$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

תופס פיקוד

יחד עם אוגו, וואקמה הפך את הפועל ב"ש ל"הכלאה בין קבוצת כדורגל לקבוצת פוטבול אמריקנית". האם הילד הרזה והדחוי מלאגוס, המכונה המפקד, יכול להוביל אותה לבתים?

רועי זריהן, שליח ערוץ הספורט לגלזגו   17.08.16 - 15:45
Getting your Trinity Audio player ready...

בהפועל באר שבע לא חסר כישרון, וגם מדובר בקבוצה מאומנת וממושמעת ברמה גבוהה, אבל אחת התכונות הבולטות ביותר שלה היא העוצמה הפיזית. "זו הכלאה בין קבוצת כדורגל וקבוצת פוטבול אמריקנית", תיאר זאת אלי אוחנה לפני המשחק מול סלטיק. כמעט כל שחקן בסגל של ברק בכר ניחן ביכולות פיזיות, בטח בהשוואה ליריבים בארץ, ומעל כולם נמצאים ג'ון אוגו וטוני וואקמה.

  • ב-21:45 ב-5SPORT: סלטיק מול ב"ש בפלייאוף האלופות

"כשטוני היה ילד הוא היה רזה מאוד", נזכר חבר ילדות של הקיצוני הבאר שבעי. הסיפור של וואקמה, ילד סנדוויץ' בין תשעת אחים, מתחיל לפני קצת יותר מעשר שנים בלאגוס, ניגריה. באותם ימים החליט מועדון צנוע מדנמרק העונה לשם ויילה להקים אקדמיה בעיר. וואקמה, אז בחור צעיר בן 17 שמעביר את הזמן במועדון מקומי, זיהה את ההזדמנות והגיע להיבחן. הבעיה היא שמנהל האקדמיה טען שהוא רזה מדי. "לא תוכל לשחק באירופה", הוא הטיח בפניו, "אין לך מה לחפש כאן".

אבל הנער הרזה לא ויתר והצליח לשכנע את המנהל הקשוח להעניק לו הזדמנות. יום למחרת הוא הגיע לאימון, ודווקא במרכז הקישור הרשים. המנהל נותר המום ומשם המעבר לקבוצת האם בדנמרק היה קצר מאוד. מה שהרבה אנשים לא יודעים, זה שכבר קודם לכן, כבר כשהיה בן 16 וחצי, וואקמה כמעט והגיע לליגת העל כשבני יהודה גילתה עניין בו עניין. בסופו של דבר בשכונה העדיפו שלא להחתים ובגיל 18 טוני החל במסע האירופי שלו. מדנמרק הוא התגלגל לרומניה וב-2013 הגיע בסופו של דבר לישראל, להפועל רעננה.

אצל חיים סילבס זה היה וואקמה ועוד עשרה. הניגרי היה בלתי ניתן לעצירה ואחרי חיזורים ממושכים ותשלום של 600 אלף יורו, אלונה ברקת השיגה את מבוקשה. אבל ההתחלה לא הייתה קלה. הניגרי התקשה להתאים את עצמו למציאות החדשה. בזמן שרעננה התבססה ברוב המשחקים על מתפרצות ועל השטחים הרבים שהשאירו היריבות, לפתע לחלוץ נהיה צפוף. "בהתחלה טוני נראה קצת כמו בלוף", מספר חבר לקבוצה.

בתחילת העונה שעברה בכר עוד ספסל את הניגרי, אבל אז הגיע המחזור החמישי ודברים החלו להשתנות. למעשה וואקמה נכנס לספרי ההיסטוריה של ב"ש עם השער הראשון שנכבש בטרנר, נגד מכבי פתח תקווה. הוא לקח את היכולות פיזיות שלו והפך לאחד משומרי הכדור הטובים בישראל. "טוני יכול לשים על עצמו שני שחקנים ולרוץ כשהם על הגב שלו. הוא בלתי ניתן לעצירה כשהוא עם הכדור", מספר חבר לחדר ההלבשה.

לצד העליונות הפיזית של "הילד הרזה" מניגריה, הוא שידרג גם את הטכניקה שלו ובבאר שבע אומרים שביום שוואקמה ישפר את יכולת הכיבוש שלו, הוא יהפוך לנשק הכי קטלני בכדורגל הישראלי. "זה אולי הדבר היחיד שהוא לוקה בו, אבל על סמך ההיכרות שלי איתו, זה רק עניין של זמן עד שגם זה יקרה", מספר אחד מאנשי הצוות המקצועי של האלופה.

את העונה הזאת וואקמה פתח בצורה מפלצתית. הוא נראה חזק יותר, טכני יותר וממושמע יותר. נדמה ש"המפקד", כך הוא מכונה בבאר שבע בגלל תנועת ההצדעה שלו לאחר כיבוש שערים, רק הולך ומשתפר ממשחק למשחק ועל זה בדיוק בונה האלופה לקראת המשחק מול סלטיק. שהילד "הרזה" מלאגוס ישים על עצמו שני סקוטים בירוק-לבן בדרך לעוד בישול או שער שיכול להיות שווה לא פחות מ-60 מיליון ש"ח למועדון.