אירגון הבריאות העולמי עתיד להחליט האם התמכרות לגיימינג (Gaming Disorder) תקבל הכרה כהפרעה נפשית. הועד קיים הצבעה בנושא תחת הקטגוריה "הפרעות עקב התמכרויות", שם נכלל גם נושא ההימורים, ולא רק ענף הגיימינג.
לפי ארגון הבריאות העולמי, ההגדרה ל"התמכרות לגיימינג" נעשית ע"פ הקריטריונים הבאים:
1. חוסר שליטה של המאובחן (כל כמה זמן משחקים, משך זמן המשחק, האם המאובחן מסיים את המשחק על דעת עצמו, וכו').
2. הקדשת זמן משחק על חשבון תחביבים ופעולות יום יומיות אחרות.
3. המשך התמקדות המאובחן בגיימינג למרות תוצאות הרסניות.
דפוסי ההתנהגות אלו יכולים להשפיע על חיי החברה, מערכות היחסים עם בני\בנות הזוג והמשפחה, ולהשפיע על התפקוד הבסיסי. אלו הסובלים מסימפטומים הללו במשך תקופה של 12 חודשים או יותר - עלולים להיחשב כמצויים בסיכון. בארגון הבריאות טוענים כי ההחלטה נבעה עקב ראיות שהיו זמינות ושיקפו הסכמה של מומחים רבים בנושא.
מסטנלי פיירו-לואיס, נשיא ארגון Entertainment Software Association שמייצג חברות רבות כמו אפיק, בליזארד או אקטיוויז'ן נמסר בתגובה: "למיליארדי השחקנים שיושפעו מההחלטה הזאת מגיע לקבל פעולות שמתבססות על מחקר קפדני. אף אדם שפוי לא היה חושב לקטלג צפייה בטלוויזיה כהפרעה. אנחנו מאמינים שהשכלה בנושא ושיח פתוח הם הכרחיים לפניי שמקבלים החלטה סופית בנושא. למעשה, מספר מומחים לבריאות הנפש כבר הזהירו בעבר מפני ההגדרה של "הפרעת גיימינג", מכיוון והיא יכולה להביא לאיבחון לקוי וסיכון של אלו שבאמת צריכים עזרה בנושא. "אנו מקווים שבאמצעות שיח פתוח נוכל לעזור לארגון הבריאות העולמי להימנע מלקיחת החלטות פזיזות ומטעויות שיידרשו שנים לתקן. זו חובתנו".
קצת קשה להתווכח עם סטנלי, וחבל שבאירגון הבריאות שוכחים שהתמכרות יכולה להיות מצוייה בכל היבט במציאות שלנו. ההגדרה של התמכרות היא "שימוש חוזר בכמויות הולכות וגדלות של חומר או התנהגות הגורמים הנאה, אשר מביאים את המשתמש בהם למצב שבו מניעה של שימוש גורמת למצוקה ודחף להשתמש שוב". כך שמעבר להתמכרויות הרגילות כמו סמים , הימורים או אלכוהול, יש אנשים שמכורים לסוכר, לקפה, ליחסי מין ואפילו לספורט.
בני נוער ש"מכורים" למשחקי מחשב היו קיימים מאז ומעולם. גם כאשר הייתי בבית הספר והתופעה לא חדשה. ההבדל הוא שמאז הניינטיז, האינטרנט והרשתות החברתיות נגישות וזמינות הרבה יותר מבעבר, והן רק חושפות את גודל והיקף התופעה. שום דבר אינו חדש תחת השמש, וחבל שאירגון הבריאות העולמי מבזבז את המשאבים ואת הזמן שלו ב"הגדרה" של התמכרויות, ולא באיך לטפל בהן כראוי, או במחקרים שמבררים מה מעורר את הצורך בהן אצל האדם.