כמו ברוב מדינות העולם, גם בסרביה לא משחקים כדורגל כבר תקופה לנוכח מגפת הקורונה. וכמו בכל רחבי תבל, גם תקשורת הספורט בסרביה מחפשת דרכים להישאר עם הראש מעל המים ולהביא לקוראים חומרים איכותיים גם בזמן פגרה. לפיכך, באחד האתרים המקומיים ערכו עבור הגולשים היכרות מעמיקה יותר עם ביברס נאתכו, קשרה של פרטיזן בלגרד וקפטן נבחרת ישראל.
במאמר סיפרו על הדרך של משפחת נאתכו לישראל, ועל כך שביברס הפך למוסלמי הראשון לשמש קפטן נבחרת ישראל. עוד סופר כי אביו של נאתכו, אכרם, שירת במשמר הגבול והשחקן עצמו הודה כי כל מה שהשיג לאורך הקריירה הוא בזכות השפעתו של אביו. "תמיד ידעתי מה הוא רוצה ממני. הוא חשב שאני צריך להיות מנהיג בכל מקום שאהיה בו. הייתי קפטן בכל מקום שבו שיחקתי, זה היה רק טבעי שאקבל את זה גם בנבחרת הבוגרת", שיתף נאתכו.
בהמשך הראיון, הגיע שיתוף הרבה יותר מעניין - כזה שספק אם אי פעם סופר על ידי נאתכו. "כשהייתי ילד קיבלתי הצעה מאייאקס. הם ביקשו מאבא שלי שאחתום על כך שלא אחזור לישראל לשרת בצבא. אבי סירב", חשף הקשר והוסיף: "אבא שלי שירת 30 שנה כשומר גבול. נאמנות היא הכל לצ'רקסים. אנחנו חבורה ייחודית עכשיו בנבחרת, אנחנו לא מתמקדים בהבדלים דתיים".
נאתכו. כמעט היה שחקן אייאקס (GETTY)
כידוע, לא כולם בישראל קיבלו את העובדה שמוסלמי עונד את סרט הקפטן בנבחרת בצורה חיובית. נאתכו התבקש במהלך הראיון להתייחס לכך שאייל ברקוביץ' טען שקפטן נבחרת ישראל מוכרח לשיר את ההמנון, ושאם הוא לא מסוגל לעשות זאת - אז שלא יענוד את הסרט. "אנשים כאלה לא פוגעים בי. הם אומרים את זה רק כדי לקבל פרסום ותשומת לב", תקף בחזרה הקשר.
"זה מצער שיש אנשים שמנסים להרוס את הארץ היפה שלנו, אבל אנחנו צריכים לחיות עם זה", הוסיף נאתכו במסר ברור לחלק משחקני העבר שהעבירו עליו ביקורת בנושא, והוסיף: "כל אחד יכול לומר מה שהוא רוצה, אבל אנחנו לא חייבים להקשיב לזה. שרתי את ההמנון כשהייתי צעיר יותר, כי לא הבנתי את משמעות המילים. כשצ'רקסי ומוסלמי יש מילים שאני לא יכול לשיר. אני כן מרגיש תחושת שייכות לנבחרת הזו ולמדינה הזו".
גאווה ישראלית (אלן שיבר)