$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
יורוליג 2024/2025
קבוצה מש’ נצ’ הפסד הפרש
1 פנרבחצ`ה 11 9 2 44
2 אולימפיאקוס 11 8 3 74
3 באיירן מינכן 11 8 3 48
4 פאריס באסקט 11 8 3 46
5 פנאתינייקוס 11 7 4 49
6 מונאקו 11 7 4 44
7 ז`לגיריס קובנה 11 7 4 16
8 ברצלונה 11 7 4 11
9 אנדולו אפס 11 6 5 17
10 ריאל מדריד 11 5 6 18
11 הכוכב האדום בלגרד 11 5 6 14
12 ארמאני מילאנו 11 5 6 -12
13 באסקוניה 11 4 7 -41
14 פרטיזן בלגרד 11 3 8 -22
15 מכבי תל אביב 11 3 8 -53
16 וילרבאן 11 3 8 -61
17 וירטוס בולוניה 11 2 9 -55
18 אלבה ברלין 11 2 9 -137
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

על הרדאר: מה הסקאוטים מחפשים באבדיה?

התכונות שכל בחירת לוטרי פוטנציאלית חייב, הפעילות מול הסביבה הקרובה וההשפעה של נוכחות הסקאוט על הכישרון הישראלי. אחרי הביקור של אנשי אורלנדו ובוסטון, הגיע תורם של אנשי הלייקרס לבחון את היתרונות והחסרונות של דני אבדיה. המעקב נמשך

אלון אמסלם
אלון אמסלם   01.11.19 - 17:30
Getting your Trinity Audio player ready...

בוידאו: המהלכים של אבדיה מול פנרבחצ'ה

"הסנדק של הסקאוטים". להיות סקאוט זה לא התפקיד הכי נוצץ בספר. המשכורת לא מתגמלת במיוחד, העבודה היא עבודת נמלים ולרוב, בסיומה, אתה לא מקבל נתח מאור הזרקורים. בגדול, אם נצטרך לסכם את התפקיד במשפט, סקאוטים הם "משרתם" של אלה שלוקחים את הקרדיט בסוף המשחק. ועדיין, עם השנים הסקאוטים תפסו לעצמם מקום של כבוד בעולם הכדורסל. בשקט בשקט הם טיפסו בשרשרת המזון, והפכו לאנשי המקצוע הכי חיוניים בחצר האחורית של ה-NBA.

כפי שפורסם בערוץ הספורט: סקאוטים של הלייקרס יצפו בזוסמן ואבדיה

אפריל האחרון הביא איתו את מותו של האיש שמכונה 'הסנדק של הסקאוטים' - מרטי בלייק. בלייק לא היה רק חלוץ בעולם הסקאוטינג האמריקאי, הוא גם היה הטוב שבסקאוטים במשך שנים. לפני תקופת כהונתו, כך טוען ברוס וובר מה'ניו יורק טיימס', סקאוטים היו מתקשרים למאמנים כדי לקבל המלצות על שחקנים ולא להפך. אבל בלייק הצליח להפוך את המקצוע שהיה כל כך שולי בזמנו, לדבר שבשגרה. הוא הפך צפייה ראשונית בשחקנים די אלמוניים, למדע שנשאר מצרך בסיסי בליגה עד היום.

למעשה, כמות הכוכבים שיצאה מהפנקס של בלייק הייתה מספקת כל סקאוט בעולם היום. אפילו את אלה עם הטריקים הממוחשבים שהוא אפילו לא חלם עליהם בשנות ה-50'. אבל בפועל, מה בעצם בלייק ויורשיו מחפשים בין מגרשי האספלט בהארלם לבין אולמות הפאר במנהטן? או במקרה שלנו, למה הסקאוט של לוס אנג'לס לייקרס לא יושב מתחת למזגן בביתו ורואה קלטות של דני אבדיה בנחת?

מה מטרת הביקור? תחילה, למען הסר ספק, מבט מהיר בגוגל כנראה לא יעזור לכם בחיפושים אחר עלילות מעשיהם של הסקאוטים בעיר הגדולה. למה? מהסיבה הפשוטה שכל סקאוט באשר הוא ייענש בחומרה אם ימצא מתראיין או מתייחס למועמד מסוים - במילותיו של אדם סילבר. אבל תהיו בטוחים שהם אפילו לא טורחים לקחת את דף הסטטיסטיקה בסיום המשחק. טוב, אולי כן, אבל הנקודה היא שהמספרים זה לא האישיו מבחינתם. בשלב הזה, העניין נמצא בפוטנציאל.

למה הכוונה בפוטנציאל? על פי מחקר שערכו כותבי 'בליצ'ר ריפורט', יש שבע תכונות שהן "מאסט" עבור כל שחקן שרוצה להגיע לליגה הטובה בעולם: אתלטיות מתפרצת, דמות ואופי, שימוש בשתי הידיים, רבגוניות, נתונים פיזיים, יכולת קליעה פוטנציאלית ואינסטינקטים ומודעות על הפרקט. במילים אחרות, מעבר לנתונים המולדים של דני אבדיה, הסקאוטים של ה-NBA יבחנו בעיקר את כל מה שאי אפשר לראות בסטטיסטיקה. הם יבדקו את שפת הגוף שלו, את קור הרוח, את התגובות שלו לסיטואציות שליליות במהלך המשחק ועוד ועוד.

אבל, וכאן יש אבל גדול, אבדיה לא לבד. ההגעה של סקאוט הלייקרס לפיראוס, כמו גם סקאוט של כל קבוצה אחרת, לא הופכת אותו לפייבוריט של הקבוצה מעיר המלאכים. כמו אבדיה, גם לאמלו בול, אר ג'יי המפטון, ת'או מלדון וכל בחירת לוטרי אפשרית אחרת זוכים לביקורים תכופים. למעשה, אם וכאשר אבדיה ילבש את החליפה ויקרא על ידי אדם סילבר לבמה, לכל ג'נרל מנג'ר יהיה עלון מידע זהה עליו ועל כל שאר בחירות הלוטרי (מה שמסביר את התזוזות בתחזיות).

והאמת, אפשר להבין למה. כרגע אף קבוצה עדיין לא יודעת אם היא בכלל תקבל בחירת לוטרי, וגם אם כן, בדראפט יחסי הכוחות יכולים להשתנות בכל רגע נתון, אז כדאי להיות מכוסים מכל הכיוונים למקרה שמשהו ישתבש.

השאלה הנשאלת היא: מה כולל הכיסוי? אז מעבר לשבע התכונות שדי מסכמות את הפוטנציאל של אבדיה או אחרים על הפרקט, הסקאוטים מנצלים את הביקור כדי לוודא שהם לא מקבלים חתול בשק גם מחוץ לפרקט. כלומר, הם יפעלו מאחורי הקלעים כדי לברר את כל מה שהם לא יכולים לבדוק באופן ישיר מול השחקן. הם "יחקרו" את צוות האימון של מכבי תל אביב, את מאמנו האישי של אבדיה, את הסביבה הקרובה אליו ומעל הכל, את המשפחה. בכל זאת, ה-NBA לא זקוקה לעוד לבאר בול.
זמן של מספרים. זו לא הפעם הראשונה שאבדיה עומד בפני סיטואציה מהסוג הזה. לייתר דיוק, רק לפני יומיים הגיע הסקאוט של בוסטון סלטיקס למשחק מול פנרבחצ'ה, ולפני כמעט שבועיים היו אלה הסקאוטים של אורלנדו מג'יק וברוקלין נטס שישבו ביציעי לב המושבה בנס ציונה. למען האמת, זו יכולה להיות סיטואציה די מלחיצה עבור נער בן 18. אבדיה אמנם הוכיח לנו לא פעם ולא פעמיים שלא דם זורם לו בעורקים, אבל הפעם הוא נמצא במעמד אחר.

נתחיל דווקא מהביקור הטרי יותר. נכון, אין יותר מידי מה לקחת משבע הדקות בהן שיחק מול פנר, אבל כאמור, לא הסטטיסטיקה היא זו שמדברת. שלושת הפוזשנים הראשונים של אבדיה על הפרקט אומרים הכל: במהלך הראשון הוא גרם לאיבוד כדור של ניקולה קליניץ', במהלך השני הוא השאיר אבק למוחמד עלי ונעזר באות'לו האנטר כדי לסיים ובמהלך השלישי הוא ביקש בידוד על ג'יג'י דאטומה (!). זה אמנם נגמר באיבוד, אבל בדיוק בשביל זה התכנסו יחד אנשי הסלטיקס. ובאותה נשימה, צריך לציין שהדקות הללו היו סוג של הפקת לקחים מטבילת האש מול נס ציונה.

via GIPHY

כנראה שדו"ח הסקאוט שיצא מלב המושבה מפורט הרבה יותר בהתחשב בדקות המשחק של אבדיה, אבל בפועל זה היה ערב די בינוני עבור הפרוספקט הצעיר. הוא אמנם הראה, ולא בפעם הראשונה, את האינסטינקטים הנהדרים שלו בריבאונד (שיא קריירה - 12), אבל הדגיש חסרונות אחרים באזורים שגם ככה שנויים במחלוקת. החיסרון הבולט שבהם הוא הקליעה הלא יציבה. ליתר דיוק, 25% אחוזים בזריקות פנויות לחלוטין (1/4). ובתור שחקן משלים שמשחק רחוק מהכדור, הקליעה צריכה להיות הפורטה שלו.

מה גם שזה מה שיכול לעשות את ההבדל עבור אבדיה בארה"ב, ראה ערך עומרי כספי בתחילת דרכו. למעשה, לא רק מול נס ציונה הבעיה הזו צפה. על פי פלטפורמת הסטטיסטיקה Instat, מתחילת העונה אבדיה עומד על 30% בזריקות בהן אין שומר לפניו, וגם כאשר הוא מייצר לעצמו המצב לא מזהיר (19.5%). את מירב הנקודות שלו אבדיה עושה דרך חיתוכים (62.5%) והתקפות מעבר (43%), אבל האם זה יספיק הערב בהיכל "השלום והאחווה״? למזלו, גם יובל זוסמן יהיה שם כדי להתחלק בנטל הסקאוט.    

via GIPHY