי הגמר על ג'ף טיג מאטלנטה, בעוד שנייט ניצח את קייל לאורי מטורונטו. בסיבוב הראשון הודחו דניס שרדר מאטלנטה, אייזיאה תומאס מפיניקס, אלפריד פייטון מאורלנדו וטריי ברק מיוטה.

שוטינג סטארס

כנראה שכריס בוש כבר לא יזכה באליפות בלי לברון ג'יימס, אבל לפחות נשארה לו התחרות הזו. הקבוצה של פורוורד מיאמי, שכללה גם את אגדת העבר דומיניק ווילקינס ושחקנית ה-WNBA סווין קאש, זכתה בתואר בשנה השלישית ברציפות. ווילקינס קלע את הסל המכריע מחצי מגרש כשנותרו 3 שניות על השעון.

בגמר, קבוצת בוש ניצחה את זו של ראסל ווסטברוק, שלא הצליחה לקלוע מחצי מגרש בזמן. בסיבוב הראשון הודחו הקבוצות של סטף קרי (ששיתף פעולה עם אביו דל קרי) ושל פול מילסאפ.