לאחר שהאוצר הודיע כי הוא לא מתכוון לתמוך כספית בקבוצות הכדורסל, עושה רושם שעונת 2019/20 בדרך לסגירה. תוצאות הפגישה בין נציגי המנהלות (כדורסל וכדורגל) לא הביאו את התוצאות המיוחלות - ובענף הכדור הכתום יש אכזבה ענקית מהתנהלות משרדי הממשלה.
"מבחינתי אפשר לסגור את הכדורסל המקצועני בכלל", אומר בחריפות יו"ר הפועל חולון, איתן לנציאנו. "הפוליטיקאים יודעים להגיע עם צעיפים של קבוצת, להצטלם עם זוכי גביעים ומדליות ולהתקשר לקבוצות ולזוכים בגאווה אחרי הישגים, אבל עכשיו כשצריך אותם הם נעלמים".
לנציאנו הוסיף: "הם סוגרים לנו את הספורט, פשוטו כמשמעו. מה ההבדל בין מועדוני ספורט לעסקים רגילים? למה אנחנו לא מקבלים את ההקצבות? אין שום הבדל, מלבד זה במועדוני הספורט גם מביאים אושר ונחת למיליוני אוהדים".
בהמשך הערב התראיין יו"ר המנהלת שמואל פרנקל בחדשות הספורט ואמר: "אין שחקו ויו"ר שלא רוצים לחזור לשחק, השאלה אם התנאים שנותנים לנו מאפשרים את זה. רק המנהלת הפסידה מהסגירה 14 מיליון ש"ח. אנחנו יושבים היום עם משרד הבריאות, מדברים ושואלים האם אפשר להחזיר את הזרים. אומרים לנו שאין תשובה לזה. לא נותנים לנו אפילו אישור להחזיר אותם. מדברים על כסף עם האוצר, התשובה בשורה התחתונה היא שלא נקבל כסף לחזרה. מה שמדאיג אותנו זו השנה הבאה. אם לא נפתח אותה עם קהל... יש קבוצות גדולות שתלויות בכ-50% מתקציבן מזה, לא נוכל לפתוח את העונה. אני לא מבין למה משרד האוצר אומר את מה שאומר".
"המציאות בשנה הבאה היא 7 קבוצות בליגת העל שמקבלות מימון מהעיריות", הוסיף פרנקל. "אתמול פרי נדמה לי אמר שראש העיר הודיע שההקצבות יורדות. אז אם ראשון לציון, שהיא חזקה פיננסית, אנחנו מבינים שהעיריות כנראה יורידו את התמיכה. הספונסרים נפגעו כלכלית ויורידו וגם הבעלים יורידו. הכל ירד למעשה, כי כל ההכנסות ירדו מכל הכיוונים והענף יסבול מאוד. אם לא תהיה תמיכה רצינית של משרד האוצר, אנחנו לא נוכל לפתוח את הליגה. הגשנו מתווה שעד היום לא קיבלנו תשובה עליו".
גם השחקנים, אגב, כבר החלו להגיב ברשתות החברתיות. הראשון להגיב היה עוז בלייזר, שחקנה של מכבי ראשל"צ: "אז כל האנשים שמתפרנסים מספורט וזה הדבר היחיד שהם עושים, לא חשובים בעיני המדינה. תודה באמת".
יצחק פרי הבעלים של ראשל"צ היה גם נחרץ: "חבל, קיוותי שנוכל לסיים את העונה הזו כדי שיהיה מנוף לעונה הבאה. עכשיו עד אוגוסט-ספטמבר לא יהיה כדורסל בטח, וכשנחזור בעונה הבאה, לא נתחיל מאפס, אלא מנקודת מינוס הכי נמוכה שיש. יכול להיות שגן הספורט צריך להתאחד ולצאת להפגנה גדולה".
פרי הסביר: "אי אפשר יהיה למכור מנויים, ועבור חלק מהקבוצות זה חלק גדול מהתקציב. ספונסרים ילקקו את הפצעים עוד הרבה זמן ולא ברור מה תהיה היכולת של הטוטו לתמוך בקבוצות, כי לאנשים יהיה פחות כסף להמר. אם היינו מסיימים את העונה הזו, אז היינו מפעילים את המחזור הדם של הליגה. זה יהיה גוף מת שנצטרך להעיר אותו. יהיה מאוד קשה להניע את הגלגלים בתנאים הפיננסיים שנוצרו".
אייל חומסקי מהפועל ירושלים אמר: "יצאנו מהפגישה בתחושה לא טובה, נתנו לנו להבין שהכדורסל והספורט הוא אחרון בסדר העדיפויות. הבהרנו לנציגי האוצר שאם לא יהיה סיוע כספי, קבוצות לא יוכלו לפתוח גם את העונה הבאה. אני באופן אישי מאוד פסימי לגבי החזרה של הליגה, אבל אנחנו מתכננים עוד כמה מהלכים. לא נרים ידיים, נילחם עד הסוף".
"מאכילים אותנו בכל כך הרבה אינפורמציה, בלי קשר למציאות", אמר אמש עמוס פרישמן, יו"ר הוועדה המקצועית, לתכנית 'מגרש פתוח'. "כל שבוע אתה מקבל הנחיה אחרת, זה כאוס, אבל כנראה שמגיע לנו - אנחנו לא יודעים להעניש את המנהיגים שלנו. משתינים עלינו בקשת, עושים מאיתנו צחוק ורק מי שצועק מקבל דבר כזה או אחר - ובסוף לביבי עדיין יש 40 מנדטים, אז כנראה שמגיע לנו".
חומסקי, הליגה בדרך לביטול
ידידיה רפפורט, נציג הבעלים הפרטי של הפועל ת"א, אמר: "נראה כאילו הכדורסל לא מעניין את הגופים הרלוונטיים. זה קל להצהיר בחגיגיות שהספורט חוזר, אבל זה לא מספיק, חייבים למצוא פתרונות שיעזרו לקבוצות לעשות את מה שהן הכי רוצות, שזה לשחק כדורסל".
"הפתרון הכלכלי הוא חלק בלתי נפרד מהחזרה למשחק", הוסיף רפפורט. "מבלי לזלזל בכבודו של מר אלי כץ, נציג האוצר שהיה היום בפגישה, אני חושב שלכדורגל והכדורסל יש את הזכות להיפגש עם שר האוצר וראש הממשלה. ספורט זה דבר חשוב בהחזרת מדינה לשפיות אחרי מגיפה קטלנית כזאת".