בימים אלו סוגיות כלכליות התערבבו היטב בכל. כניסתן של מילים כמו "חל"ת", "גירעון" ואיך לא: "קיצוצים", הפכו לדבר שבשגרה מאז נכנס לחיינו נגיף הקורונה. אך דווקא בימים אלו צפויה ניוקאסל יונייטד להירכש על ידי קבוצת רכישה סעודית ולשנות את חוקי המשחק. בעקבות המהלך מעניין לדעת מי עשרת בעלי הקבוצות הכי עשירים באנגליה. הטבלה מפתיעה.
מאז כניסתו של רומן אברמוביץ' לכדורגל האנגלי, חל שינוי תפיסה בכל הנוגע לכסף וכדורגל באי הבריטי. מרבית הקבוצות בשליטה של בעלי הון מכל העולם, כי גם הם מבינים את הערך התקשורתי שיש בדבר הזה וכן אפילו לייצר רווחים. הציפייה היא שתהיה התאמה בין הבעלים הכי עשיר לקבוצות הכי טובות, אך ההיפך הוא הנכון.
על כן נתחיל במי לא נכנס לעשיריה וזה הבעלים של מוליכת הטבלה ואלופת אירופה המכהנת, ליברפול. ג'ון הנרי, איל הון אמריקאי שבבעלותו קבוצות ספורט גם בארה"ב, נותר מאחור.
אבל מי כן? בעקבות עזיבתו הצפויה של הבעלים של ניוקאסל, מייק אשלי, הקבוצה מצפון המדינה תקבל את הבעלים העשיר ביותר, קבוצת רכישה מערב הסעודית אשר בראשה עומד יורש העצר הסעודי, מוחמד בן סלמאן. הונו יחד עם משפחתו מוערך בכ-260 מיליארד ליש"ט. הרחק מאחוריהם במקום השני נמצאת מנצ'סטר סיטי שנשלטת על ידי השייח' מנסור בן זאיד מאיחוד האמירויות, שמוערך בכ-23 מיליארד ליש"ט. הבדלים אסטרונומים.
במקום השלישי אכן ניצבת צ'לסי, שהבעלים שלה, אברמוביץ' מוערך בכעשרה מיליארד ליש"ט, לאחר מכן ארסנל (שבעה מיליארד ליש"ט) ובמקום החמישי נמצאות וולבס, אסטון וילה ולסטר (חמישה מליארד ליש"ט). טוטנהאם ומנצ'סטר יונייטד חולקות את המקום השמיני והתשיעי כשהבעלים שלהן שניהם מוערכים בכארבעה מליארד ליש"ט. את העשיריה סוגרת סאות'המפטון (שלושה מיליארד ליש"ט).
הבעלים הצפוי של ניוקאסל. בן סלמאן (GETTY)