$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
ליגה סדירה 2024-2025
קבוצה מש’ נצ’ הפסד % נק’
1 הפועל ירושלים 7 6 1
2 בני הרצליה 7 5 2
3 הפועל תל אביב 6 6 0
4 מכבי תל אביב 6 5 1
5 הפועל חולון 6 4 2
6 הפועל גליל עליון 7 3 4
7 עירוני נס ציונה 7 2 5
8 הפועל עפולה 7 2 5
9 מכבי עירוני רמת גן 5 4 1
10 קריית אתא 7 2 5
11 הפועל גלבוע/גליל 7 2 5
12 אליצור נתניה 7 1 6
13 הפועל באר שבע/דימונה 5 2 3
14 הפועל חיפה 6 1 5
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

מכבי תל אביב: מה המועדון באמת חושב לגבי חידוש הליגה

טענות הקבוצות האחרות נגדם, השיחה בין מזרחי לשרעבי והחשש מפני קריסה כלכלית. מה באמת חושבים בהנהלת הצהובים בנוגע לחידוש הליגה? מבט למה שקורה בפנים

רועי כהן
רועי כהן   06.05.20 - 10:45
Getting your Trinity Audio player ready...

במשך כל תקופת משבר נגיף הקורונה, ובמיוחד בימים האחרונים שנדמה שענף הכדורסל מתעורר לחיים, דווקא קולה של מכבי תל אביב כמעט ולא נשמע. בשיחות סגורות, ראשי קבוצות בליגה, כמו גם גורמים במשרד הספורט ובמנהלת, טוענים כי ראשי מכבי אמנם לוקחים חלק בדיונים ומשתתפים בפורומים השונים, אך לא מפגינים נחישות ומוטיבציה למען המטרה המשותפת - חידוש ליגת העל.

לפני כמה ימים נערכה שיחה בין יו"ר מכבי שמעון מזרחי למנכ"ל משרד הספורט יוסי שרעבי. באותה שיחה, מזרחי הציג בפני שרעבי את המשמעויות הכלכליות שבהחזרת הליגה, והסביר כי יהיה מדובר בנזק כלכלי גדול מאוד עבור הצהובים. דירקטורים במנהלת הליגה, ששמעו על שיחה זו, פירשו אותה כלחץ שנוצר מצד מזרחי במטרה למנוע את חידוש הליגה.

"אנחנו הרי מכירים את מכבי, ויודעים שכשהם רוצים משהו - הם ישיגו אותו", אומר אחד מראשי הקבוצות בליגה. "אבל אתה לא רואה אצלם את הרעב הזה, אתה לא מתרשם שהם מוכנים להילחם כדי לחזור לשחק. אני לא מאשים אותם, יש להם את הסיבות והאינטרסים שלהם, אבל בתור מי שלקחה כל כך הרבה אליפויות וכקבוצה שמנכסת לעצמה את האתוס הישראלי, היינו מצפים לראות יותר נחישות ויותר מוטיבציה".

רוצים לחזור, אך לא בכל מחיר
משיחות עם אנשים בתוך מכבי, עולה המסר הבא: רוצים לחזור, אפילו מאוד, אבל לא בכל מחיר. מכבי, כמו כל קבוצה בליגה, רוצה לקבל מהמדינה בטוחות לכך שהנזק הכלכלי שייווצר מהחזרה יהיה מינימלי, או לפחות כזה שיוכלו לעמוד בו. מאחר וסיוע כלכלי כזה נראה היום רחוק מתמיד, כל יוזמת חידוש הליגה אינה ריאלית. במכבי רוצים לראות את המדינה מתקצבת את חידוש הליגה, ובהקשר הזה הם לא שונים מאף קבוצה, ומסבירים שזה המכשול העיקרי ולא נושא הזרים או ההתנגשות האפשרית עם לו"ז היורוליג.

הטענה העיקרית נגד מכבי היא שהקבוצה לא נמצאת בחזית המאבק להחזרת הליגה, ולא ממש נחושה לראות את העונה מתחדשת. בתוך המועדון מתייחסים לטענה הזו בביטול ומסבירים שלכל דיון נשלחים בעלי התפקידים הבכירים ביותר, ואולי לא לוקחים חלק פעיל בפן ההסברתי, אבל בהחלט משמיעים את קולם באותן ישיבות.

אחת הטענות שאנשי מכבי העלו בשיחות עם משרד האוצר היא שהצהובים מייצגים את ישראל ומעלים את קרנה ברחבי העולם, ולכן המדינה צריכה להיכנס תחת האלונקה. בשיחות סגורות בתוך מכבי, אפילו אומרים שלא יכול להיות שראשי ממשלה יהיו הראשונים להתקשר לקבוצות ספורט כשיש הישגים ברמה בינלאומית, אבל כשהקבוצות זקוקות לסיוע כלכלי, פתאום לא מכירים בספורט.

היינו כל כך טובים, למה שלא נרצה לחזור?
במכבי אומרים שבשיחות עם האוצר הם ביקשו שהמדינה תיתן רשת ביטחון לעונה הבאה, כזו שתמנע הפסדים כבדים שעלולים להביא את המועדון לקריסה. הכוונה היא לתקצוב שהמדינה תוכל לספק למקרה שלא יתאפשר לקיים משחקים לעיני קהל ולא יהיה אפשר למכור מנויים. על פי ההערכות, מכבי מייצרת הכנסות של בין 40 ל-50 מיליון ש"ח ממכירת המנויים, והמועדון לא יוכל להתחיל לתכנן את התקציב לעונה הבאה אם הוא לא יידע שהוא יכול להסתמך על המספרים האלה.

טענה נוספת שבמכבי אומרים כנגד אלו שטוענים שהיא לא רוצה לחזור למגרשים: "הייתה לנו עונה כל כך טובה, הובלנו את הליגה, הבטחנו את פלייאוף היורוליג, שיחקנו כדורסל מצוין - למה שלא נרצה לחזור? אנחנו רוצים לחזור, רוצים לשחק כדורסל, אבל חייבים לקבל את הבטוחות הכלכליות כדי שזה יקרה. כולם צריכים להתגייס למטרה אחת - שהמדינה תפתח את הכיס ותאפשר לכדורסל לחזור".