בעיטה חופשית טובה מצריכה אומנות, התמחות עילאית בפעולה נקודתית במשחק. אירוע נדיר למדי, אבל מספיק שכיח כדי להיות משמעותי כל כך. הרבה מרכיבים דרושים כדי להפיק אחת כזו. מיקוד, עוצמה, דייקנות, התבוננות, תזמון. כל אלה צריכים להתנקז לכדי תיאום הרמוני בין העיניים לכל חלקי הגוף. מבט, תנופה, פגיעה מדודה וצליל הסוויש המתוק של הרשת.
היו הרבה בועטים גדולים בהיסטוריה, לכל אחד טכניקה ועוצמה משלו. קומאן, רוברטו קרלוס, ריקלמה, צ'ילאברט, זיקו, מראדונה, פלאטיני, מיכאילוביץ', האג'י, בקהאם וז'וניניו. לחלקם קמו יורשים, לאחרים לא. לרגל שבוע ההכרעה של שמינית גמר ליגת האלופות ולאור הבחירות, יצאנו לבחור את 10 הבועטים הפעילים הטובים בעולם.
לא מעט שמות עלו בחיפוש. דויד לואיז, גארת' בייל, אלכסנדר קולארוב, אלסנדרו דיאמנטי, קרלוס טבס, מרקו רויס, וויין רוני, דויד אלאבה, לאסה שונה והקאן צ'להנולו. אליהם אפשר להוסיף כמובן את זלאטן איברהימוביץ', סטיבן ג'רארד, צ'אבי אלונסו, פרנק למפארד ואפילו את אלסנדרו דל פיירו, שעוד לא הודיע סופית על פרישה. אפילו היו שהזכירו את ערן לוי. ולפני שתחפשו אותו בצמרת, כריסטיאנו רונאלדו נשאר בחוץ. עד לפני שנתיים הוא היה באנקר בחמישיה הפותחת. כיום, אחרי 52 החמצות רצופות ודילול אוכלוסיית היונים במדריד, אין לו מה לחפש בפרלמנט שלנו. כמו בכנסת, גם פה אין ממש משמעות לגיל וסיבולת לב-ריאה. אז הוותיקים תפסו את מקומם הראוי.
10. חואן אראנגו (טיחואנה) "אני לא צריך להתחבא מאחורי כריסטיאנו רונאלדו בכל הנוגע לבעיטות חופשיות. אני גם לא צריך להישאר חצי שעה אחרי האימון כדי להתאמן, אלא רק כמה דקות. אני פשוט יודע איך לעשות את זה". כוכב נבחרת ונצואלה כבר בן 34 ובוודאי לא מתחרה בפורטוגלי במיומנויות אחרות, אבל בנושא הזה אין ויכוח. לאחרונה הוא עבר לטיחואנה וגם שם, רחוק מהזרקורים של אירופה, יש לו את אחת הרגליים השמאליות הכי מוצלחות בתבל.
VIDEO
9. פרנצ'סקו טוטי (רומא) הקיסר ידוע בזכות מסירותיו ושעריו תוך כדי תנועה, אבל גם במצב סטטי הוא בין הגדולים. מאז עלה לבוגרים ב-1992 הוא התבסס בבירת איטליה כתותחן אמיתי. מסובב כשצריך, מקפיץ מעל החומה או יורה דרכה כשהוא מזהה פירצה. מכונת שערים, גם במצב חופשי.
VIDEO
8. כריסטיאן אריקסן (טוטנהאם) אין לו את הנתונים הכי טובים, אבל בכל פעם שהכדור מונח לפניו בטווח של 30 מטרים או פחות מהמטרה השוער שמנגד מחסיר פעימה. תעוזה יוצאת דופן מכל עמדה, בטחון עצמי גבוה, מקוריות יוצאת דופן ורגל ימין שמסוגלת למסור פס מדויק לחיבורי הקורות. יש שקוראים לו בקהאם החדש, אבל הכינוי "הדינמיט הדני" פשוט תפור עליו.
7. סבסטיאן לארסון (סנדרלנד) הוא עבר שתי תקופות בצורת לא נעימות וגם כעת מדשדש מעט, אבל מבחינת מספרים אין אף אחד שמנצח אותו בפרמייר-ליג. מעבר לאחוזי ניצול גבוהים (8.6% בשנה שעברה), הקשר השבדי התברר כמדויק ביותר בליגה. גם המרחק הממוצע של החטאותיו הוא הקרוב ביותר למטרה, זווית הפספוס מזערית והחסימות הרבות מיוחסות גם לכדורים שהיו בדרכם לרשת. מעבר לכך, הוא אולי האומן המובהק ביותר. זה שבניגוד לחבריו לרשימה אינו כוכב גדול באף קנה מידה, אבל מומחה בתחומו.
6. אלבארו רקובה (נאסיונל) הקלאסיקו של אורוגוואי, נאסיונל נגד פניארול. 5 דקות בתוך תוספת הזמן. לחץ היסטרי ביציעים. כולם ידעו שזה יכול להיות כדור של אליפות. כולם, לטובה או לרעה, הגיבו בהתאם כשגילו כצפוי שזו הבעיטה שהכריעה עונה שלמה. זה קרה בנובמבר האחרון. אלבארו רקובה, שחוגג היום את יום הולדתו ה-39, היה האיש מאחורי הכדור. כמו בימים הגדולים באינטר, הוא לא איבד את הטאץ'. גם כיום יש לו את אותה מיומנות מדהימה של בעיטה במהירות אדירה שעולה ויורדת תמיד למקום הנכון. מ-30 מטרים בחזית, מהאגף ואפילו מדגל הקרן. הוא כבר מוצא את הדרך פנימה.
VIDEO 5. הקאן צ'להנולו (לברקוזן) הכוכב העולה של עולם הבעיטות החופשיות נולד בגרמניה, משחק בנבחרת טורקיה ומככב במדי לברקוזן. בסך הכל בן 21 וכבר מתבסס כקילר החד ביותר בתחום. בלי גינונים מיוחדים וללא סיבובים מפותלים, צ'להנולו פשוט מנסה לקחת מה שנותנים לו. והוא יודע לעשות זאת עם 7 כיבושים ממצב נייח בשנה וחצי האחרונות. כל שריקה לכדור חופשי היא הזדמנות והוא כל כך טוב בזה, עד שלא חשש לגלות: "הכוח שלי הוא במציאת הפינה השמאלית העליונה". זה לא אומר שמישהו מצליח לבלום את הכדורים שמגיעים לשם.
4. ליונל מסי (ברצלונה) במשך כמה שנים היה נראה שברצלונה ניחנה בכל טוב, מלבד בועט מהטופ העולמי. רונאלדיניו עזב, דני אלבס שיגר כדורים ליציע וצ'אבי ריחם עם מסירות לעבר השוער. ואז מסי חזר מחופשת הקיץ עם כשרון חדש. הכדורגלן הטוב בעולם, שבמשך השנים הוסיף לעצמו כוח, מסירה משופרת, נגיחה טובה ורגל ימין מסוכנת, הפך לאחד הבועטים הגדולים ביותר עם רגל שמאל שמאיימת מכל טווח. פעם ימינה, פעם שמאלה, פעם גבוה ופעם שטוח. יכולת סיבוב מבריקה, אמונה שהכל אפשרי ובעיקר דומיננטיות בתחום שהופכת אותו לאגדה שהוא גם במצבים נייחים.
VIDEO
3. רוג'ריו סני (סאו פאולו) הוא בן 42. הוא מעולם לא שיחק במועדון אחר. והוא שוער. כן, אחד הבועטים הטובים בעולם בכלל אמור להתמחות בעצירת כדורים. השוער הסקורר בהיסטוריה (125 שערים, בינתיים) כבר הבקיע 59 פעמים ממצב נייח שאינו פנדל והפך לאגדה. בניגוד למצופה, סני לא כובש בכוח אלא בטכניקה. הוא מנצל את היכרותו עם תגובות השוערים ומצליח להשחיל את הכדורים בדיוק לנקודה אליה היריב עם הכפפות לא מסוגל להגיע.
VIDEO 2. רונאלדיניו (קרטארו) מה, הוא עוד לא פרש? התשובה היא לא, למרות שהוא לא בדיוק עובד קשה. דיניו חוגג השבוע את יום הולדתו ה-35 ובעיקר... ובכן, חוגג. ועדיין, הוא לא איבד את מגע הקסם המופלא שלו. כיום הוא לובש את החולצה מספר 49 של קרטארו המקסיקנית ומקשית את הכדור באותה אמנותיות שהכניעה את סימאן במונדיאל 2002. תענוג לעיניים.
1. אנדראה פירלו (יובנטוס) פנדל מחוץ לרחבה, קוראים לזה אצלנו במערכת בכל פעם שנשרקת בעיטה חופשית לזכות יובנטוס. אבל מי אנחנו שנדבר על המאסטרו? הנה מה שאמר עליו אשף השיגורים הגדול מכולם ז'וניניו: "פירלו הוא שד הבעיטות החופשיות. הוא לא רק העתיק במדויק את הבעיטה שלי, אלא גם שיפר אותה. אם הייתי עדיין משחק, הייתי מנסה ליצור איתו קשר ולבקש ממני שילמד אותי את הטכניקה שלו". דיינו.
VIDEO ואולי הבועט הטוב ביותר בכלל לא מגיע מליגה גדולה. אולי הוא אפילו לא כדורגלן. גם לא קרוב להיות ספורטאי. לבחור ההולנדי בן ה-19 הזה קוראים באס ואן בלזן. לטענתו, אף שוער לא מסוגל לעצור את הבעיטות שלו. אחרי שתצפו בסדרת הביצועים שלו, תגלו שאסור לבחור רק על פי הקנקן
VIDEO
אז במי אתם בוחרים? טקבקו לנו את הדירוג שלכם