$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

אורן בורנשטיין עשוי להתמנות למשבץ השופטים

יו"ר הוועדה שניהל מאבק נגד ההתאחדות, מועמד. כעס באיגוד. תירוש: "לא מתייחסת לשמועות"

מוטי פשכצקי
מוטי פשכצקי   29.07.19 - 07:35
Getting your Trinity Audio player ready...

יו"ר ועד השופטים, אורן בורנשטיין, שניהל מאבק בהתאחדות לכדורגל ובאיגוד, עשוי לקבל מינוי לאחד התפקידים הכי מרכזיים וחשובים: משבץ איגוד השופטים, כך נודע לערוץ הספורט. בורנשטיין שנמצא במערכת יחסים רעועה עם מרבית שופטי ליגת העל וכמה מחברי הוועדה המקצועית, הודיע שלשום במפתיע על פרישתו משיפוט. "פשוט הזיה שמי שביקר את האיגוד, יקבל תפקיד דומיננטי", אמרו באיגוד.

בורנשטיין שלא ניהל משחקים כקוון בשנה וחצי האחרונות בטענה לפציעה, נפגש לאחרונה עם יו"ר איגוד השופטים, רונית תירוש. האחרונה שמודעת למאבק העיקש שניהל בורנשטיין נגד האיגוד עליו היא אחראית היום, אמרה בתגובה בנושא: "לעולם איני מתייחסת לשמועות. כשיש לי מה לומר אני אומרת וכשיש לי מה לבצע אני מבצעת".

בורנשטיין הגיב: "אני חבר ועד ומתעסק בזה כמו שהתעסקתי בשלוש השנים וחצי האחרונות. תשאל את מי שאמר את זה. באיגוד שלנו לא חסרים אנשים שמוציאים דברים. הודעתי על פרישה בגלל כאבים בברך. יכול להיות שמדגדג לי להיות בתפקיד כזה או אחר אבל זה תלוי בתפקיד ויכול להיות שיעניין".

כזכור, בתכתובת ווטסאפ שנחשפה בערוץ הספורט, ביקר בורנשטיין בחריפות את מנכ"ל האיגוד, יריב טפר, כשכתב למספר קוונים: "טפר משקר בלי למצמץ על דוכן העדים". גם יחסיו עם חבר הוועדה המקצועית החדש, עמיחי מוזס, לא טובים.

לאחרונה מאבקו של בורנשטיין באיגוד הגיע לסיומו אחרי שנחתם הסכם עם ההסתדרות הלאומית. על פי שופטים רבים, מאבקו של בורנשטיין לא נשא פרי, עם הסכם ששיפר באחוזים מינימליים את שכר השיפוט ולא פתר את מרבית הבעיות בתנאים הסוציאליים שביקשו השופטים. "אין ספק שמינוי אדם לתפקיד כה בכיר רגע לאחר הסכם שלא זכה לאהדה גורם להרמת גבה", אמרו כמה משופטי הליגה.

בתוך כך, בכירי איגוד השופטים - תירוש והמנכ״ל יריב טפר לצד חמישה שופטים - התכנסו למפגש שיזמה הליגה נגד השמצה, במטרה לייצר שיתוף פעולה בין הארגונים ומתן כלים בידי השופטים כיצד להתמודד עם ביטויים אלימים וגזעניים. תירוש וטפר נרתמו ליוזמה של הארגון, שכבר קיים פעילויות דומות עם בית״ר ירושלים וצ׳לסי.

תירוש אמרה: "שיתוף הפעולה עם הליגה נגד השמצה מצטרף לעוד שורה של פעילויות וצעדים מצד האיגוד, בניסיון לעקור מן השורש את השיח הגזעני והאלים בכדורגל הישראלי. החינוך לא מסתכם רק בילדים, אלא גם בהורים, ולגיטימי לדרוש מהמועדונים להנחות את ההורים לנהוג לפי ערכים ונורמות של ספורטיביות וכבוד. אם אתם רוצים שהילד שלכם יהיה ליאו מסי הבא, הוא צריך להראות צניעות והתמדה - תכונה שאופיינים לכל המנהיגים הדגולים לאורך ההיסטוריה״.