במהלך עונת 2014/15 שלחה ארסנל צוות סקאוטים על מנת לעקוב אחרי שחקן ההתקפה המעניין של באייר לברקוזן, יונג מין סון. הדרום קוריאני היתל בהגנות הבונדסליגה עם הופעות מרשימות, וארסן ונגר היה בטוח כי סון יכול להתאים את עצמו לרמה של הפרמייר ליג. בפנקסי הסקאוטים שהוגשו למאמן הצרפתי צוינו כל המעלות של הקיצוני.
הדו"ח שהגיע לידיו של המנג'ר הצרפתי היה מרשים מאוד, אך ארסנל לא פעלה מספיק מהר על מנת להחתימו. מי שכן פעלה מהר בסופו של דבר וביצעה מחטף לדרום קוריאני, הייתה יריבתה העירונית של ארסנל, טוטנהאם. התרנגולים היו מרוצים כי תמורת 22 מיליון ליש"ט מאוריסיו פוצ'טינו קיבל לידיו שחקן התקפי בעל פוטנציאל להפוך לנשק התקפי כמעט מושלם. "הוא יכול לשחק במרכז, באגפים, מתחת לחלוץ.
"מבחינתי, זו הצלחה גדולה להחתים שחקן בעל פרופיל כמו של סון", ניתח פוצ'טינו את הרכש החדש שלו. תג המחיר (שנשמע מגוחך נכון לכתיבת שורות אלה) הפך את יונג מין סון לשחקן האסיאתי היקר ביותר בכל הזמנים.
פורח. פוצ'טינו (getty)
"לא מספק מספיק כותרות"
כשמגיע שחקן זר לאנגליה, התקשורת המקומית האובססיבית מיד בוחנת את פרופיל השחקן מכל זווית. העבר שלו, נקודות התורפה, מה הוא אוהב יותר ומה פחות. כמנהג כלי התקשורת הצהובה, אחת המטרות העיקריות היא לנסות להוציא שחקנים מאיזון. מה יכול להיות טוב יותר מהשחקן האסיאתי היקר בכל הזמנים? אך סון, שהגיע לאנגליה באוגוסט 2015 הוא "אחד השחקנים הגרועים ביותר לתקשורת האנגלית".
כפי שתיאר זאת אחד העיתונאים שמסקרים את טוטנהאם באופן צמוד. העונה הראשונה באנגליה הייתה לא פשוטה עבור הדרום-קוריאני. למרות הפתיחה המרשימה שכללה צמד נגד קראבח בליגה האירופית, הוא נפצע ולא תמיד שיחק בהרכב הראשון של פוצ'טינו. בעונתו הראשונה, סון צבר 28 הופעות ליגה בהם הצליח לכבוש ארבעה שערים ולהוסיף עוד בישול אחד. מאחר שלא ביסס את מעמדו כשחקן הרכב בטוטנהאם בעונה הראשונה, התקשורת האנגלית חיפשה כותרות על חשבונו, אך הקיצוני פשוט לא סיפק את הכותרות.
יונג מין המשיך לעבוד קשה, להתמיד והמתין בסבלנות עד ההזדמנות הבאה, בעונה השנייה. את ההזדמנות הבאה, סון לא פספס. בדיוק להפך, הוא הציב לעצמו רף גבוה ורשם על לעצמו עונה שנייה מצוינת. מי ש'לא סיפק מספיק כותרות' היה מרוח על כותרות העיתונים ששיבחו את היכולת הנפלאה של יונג מין. סון סיים את העונה כשהוא נבחר פעמיים ל'שחקן החודש' של הליגה, כשבאמתחתו 14 שערים ו-6 בישולים ב-34 הופעות.
בלי אגו. פוצ'טינו (getty)
אבא ביקש להשתמש בשתי הרגליים
האיכויות של סון הם כל מה שמאמן היה רוצה. את האמירה הקלישאתית 'אשחק איפה שהמאמן שלי מבקש' הפך סון למציאות. הדרום קוריאני תיפקד בלא פחות משש עמדות שונות. היכולת של הקיצוני להשתמש בשתי הרגליים היא מרשימה ומעניקה לו יתרון גדול כשהוא מסוגל לתפקד בשני האגפים בצורה דומה. הדמות החשובה ביותר בקריירה של סון, היא אביו. מגיל קטן, האב חונך את בנו לאורך הדרך, והוא זה שהתעקש עם יונג מין להתעכב על השימוש בשתי הרגליים. "אבא שלי תמיד הסביר לי ששחקן התקפה טוב צריך להשתמש בשתי הרגליים", שיחזר סון.
לצד השימוש היעיל בשתי הרגליים, הדרום קוריאני מאפשר גמישות טקטית מדהימה למאוריסיו פוצ'טינו. הגיוון והיכולת להחליף עמדות תוך כדי תנועת המשחק הוא יתרון משמעותי. סון מגיע מימין, משמאל או מהמרכז. הוא מסוגל לשחק לעומק ולחרוש את האגף. ארסן ונגר, מאמן ארסנל, היה בטוח כי יונג מין סון ישתלב בצורה נפלאה בפרמייר ליג – ואחרי קצת יותר משנתיים באנגליה, כשהוא בעיצומה של עונתו השלישית, אין לאף אחד ספק שוונגר צדק. "שיחקתי עם פארק ג'י סונג, ואני יכול להגיד שהם מאוד דומים", ניתח פיל נוויל. "יש להם תכונות דומות במשחק שלהם. הגישה שלהם נהדרת וחיובית. הדבר הבולט ביותר הוא האנרגיה שהם מעניקים לקבוצות שלהם".
פארק ג'י סונג נחשב לגדול השחקנים האסיאתיים בפרמייר ליג, סונג זכה בתארים עם מנצ'סטר יונייטד, ואף כבש 19 שערים. "אני חושב שפארק היה קבוצתי יותר וסון הוא שחקן ישיר יותר", ניסה נוויל להפריד. ובכן, הסטטיסטיקה מלמדת כי שחקן העבר האנגלי צדק. רק במחזור האחרון כבש סון את שערו ה-20 במסגרת הפרמייר ליג וחלף על פניו של 'פארקי'. בכך, הפך יונג מין סון לשחקן האסיאתי שכבש הכי הרבה שערים במסגרת הליגה האנגלית, ובגיל 25 הרגל עוד נטויה.
לא פחד מעבודה קשה (getty)
האמון של פוצ'טינו משתלם
מאוריסיו פוצ'טינו מאמין בכוכב האסיאתי שלו ומודע לכל היתרונות שלו. "במחזור האחרון שוב הוכח כמה סון חשוב עבור טוטנהאם", ניתחו באנגליה. "התרנגולים שוב היה בלחץ, וסון תיפקד תחתיו בצורה נפלאה". שער הניצחון נגד קריסטל פאלאס במחזור הקודם היה המשך ישיר ליכולת הטובה שהוא מציג מתחילת העונה.
סון נראה מאוד ממוקד, והמספרים מגבים אותו. ב-10 הופעות במסגרת הליגה, הקיצוני הבקיע שני שערים ויצר לחבריו 8 הזדמנויות הבקעה. סון מדייק ב-87% מהמסירות שלו, ואחוזי הדיוק שלו בבעיטה גבוהים, 58% במספר.
הדרום קוריאני כבש בפרמייר ליג נגד ליברפול, נגד צ'לסי בדרבי ונגד מנצ'סטר סיטי. בדרבי נגד ארסנל, הוא עדיין לא כבש. לנצח את ארסנל, זוהי ללא ספק מטרה עילאית עבור החניכים של המאמן הארגנטיני. בכל מערך בו יבחר פוצ'טינו לפתוח, הוא יוכל לשלב את סון – והקיצוני יוכל לגמול לו על כך. בכל זאת, הגיע הזמן שהאמון של פוצ'טינו בקיצוני שלו יתממש מול ונגר, זה שלא מיהר להחתימו.
פוצ'טינו הרוויח (getty)