עונת הכדורגל אמנם הסתיימה, אבל מי שחשב שהפגרה תהיה נטולת אירועים ספורטיביים, טועה. גם ללא מונדיאל, יורו או אולימפיאדה, קיץ 2019 יהיה מלא באירועי ספורט מסקרנים מכל רחבי העולם. הנה הצצה למה שיהיה לעונה החמה להציע עבורכם:
23.5 עד 15.6: אליפות העולם עד גיל 20 בכדורגל
"המונדיאליטו", שנערך השנה בפולין, כתמיד יהיה הזדמנות מעניינת לבחון את כשרונות המחר. בין השמות המעניינים שצפויים לקחת חלק בטורניר: השוער אנדריי לונין (אוקראינה), ששייך לריאל מדריד והושאל העונה ללגאנס, החלוץ טימותי וויאה (ניגריה) שמשחק בפאריס סאן ז'רמן, וגם אדוארדו גררו (פנמה) שמשחק כיום בקבוצת הנוער של מכבי תל אביב.
26.5 עד 9.6: רולאן גארוס
אליפות צרפת הפתוחה מתקיימת גם השנה, כשמעל מגרשי החימר תצוף השאלה המסקרנת: האם השנה מישהו יצליח לנשל את האלוף הנצחי, רפאל נדאל מהתואר? לספרדי יש 11 זכיות ב-14 הטורנירים החל מ-2005, כולל שתי זכיות רצופות בשנתיים האחרונות.
5.6 עד 9.6: חצי גמר וגמר ליגת האומות (שידורים ישירים בערוץ הספורט)
הטורניר החדש של אופ"א מגיע לשלבי ההכרעה שלו, עם משחקים שייערכו בפורטוגל. בחצי הגמר תיפגשנה המארחת עם שוויץ, ואנגליה עם הולנד להכרעה על שתי הקבוצות שתגענה לגמר, ב-9 ביוני באצטדיון דרגאו בליסבון. האם נראה תואר ראשון לנבחרת אנגליה מאז 1966?
7.6 עד 7.7: מונדיאל הנשים בכדורגל
האליפות השמינית שבפיפ"א מארגנים במגזר הנשי תיערך השנה בצרפת. האצטדיון העצום של ליון יארח את חצאי הגמר והגמר, בעוד משחק הפתיחה יתקיים בפארק דה פראנס בפאריס. ארצות הברית תנסה להגן על תוארה, בטורניר בו לראשונה גם כן ייעשה שימוש במערכת ה-VAR.
פרנקי דה יונג. הולנד מחכה לכם בליגת האומות (getty)
14.6 עד 30.6: המשחקים האירופיים במינסק (שידורים ישירים בערוץ הספורט)
אחד האירועים הגדולים ביותר עבור אלו שמכוונים להגיע לאולימפיאדת טוקיו 2020. בסביבות ה-4,000 ספורטאים מ-50 מדינות (רק אירופאיות) ייאבקו על מדליות ב-15 ענפי ספורט שונים, כולל ג'ודו, אופניים, בדמינטון, התעמלות קרקע ומכשירים והתעמלות אומנותית. המשלחת הישראלית השופעת מונה תשעה ג'ודאים, לצד לא מעט ספורטאים בענפים רבים אחרים. בפעם הראשונה שמשחקים אלו התקיימו (באקו 2015), ישראל חזרה עם 12 מדליות.
14.6 עד 7.7: קופה אמריקה
הטורניר הנפלא של מדינות דרום אמריקה (שהשנה גם יכלול את יפן וקטאר) יהיה ה-46 במספר אי פעם. השנה הוא ייערך בברזיל בשישה אצטדיונים, ביניהם הגדולים במדינה, כשחמישה מהם אירחו משחקים במונדיאל 2014. המארחת תנסה להעניק לקהל הביתי קצת נחת אחרי טראומת ה-7:1 לפני חמש שנים, אבל אסור לשכוח שגם ליונל מסי יהיה שם, והוא רוצה יותר מתמיד להותיר חותם על נבחרת ארגנטינה כדי להסיר את הקוף מהגב.
16.6 עד 30.6: יורו עד גיל 21 כדורגל
כמו בכל שנתיים, הנבחרות הצעירות הטובות ביבשת תילחמנה על תואר אליפות אירופה, שתיערך השנה בצפון איטליה ובאצטדיון הצנוע של סן מרינו. טרם פורסמו הסגלים, אך לא מעט שמות חמים עשויים להגיע על מנת להראות שהם ראויים לבמות הגדולות. גרמניה היא האלופה המכהנת, וגם קיבלה הגרלה יחסית נוחה בשלב הבתים. גם כאן, ה-VAR יהיה זמין לשופטים לראשונה אי פעם.
21.6 עד 19.7: גביע אפריקה לאומות (שידורים ישירים בערוץ הספורט)
החגיגה של היבשת הענקית תתקיים השנה במצרים, אחרי שהאירוח עבר מקמרון, האלופה המכהנת, שהודיעה כי לא תצליח להשלים את ההכנות של האצטדיונים. לראשונה הטורניר יכלול 24 נבחרות, והוא גם ייערך בחודשי הקיץ ולא החורף. שמות גדולים כמו מוחמד סלאח, סאדיו מאנה וחאקים זיאש אמורים לככב. כמו כן, נבחרות מדגסקר, בורונדי ומאוריטניה ינצלו את הרחבת הטורניר ל-24 קבוצות ויקיימו הופעת בכורה במעמד, כשגם טנזניה תשתתף, לראשונה מאז 1980.
עד לאן סלאח ומצרים יגיעו באליפות אפריקה? (getty)
1.7 עד 14.7: טורניר ווימבלדון (שידורים ישירים בערוץ הספורט)
קצת אחרי הרולאן גארוס, ייצא לדרך טורניר הטניס הוותיק בעולם, ואחד החשובים והיוקרתיים שבהם. מי שיהיה במוקד הוא רוג'ר פדרר, שקצת לפני יום הולדתו ה-38 ינסה להניף את התואר בפעם התשיעית בקריירה ולהתבסס כשיאן הזכיות של המפעל. שם בולט נוסף הוא כמובן המדורג ראשון בעולם, נובאק ג'וקוביץ', שזכה ווימבלדון בארבע מתוך שמונה השנים האחרונות, ויוכל להשלים זכייה חמישית ושנייה ברציפות.
6.7 עד 28.7: הטור דה פראנס (שידורים ישירים בערוץ הספורט)
המהדורה ה-104 של מרוץ האופניים היוקרתי בעולם תצא לדרך בבריסל, לכבוד 50 שנה לניצחון הבכורה של אדי מרקס בחולצה הצהובה ויסתיים כעבור 3,460 קילומטרים ו-21 קטעים בשדרות השאנז אליזה בפאריז. הטור יעבור בשלושה רכסי הרים: הווז', הפירנאים והאלפים. כריס פרום, שהפסיד בשנה שעברה לבן קבוצתו גיירנט תומאס, ינסה לזכות בתואר בפעם החמישית בקריירה ולהשתוות לארבע אגדות שעשו זאת לפניו: ז'אק אנקטיל, מרקס, ברנרד הינו ומיגל אידוראין.
12.7 עד 28.7: אליפות העולם בשחייה (שידורים ישירים בערוץ הספורט)
תחרות השחייה החשובה ביותר בעולם מחוץ לאולימפיאדה תצא לדרך בגאוונגז'ו, אבל לא בעיר הסינית שמוכרת לנו בזכות ערן זהבי ודיא סבע, אלא זו שבדרום קוריאה. באליפות יתקיימו משחים בבריכות אולמפיות בשחייה, קפיצה למים, קפיצה למים מגובה, שחייה במים פתוחים, שחייה צורנית וכדורמים. במהלך החודש, ינסו השחיינים הישראלים לקבוע את הקריטריון להשתתפות בתחרות.
13.7 עד 21.7: אליפות אירופה בכדורסל לנבחרות עתודה (שידורים ישירים בערוץ הספורט)
אחרי הזכייה הסנסציונית של ישראל בשנה שעברה, אליפות אירופה נוחתת בארץ יחד עם כל הכוכבים העתידיים של הענף. האלופה המכהנת של אריאל בית הלחמי תפתח את דרכה מול סרביה החזקה ב-13 ביולי, תפגוש למחרת את איטליה ותחתום את שלב הבתים מול אוקראינה ב-18 ביולי.
הבית הישראלי יצטלב (1 נגד 4, 2 מול 3 וכו') עם הבית בו ישחקו טורקיה, צרפת, מונטנגרו ובריטניה. המנצחת במשחק הזה תעלה לרבע הגמר והמפסידה תרד למשחקי דירוג 9-16 ממנו 3 האחרונות ירדו לדרג ב'.
מי יסיים ראשון בטור דה פראנס? (getty)
23-24.7 עד 28-29.8: מוקדמות ליגת האלופות (שידורים ישירים בערוץ הספורט)
עוד לא הספקנו להתאושש מחגיגות הזכייה של ליברפול, וליגת האלופות כבר מתחילה מחדש. אלופת ישראל, מכבי תל אביב, תיכנס לתחרות בסיבוב השני, שם תהיה לא מדורגת וצפויה לפגוש יריבה חזקה, דוגמת פ.צ. קופנהאגן, דינמו זאגרב או סלטיק (ההגרלה ב-18 ליוני). יחד עם זאת, הצהובים יקוו להגיע לפחות לפלייאוף (שיבטיח מקום בשלב הבתים בתחרות אירופית כלשהי: בליגת האלופות אם תעפיל, בליגה האירופית אם תודח).
בסוף אוגוסט, כשהשלב יסתיים, נדע מי תהיינה 32 הקבוצות שיאיישו את שלב הבתים, שייפתח ב-17 לספטמבר. גם מוקדמות הליגה האירופית ייפתחו בקיץ, בו מכבי חיפה והפועל ב"ש צפויות להיכנס לסיבוב המוקדמות הראשון (המשחק הראשון ב-11/07), ומחזיקת הגביע בני יהודה תצטרף בסיבוב השלישי (8/8).
25.8 עד 1.9: אליפות העולם בג'ודו (שידורים ישירים בערוץ הספורט)
מרבית התקוות שלנו למדליות בכל אולימפיאדה מגיעות מכיוון הג'ודאים, שלאורך ההיסטוריה של אליפויות העולם זכו בתשעה מדליות. את האחרונה קטף טל פליקר (ארד) ב-2017. השנה האירוע מתקיים בטוקיו, כהכנה טובה לקראת האווירה שתהיה שנה לאחר מכן באולימפיאדה. את הרכב המשלחת הישראלית כמובן נדע רק לקראת, שכן עוד לפני כן יש לא מעט אירועים אחרים בסבב העולמי.
31.8 עד 15.9: אליפות העולם בכדורסל (שידורים ישירים בערוץ הספורט)
סין תארח בפעם הראשונה את הטורניר, שייקחו בו חלק 32 נבחרות: 12 מאירופה, 8 מאסיה ואוקיאנה, 7 מיבשות אמריקה, ו-5 מאפריקה. ישראל אומנם לא תהיה שם, אך בין הנבחרות הבולטות ניתן למצוא את צרפת, ספרד, ליטא, רוסיה, סרביה ומונטנגרו. כולן ינסו למנוע מארצות הברית של גרג פופוביץ' לזכות באליפות עולם שלישית ברציפות ושישית בתולדותיה, מה שיהפוך אותה לשיאנית הטורניר.
חודש אוגוסט יהיה גם החודש בו נחזור לשגרת הכדורגל בליגות רבות ברחבי אירופה. הפרמייר ליג באנגליה ייפתח ב-10/8, ושישה ימים לאחר מכן גם הליגות בספרד וגרמניה יחלו. הליגה האיטלקית תצא לדרך ב-24/8, וחמישה ימים אחרי זה ייערך אחד מאירועי השיא של עונת 2019/20 - הגרלת שלב הבתים בליגת האלופות.
מכבי ת"א חולמת להגיע לליגת האלופות (צילום: אלן שיבר)