$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

פלסטר או פתרון? הכירו את הרכש של בארסה

סיפורו של הרכש החדש של ברצלונה: אמא מדנמרק ואבא מגויאנה, נכות שסבל ממנה כבר בגיל חמש, חוזה ראשון בגיל 15, הקשיים באנגליה ועתיד מעורפל במועדון הפאר. פרופיל

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   20.02.20 - 12:30
Getting your Trinity Audio player ready...

ספק אם מישהו מזקני ברצלונה יכול היה להניח שדבר כזה יקרה, אבל זה קרה: מרטין ברייתווייט הפך לשחקנה החדש של קבוצת הפאר. ספק אם אפילו ברייתווייט עצמו היה מאמין: כשהוא כבר בן 28, ואחרי קריירה שלא הגיעה לגבהים רחוקים מדי, ימצא את עצמו בקרוב לצידם של ליאו מסי, אנטואן גריזמן, ויתר שחקני העילית.

סיפור החיים של הדני מרתק, נדמה, הרבה יותר מהרזומה שלו: ברייתווייט הוא בנם של שחקנית כדוריד לשעבר, היידי כריסטנסן, שפגשה בסאן פרנסיסקו את קית' ברייתווייט, מהגר מניו יורק שנולד בכלל בגויאנה. ב-1991, כאשר הזוג ברייתווייט היה בדנמרק, נולד להם מרטין.

אלא שגדילתו לא היתה פשוטה: כבר כשהיה בן חמש נאלץ בכיסא גלגלים. זה קרה בגלל פגיעה שסבל ממנה בשוק, שגרמה לו לסבול מהנכות במשך שנתיים. "זה לא היה כיף", הוא הודה, "התביישתי להיות כזה". אבל ההחלמה הגיעה, הוא החל להתאמן בכדורגל ובגיל 12 כבר חתם על חוזה נוער בקבוצת אסביירג הדנית, שהיתה המועדון בו ערך גם את הבכורה שלו כשחקן בוגרים, בשנת 2009.

הזינוק שלו היה מטאורי: ב-2012 זומן ברייתווייט לנבחרת דנמרק עד גיל 21, ושנה אחת בלבד לאחר מכן כבר יצא לאירופה, כשטולוז שמה עליו את ידיה. שם, איך לא, הגיעה גם הזווית הישראלית: בארבע העונות שלו בקבוצה, הוא שיחק יחד עם החלוץ הישראלי עדן בן בסט, ואף פיתח איתו שיתוף פעולה לא רע.

ברייתווייט לא רק הפך למנהיג בטולוז, אלא גם לאב לשלושה, לאחר שהכיר את מגישת הטלוויזיה (ואשתו עד היום) אן-לור לואיס. ב-2017 היתה אמורה להגיע לתחנה הבאה: ברייתווייט נחת באנגליה, שם הצטרף למידלסבורו (אז בליגת המשנה). אלא ששם, ההתקדמות נעצרה. יחסיו עם המנג'ר טוני פוליס, כמו גם עם האוהדים, לא עלו על דרך טובה ובמשך שנתיים הוא רשם 36 הופעות בלבד במדי הקבוצה.

ב-2019 הוא עבר בהשאלה ללגאנס הספרדית, מי שהיתה גם התחנה האחרונה שלו לפני בארסה. הדני תפס מקום של קבע בהרכב של הקבוצה, והעזיבה שלו מהווה מכה מקצועית לא פשוטה עבורה (בין היתר, הן בשל העובדה שהיא אינה יכולה להביא לו מחליף).

לכל ברור כי ברייתווייט לא היה הבחירה הראשונה של בארסה. זו לא נחשבת להחתמה אופיינית של מועדון הפאר: מדובר בשחקן שאינו בשיאו, ולא חווה עדיין מועדוני צמרת דוגמת הקטאלונים הכל כך לחוצים (בוודאי כשהיכולת של הקבוצה אינה מזהירה, בלשון המעטה). הדני מגיע, יותר מכל, מתוך אילוץ: לאור רשימת הפצועים המתארכת, קיקה סטיין זקוק לשחקני התקפה ולגיבוי מן הספסל, ואת זה ברייתווייט אמור לספק.

ובכל זאת, ברייתווייט, שעבר חתיכת קושי בילדותו והצליח להתאושש, מקבל לפניו עוד אתגר משמעותי: להצליח למצוא מקום, בקבוצה עם ציפיות גבוהות ולחץ בשמיים, כשלצידו כוכבים גדולים. האם גם הפעם הוא יצליח לעמוד במשימה? ספק גדול. בסופו של דבר, זו סתימת חור לטווח קצר, והעתיד אינו ידוע. לא לבארסה ולא לברייתווייט בעצמו.