בווידאו: הניצחון של הפועל ירושלים על ב"ש
הקרב על שיטת ההכרעה בליגה מגיע למנהלת הליגה: דירקטוריון המנהלת יתכנס ביום ראשון הקרוב לדיון ראשון לשנת 2019, שבמרכזו תעלה לדיון סוגיית סיום הפיינל פור והמעבר לסדרות בחצי הגמר ובגמר החל מהעונה הבאה.
על פי הערכה ראשונית, קיים רוב במנהלת למעבר לסדרות. בישיבה הדירקטורים צפויים לדון על סוג הסדרות שיתקיימו, כאשר אחת האפשרויות המרכזיות הן לסדרת גמר של הטוב משלושה משחקים, במקום סדרה של הטוב מחמישה שהיתה נהוגה בעבר. בתוך האפשרות הזאת, תיבחן הצעה לקיים את המשחק הראשון אצל הקבוצה שלא השיגה יתרון ביתיות, וזאת כדי להטיב עם הקבוצות החלשות יותר.
נושא נוסף שהדירקטוריון יידרש אליו במידה שיוחלט על מעבר לסדרות, הוא שינוי מבנה הליגה כך שהעונה הסדירה תהיה מורכבת משני סיבובים ופלייאוף עליון ותחתון, וזאת במקום שלושה סיבובים כיום.
הדיון מגיע על רקע דרישה הולכת וגוברת מצד הקבוצות הגדולות וקהלי האוהדים לחזור לשיטת הסדרות. במנהלת רוצים כבר זמן רב לחזור לשיטת הסדרות, בעיקר כדי להגביר את החשיבות למשחקי הליגה הסדירה.
עוברים לסדרות? (אלן שיבר)
הפיינל פור הינה שיטה שנויה במחלוקת בכדורסל הישראלי. לאחרונה תקפו אוהדי מכבי ת"א את שמואל פרנקל במהלך משחק היורוליג מול בודצ'נוסט בנושא. אוהדי הקבוצה התלוננו בפניו על החוקים שלטענתם מיועדים לפגוע במכבי (חוק רוסי, שיטת הפיינל פור), זאת לצד אמירות של ניקולה ווצ'יץ' נגד המנהלת בראיון לערוץ הספורט. בזמן המשחק הרוחות אמנם נרגעו לאחר התערבות של שמעון מזרחי, אבל פרנקל לא נשאר חייב ותקף חזרה בחשבון הטוויטר שלו ובמסיבת עיתונאים מיוחדת בנושא במהלכה אמר כי הוא אינו בעד המשך קיומו של הפיינל פור.
טרם שיטת הפיינל פור, מכבי ת"א שלטה ללא עוררין בליגת העל, כשהיא הפסידה אליפות אחת בלבד ב-38 שנים (לגליל עליון ב-1993). בעקבות כך, החליטה מנהלת הליגה לחפש שיטה חדשה על מנת להגדיל את התחרותיות והנחילה זאת בעונת 2005/06. כבר אחרי שנתיים ניתן היה להבחין בהבדלים עם האליפות של הפועל חולון, כשלאחר מכן הוכתרו חמש אלופות בעשר עונות. גם מכבי ת"א לא נשארה חסרת כל וזכתה בחמש אליפויות בזמן השימוש בשיטה.