$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

הקול השתנה: ההבדלים במשחקים כשאין קהל

התקשורת על הספסל והחלטות השיפוט. השפעות היציעים השקטים

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   18.05.20 - 20:02
Getting your Trinity Audio player ready...

צלילי הדממה. ענף הכדורגל רשמית חזר עם חידוש משחקי הליגה הגרמנית, בליגה הבכירה הראשונה שהחזירה את העונה לפעילות. אולם, אין שום דבר דומה למה שהיינו רגילים עד עכשיו, בטח לא בגזרת האווירה, שכן מן הסתם אחד התנאים לקיום המשחקים היה שהאוהדים לא יגיעו לעודד מהיציעים על מנת להימנע מהתקהלויות והידבקויות נוספות בנגיף הקורונה. המצב החדש שנוצר הוביל ללא מעט השלכות.

אחד הדברים הבולטים שאפשר להבחין בהם, אפילו מהסלון בבית בזמן שצופים במשחק בטלוויזיה, זה הדרך בה הנוכחים על הדשא מתקשרים, בעיקר האנשים על הספסל - המאמן והצוות המקצועי עם השחקנים. כשאין את הרעש הרגיל של הקהל שבדרך כלל מגיע לאצטדיון, השקט גורם לכך שכעת אנשי הקבוצה היריבה יכולים לשמוע הוראות טקטיות ודיבורים חשובים בין גורמים שונים.

כמו כן, במשחקים שקיבלנו בבונדסליגה ביומיים האחרונים היה ניתן לשים לב שאנשי הספסל (בעיקר בקבוצות הבית) הרבה יותר פעילים מהרגיל, זאת על מנת להטריף את השחקנים כשאין קהל אוהדים שיעשה זאת עבורם. מדיווחים בכלי תקשורת שונים עולה כי קיימים מחקרים שטוענים שעצם האצטדיונים הריקים מעלים את יתרון הביתיות כמעט לחלוטין, ולאנשים שנמצאים על הספסל יש כעת עוד משימה לאוסף.

כריסטיאן שטרייך המאמן של פרייבורג, שסיימה בתיקו 1:1 קשה ומרשים מול לייפציג במשחק חוץ ביום שבת, פירט על העניין: "אתה יכול לשמוע את עצמך כל הזמן, ויכול להיות שבמשחק הזה דיברתי יותר מהרגיל כי השחקנים קולטים יותר דברים שאני אומר. גם אין לי קול נמוך כל כך, אפשר לשמוע אותי מרחוק".

כמו כן, לשמוע הערות של שחקנים על הדשא בזמן המשחק זו גם כן תופעה חדשה שהמחזור האחרון בגרמניה הבליט לנו. קללות של תסכול, טראש טוק ועוד דברים ווקאליים שהצופים בבית לא היו רגילים לשמוע. הדוגמא הטובה ביותר הייתה כאשר ז'אן קלייר טודיבו משאלקה אמר לארלינג הולאנד מדורטמונד: "לך ת***ן את סבתא שלך".

ומה לגבי השופטים? הם בדרך כלל לא משמיעים את קולם יותר מדי, על מנת לא לבלוט ולאפשר למשחקים להתנהל מבלי שהם יהיו "הכוכבים". אולם, היעדר הקהל עלול גם להשפיע עליהם. לרוב, האנשים עם המשרוקית יכולים להיכנע ללחץ של האוהדים המקומיים ולתת עדיפות מסוימת למארחת בכל הנוגע לשריקות, שליפות כרטיסים וקבלת החלטות אחרות. מהנתונים שעולים בבונדסליגה ניתן לראות שהשופטים במחזור זה שרקו מעט יותר לטובת האורחות, אולם עדיין אי אפשר להגיע לשום מסקנות חד משמעיות עם מעט מאד מידע. נמשיך לעקוב.